Jos unohdit Macisi käyttäjätunnuksen tai tilin nimen

Kun otit Macin käyttöön, syötit koko nimesi ja loit käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnuksesta käytetään joskus nimeä lyhyt nimi, koska se on yleensä lyhyempi versio koko nimestäsi tai luomastasi nimestä. Kun sinulta pyydetään käyttäjätunnusta – esimerkiksi kirjauduttaessa sisään tai yhdistettäessä tiedosto- tai näytönjakoon – voit kirjoittaa joko koko nimesi tai käyttäjätunnuksesi. Mac pitää kirjaa kaikista tiedostoistasi ja tiedoistasi käyttäjätunnuksesi avulla. Tämän vuoksi käyttäjätunnus on pysyvä eikä sitä voida muuttaa luomatta kokonaan uutta käyttäjää.

Jos et muista käyttäjätunnustasi, avaa Finder-ikkuna ja valitse Siirry > Koti. Tilin nimi näkyy Finder-ikkunan yläreunassa talokuvakkeen vieressä.