CD- tai DVD-levyn asemaan asettamisen jälkeen tapahtuvan toiminnon valitseminen

Jos Macissa on sisäinen optinen asema tai jos liität siihen ulkoisen optisen aseman (esimerkiksi Apple USB SuperDrive -aseman), voit valita, mitä Mac tekee, kun asetat asemaan tietyn tyyppisiä CD- ja DVD-levyjä. Voit esim. avata kuvankäsittelyohjelman aina kun asetat kuva-CD:n tai voit suorittaa AppleScript-skriptin, joka varmuuskopioi tärkeät tiedostosi, kun asetat asemaan tyhjän DVD:n.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa CD:t ja DVD:t. (Jos Macissa ei ole sisäistä tai ulkoista optista asemaa, CD:t ja DVD:t -asetukset eivät ole käytettävissä.)

Avaa CD:t ja DVD:t -asetukset

2. Valitse ponnahdusvalikoista toiminto asemaan asetetuille tietyn tyyppisille levyille.

Jotkin ohjelmat voivat alkaa käsitellä asemaan asetettua levyä välittömästi. Esimerkiksi iTunes voi heti tuoda kappaleet musiikki-CD:ltä ja DVD-soitin voi alkaa heti toistaa videota. Jos haluat tietää, miten asettaa ohjelma käsittelemään levyä välittömästi, tutustu ohjelman ohjeeseen.