Apple Event -etäkomentojen salliminen

Macisi voi hyväksyä Apple Event -komentoja muilla tietokoneilla suoritettavilta ohjelmilta. Apple Event -komento on Macilla suoritettava tehtävä, kuten ”avaa tämä dokumentti” tai ”tulosta”.

Kun Apple Event -etäkomennot ovat päällä, toisella Macilla suoritettava AppleScript-ohjelma voi vuorovaikuttaa Macisi kanssa. Ohjelma voi esim. avata ja tulostaa dokumentin, joka on Macillasi.

1. Avaa Jako-asetukset (valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Jako).

Avaa Jako-asetukset minulle

2. Valitse Apple Event -etäkomennot -valintaneliö.

3. Määritä kuka voi lähettää komentoja:

• Kaikki käyttäjät: Kaikki tietokoneen ja verkon käyttäjät voivat lähettää komentoja.

• Vain nämä käyttäjät: Klikkaa lisäyspainiketta ja valitse, kuka voi lähettää komentoja. ”Käyttäjät ja ryhmät” sisältää kaikki tietokoneen käyttäjät. Verkkokäyttäjät ja Verkkoryhmät sisältävät verkossa olevat henkilöt.

Jos haluat lisätietoja AppleScriptistä, katso: AppleScript-sivusto.