Ohjelmien katseleminen ja avaaminen Launchpadilla

Launchpadissa voit katsella ja avata Macilla olevia ohjelmia. Kun lataat ohjelman App Storesta, se tulee automaattisesti näkyviin Launchpadiin.

Voit avata Launchpadin klikkaamalla Launchpad-kuvaketta Dockissa (tai käyttämällä Control Stripiä). Voit sulkea Launchpadin avaamatta ohjelmaa klikkaamalla mitä tahansa kohtaa näytöllä (paitsi ohjelmaa) tai painamalla Esc.

Launchpad

Ohjelmien avaaminen ja etsiminen Launchpadissa

• Ohjelman avaaminen: Klikkaa ohjelmaa.

• Ohjelman etsiminen: Ala kirjoittaa ohjelman nimeä hakukenttään; tuloksia tulee näkyviin kirjoittaessasi.

• Ohjelmasivujen välillä siirtyminen: Pyyhkäise ohjauslevyllä tai Magic Mousella vasemmalle tai oikealle. Voit myös painaa komento-nuoli vasemmalle tai komento-nuoli oikealle.

Ohjelmien järjesteleminen Launchpadissa

• Ohjelman siirtäminen: Vedä ohjelma uuteen paikkaan sivulla.

• Ohjelman siirtäminen toiselle sivulle: Vedä ohjelma näytön reunaan ja vapauta se, kun haluamasi sivu tulee näkyviin.

• Ohjelmien ryhmittäminen kansioon: Luo kansio vetämällä ohjelma toisen ohjelman päälle ja vedä sitten muita ohjelmia kansioon.

• Kansion avaaminen ja sulkeminen: Klikkaa kansiota, kuten Muut. Voit sulkea kansion klikkaamalla minne tahansa sen ulkopuolelle.

• Kansion nimeäminen uudelleen: Avaa kansio, klikkaa sen nimeä ja syötä uusi nimi.

• Ohjelman siirtäminen kansiosta: Avaa kansio ja vedä ohjelma ulos kansiosta.

Ohjelmien lisääminen ja poistaminen

• Ohjelman lisääminen Launchpadiin: Jos haluat lisätä Launchpadiin ohjelman, jota et ladannut App Storesta, siirrä se Ohjelmat-kansioon Finderissa; ohjelma tulee automaattisesti näkyviin Launchpadissa. Jos haluat lisätietoja, katso: Tiedostojen näkeminen Finderissa.

• Avoinna olevan ohjelman lisääminen Dockiin: Vedä ohjelma Launchpadista Dockiin ja pudota ohjelma Dockin erotinviivan vasemmalle puolelle. Ohjelma on Dockissa ja Launchpadissa.

Dockin erotinviiva ohjelmien sekä tiedostojen ja kansioiden välillä.
  • Ohjelman poistaminen Macilta: Pidä ohjelmaa painettuna kunnes kaikki ohjelmat alkavat heilua ja klikkaa ohjelman poistopainiketta .

Jos ohjelmassa ei ole poistopainiketta, sitä ei voi poistaa Launchpadissa. Jos haluat lisätietoja, katso: Ohjelmien asentaminen, päivittäminen ja poistaminen.