Ohjelmien asentaminen, päivittäminen ja poistaminen

Voit ladata ja asentaa Macille tuhansia ohjelmia ja pitää ne helposti ajan tasalla. Jos et enää tarvitse ohjelmaa, voit poistaa sen.

Ohjelmien asentaminen

Ohjelmien päivittäminen

• App Store ilmoittaa, kun ladattuihin tai Macin mukana tulleisiin ohjelmiin on saatavilla päivityksiä.

• Voit etsiä ohjelmapäivityksiä itse valitsemalla Omenavalikko > App Store ja klikkaamalla Päivitykset.

Ohjelmien poistaminen

Voit poistaa App Storesta, verkkosivustoilta tai levyiltä asennettuja ohjelmia. Ohjelmia, jotka ovat osa macOS:ää, kuten Safari ja Mail, ei voi poistaa.

• App Storesta ladatut ohjelmat: Klikkaa Dockin Launchpad-kuvaketta , laita osoitin ohjelman kuvakkeen päälle, pidä painettuna kunnes kuvakkeet alkavat liikkua ja klikkaa ohjelman poistopainiketta . Voit halutessasi asentaa ohjelman uudelleen App Storesta.

Jos kuvakkeessa ei ole poistopainiketta, sitä ei voi poistaa Launchpadissa. Jos haluat lisätietoja Launchpadista, katso: Ohjelmien katseleminen ja avaaminen Launchpadilla.

• Muut ohjelmat: Klikkaa Finder-sivupalkissa Ohjelmat ja tee jokin seuraavista:

• Jos ohjelma on kansiossa, tarkista, onko kansiossa poisto-ohjelma. Jos näkyvissä on Poista ohjelma tai Ohjelman poistaja, kaksoisklikkaa sitä ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

• Jos ohjelma ei ole kansiossa tai siinä ei ole poisto-ohjelmaa, vedä ohjelma Ohjelmat-kansiosta roskakoriin (sijaitsee Dockin päässä) ja valitse Finder > Tyhjennä roskakori.

Jos muutat mielesi ennen roskakorin tyhjentämistä, valitse ohjelma roskakorissa ja valitse Arkisto > Laita takaisin.

VAROITUS: Kun tyhjennät roskakorin, ohjelma poistetaan Macilta pysyvästi. Jos tietokoneella on ohjelmalla luotuja tiedostoja, niitä ei ehkä voida enää avata.