Tiedostojen jakaminen Tiedostonjaolla

Voit jakaa tiedostoja ja kansioita muiden verkossa olevien kanssa. Voit jakaa koko Macin kaikkien kanssa tai sallia tietyille käyttäjille pääsyn vain tiettyihin kansioihin.

Tiedostonjaon käyttöönottaminen

1. Avaa Jako-asetukset (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Jako).

Avaa Jako-asetukset minulle

2. Valitse Tiedostonjako-valintaneliö.

3. Jos haluat jakaa tietyn kansion, klikkaa Jaetut kansiot -luettelon alareunassa lisäyspainiketta , valitse kansio ja klikkaa Lisää.

Macin kaikkien käyttäjien Julkinen-kansio on jaettu automaattisesti. Jos haluat lopettaa kansion jakamisen, valitse se Jaetut kansiot -luettelossa ja klikkaa poistopainiketta .

4. Oletuksena kaikki Macin Käyttäjät ja ryhmät -asetuksissa luodut käyttäjät voivat yhdistää Maciin verkon kautta. Ylläpitäjän käyttäjätunnuksella pääsee käsiksi Macin koko sisältöön.

Jos haluat antaa vain tietyille käyttäjille pääsyn kansioon, valitse se Jaetut kansiot -luettelossa ja klikkaa Käyttäjät-luettelon alareunassa lisäyspainiketta . Tee jokin seuraavista:

• Valitse käyttäjä Käyttäjät ja ryhmät -kohdasta, joka sisältää kaikki Macin käyttäjät.

• Valitse käyttäjä Verkkokäyttäjät- tai Verkkoryhmät-kohdista, joka sisältävät kaikki verkkokäyttäjät.

• Valitse henkilö yhteystiedoista. Luo henkilölle salasana ja klikkaa Luo tili.

5. Voit määrittää käyttäjän oikeuksien määrän valitsemalla käyttäjän Käyttäjät-luettelossa, klikkaamalla käyttäjätunnuksen vieressä olevia kolmioita ja valitsemalla jonkin seuraavista:

• Luku ja kirjoitus: Käyttäjä voi nähdä kansiossa olevat tiedostot ja kopioida tiedostoja edestakaisin.

• Vain luku: Käyttäjä voi katsella kansion sisältöä, mutta ei voi kopioida tiedostoja sinne.

• Vain kirjoitus (pudotuslaatikko): Käyttäjä voi kopioida tiedostoja kansioon, mutta ei voi katsella kansion sisältöä.

• Ei pääsyä: Käyttäjä ei voi nähdä eikä kopioida kansiossa olevia tiedostoja.

Tiedostonjaon lisäasetusten tekeminen

1. Avaa Jako-asetukset (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Jako) ja valitse Tiedostonjako.

Avaa Jako-asetukset minulle

2. Ctrl-klikkaa jaetun kansion nimeä ja valitse Lisävalinnat.

3. Lisävalintojen tekeminen:

• Salli vieraskäyttäjät.

• Salli vain salatut SMB-yhteydet.

• Jaa Time Machine -varmuuskopioiden kohteena.

4. Klikkaa OK.

Vieraat voivat käyttää jaettuja kansioita Macilla. Jos haluat laittaa vieraiden pääsyn pois päältä, poista Käyttäjät ja ryhmät -asetusten Vierastili-osiossa Salli vieraiden yhdistää jaettuihin kansioihin -valintaneliön valinta.

Avaa Käyttäjät ja ryhmät -asetukset