Finderin työkalupalkin ja sivupalkin muokkaaminen

Voit muokata Finder-työkalupalkkia ja Finder-sivupalkkia usealla eri tavalla.

Aloita klikkaamalla Dockin vasemmassa reunassa olevaa Finder-kuvaketta.

Sininen nuoli osoittaa Finder-kuvaketta Dockin vasemmassa reunassa.

Työkalupalkin muokkaaminen

• Työkalupalkin kätkeminen tai näyttäminen: Valitse Näytä > Kätke työkalupalkki tai Näytä > Näytä työkalupalkki.

Työkalupalkin kätkeminen kätkee myös sivupalkin ja siirtää tilapalkin ikkunan alareunasta yläreunaan.

• Työkalupalkin koon muuttaminen: Jos näet kulmasulkumerkit työkalupalkin oikeassa reunassa, tämä tarkoittaa, että ikkuna on liian pieni näyttämään kaikki työkalupalkin kohteet. Suurenna ikkunaa tai tuo loput kohteet näkyviin klikkaamalla kulmasulkuja.

• Työkalupalkin sisällön muuttaminen: Valitse Näytä > Muokkaa työkalupalkkia. Voit vetää kohteita työkalupalkkiin ja pois siitä, lisätä välin kohteiden väliin ja valita, näytetäänkö kuvakkeiden kanssa tekstiä.

• Työkalupalkin kohteiden järjestäminen uudelleen: Pidä komento-näppäintä painettuna ja vedä kohde uuteen paikkaan.

• Tiedoston tai ohjelman lisääminen: Pidä komento-näppäintä painettuna ja vedä kohde Finder-työkalupalkkiin, kunnes näkyviin tulee vihreä plusmerkki.

• Kohteen poistaminen: Pidä komento-näppäintä painettuna ja vedä kohde pois työkalupalkista.

Sivupalkin muokkaaminen

• Sivupalkin kätkeminen tai näyttäminen: Valitse Näytä > Kätke sivupalkki tai Näytä > Näytä sivupalkki. (Jos ”Näytä sivupalkki” näkyy himmennettynä, valitse Näytä > Näytä työkalupalkki.)

• Sivupalkin koon muuttaminen: Vedä oikealla puolella olevaa jakajaa oikealle tai vasemmalle.

• Sivupalkin sisällön muuttaminen: Valitse Finder > Asetukset, klikkaa Sivupalkki ja valitse kohteita tai poista kohteiden valinta.

• Sivupalkin kohteiden järjestäminen uudelleen: Vedä kohde uuteen sijaintiin. Jaetut-osion kohteita ei voida järjestää uudelleen.

• Sivupalkin osion kohteiden näyttäminen tai kätkeminen: Sijoita osoitin osion otsakkeen päälle kunnes Kätke tai näytä tulee näkyviin ja klikkaa Kätke tai näytä -painiketta. Voit tilapäisesti piilottaa esimerkiksi Suosikit laittamalla osoittimen sivupalkin Suosikit-otsikon päälle ja klikkaamalla Piilota-painiketta.

• Kansion tai levyn lisääminen sivupalkkiin: Vedä kohde Suosikit-osioon.

Jos Suosikit-osiota ei näy, valitse Finder > Asetukset > Sivupalkki ja valitse osiossa vähintään yksi kohde.

• Ohjelman lisääminen sivupalkkiin: Pidä komento-näppäintä painettuna ja vedä ohjelman kuvake Suosikit-osioon.

• Kohteen poistaminen: Vedä kohteen kuvaketta pois sivupalkista, kunnes näkyviin tulee poistomerkki .

Sivupalkin linkki katoaa näkyvistä, mutta alkuperäinen kohde on edelleen Macilla. Jaettu-osiosta ei voida poistaa kohteita.

Jos haluat muuttaa muita Finder-asetuksia, valitse Finder > Asetukset. Jos haluat lisätietoja, katso: Finderin asetukset.

Voit määrittää Finderin (ja muiden) ikkunoiden vieritysominaisuudet valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla Yleiset.

Avaa Yleiset-asetukset