Protokollan asettaminen tiedostonjakoa varten

Voit asettaa protokollan, jota Mac käyttää tiedostojen jakamiseen. Voit jakaa tiedostoja AFP- tai SMB-protokollaa käyttäen.

Jos jaat tiedostoja Windows-käyttäjien kanssa, varmista, että SMB-vaihtoehto on valittuna ja valitse kunkin Windows-tietokoneesta tiedostoja jakavan käyttäjän kohdalla Päällä-valintaneliö. Sinun on ehkä syötettävä kyseisen käyttäjätilin salasana.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Jako.

Avaa Jako-asetukset minulle

2. Varmista, että tiedostonjako on valittuna ja klikkaa sitten Valinnat.

3. Valitse ”Jaa tiedostoja ja kansioita SMB:llä” tai ”Jaa tiedostoja ja kansioita AFP:llä”. Voit valita molemmat.

Koska joidenkin Windows-käyttäjien salasanat tallennetaan vähemmän suojatussa muodossa, kunkin tunnuksen vieressä oleva Päällä-valintaneliö kannattaa valita pois päältä, kun sitä ei käytetä. Tee tämä ennen kuin otat tiedostojen jakamisen pois käytöstä Macilla. Muussa tapauksessa salasana on edelleen käytössä ja vähemmän suojattu.