Yleiset-asetukset

Käytä Yleiset-järjestelmäasetusta Macisi macOS:n yleisen ulkoasun muuttamiseen, työympäristön tekemiseen mukavammaksi ja joidenkin Jatkuvuus-ominaisuuksien ottamiseen käyttöön, jos niitä ovat käytettävissä.

Avaa asetukset valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla Yleiset.

Avaa Yleiset-asetukset

Ulkoasu

Valitse väri, jota haluat käyttää painikkeille, valikoille ja ikkunoille.

Jos haluat, että valikkorivi ja Dock näyttävät tummemmilta, valitse ”Käytä tummaa valikkoriviä ja Dockia”.

Jos haluat nähdä valikkorivin vain, kun siirrät osoittimen näytön yläreunaan, valitse ”Kätke ja näytä valikkorivi automaattisesti”.

Korostusväri

Valitse väri, jonka haluat nähdä, kun korostat tai valitset kohteita.

Sivupalkin kuvakkeen koko

Valitse Finderin sivupalkkiin ja Mailin sivupalkkiin pienet, keskikokoiset tai suuret kuvakkeet.

Näytä vierityspalkit

Ikkunassa näytetään vierityspalkit, kun sisältö ei mahdu kokonaan ikkunaan sen nykyisessä koossa.

• Automaattisesti hiiren tai ohjauslevyn mukaan: Vierityspalkit näytetään käytettävän hiiren tai ohjauslevyn mukaan.

Jos laitteesi mahdollistaa eleet, vierityspalkit tulevat näkyviin vasta, kun alat vierittää. Muussa tapauksessa vierityspalkit näkyvät.

• Vieritettäessä: Kätke vierityspalkit, kunnes alat vierittää.

• Aina: Vierityspalkit näytetään aina.

Vierityspalkkia klikkaamalla

• Siirry seuraavalle sivulle: Vierityspalkkia klikkaamalla voit selata sisältöä sivu kerrallaan.

• Siirry klikattuun paikkaan: Siirryt siihen kohtaan, jota klikkaat. Jos esimerkiksi klikkaat vierityspalkin alaosaa, siirryt dokumentin alaosaan.

Jos haluat vaihtaa vieritysmenetelmien välillä käytön aikana, pidä optio-näppäintä painettuna ja klikkaa vierityspalkkia.

Oletusselain

Valitse verkkoselain, jota haluat käyttää oletusarvoisesti. Kun klikkaat URL-osoitetta sähköposti- tai tekstiviestissä, verkkosivu avautuu oletusselaimeen.

Jos haluat lisätietoja Safari-selaimesta, katso Safari-ohje.

Kysy, säilytetäänkö muutokset dokumentteja suljettaessa

Tallentamattomat muutokset tallennetaan automaattisesti, kun suljet dokumentteja. Jos haluat, että sinulta kysytään, haluatko tallentaa muutokset, valitse tämä valintaneliö.

Sulje ikkunat, kun lopetat ohjelman

Valitse tämä, jos haluat sulkea ohjelman ikkunat, kun lopetat ohjelman. Ikkunat eivät avaudu automaattisesti uudelleen, kun avaat ohjelman seuraavan kerran.

Äskeiset kohteet

Äskettäin käyttämäsi kohteet luetellaan Omenavalikossa. Voit valita, kuinka monta kohdetta luettelossa näytetään.

Tämä asetus määrittää myös, kuinka monta kohdetta näkyy ohjelmavalikoissa, kuten TeXturin Arkisto > Avaa äskeinen -valikossa.

Salli Handoff-toiminto Macin ja iCloud-laitteiden välillä

(ei käytettävissä kaikissa tietokoneissa)

Jos Mac tukee Handoff-toimintoa, voit laittaa sen päälle valintaneliöstä Macissa, iOS-laitteissa ja Apple Watchissa, jotka on asetettu käyttämään iCloudia. Jos haluat lisätietoja, katso: Handoffin avulla voit jatkaa siitä, mihin lopetit.

Kun tämä on otettu käyttöön, voit käyttää Universaalia leikepöytää laitteiden väliseen kopioimiseen ja sijoittamiseen.

Käytä LCD-fonttien pehmennystä kun mahdollista

Fonttien pehmennys vähentää joidenkin fonttien rosoisia reunoja.

Kun tekstin pehmennys on päällä, pienten fonttien lukeminen voi olla hankalaa.

Jos haluat suurentaa näytön kohteita, katso Helpompi tapa nähdä, mitä näytöllä on.