Mikä on Omenavalikko?

Omenavalikko, joka sisältää usein käytettäviä kohteita, sijaitsee näytön vasemmassa yläkulmassa. Avaa se klikkaamalla Apple-kuvaketta.

Tietoja tästä Macista

Katso tietoja Macista – kuten macOS:n versio – prosessorin malli, muistin määrä ja optimoi Macin tallennustila.

Voit myös katsella Macin käyttöopasta ja saat Macin huoltoa tai korjausta koskevia tietoja.

Järjestelmäasetukset

Avaamalla Järjestelmäasetukset voit muokata monia Macin asetuksia.

App Store

App Storesta löydät mielenkiintoisia ja hauskoja ohjelmia.

Voit myös hakea päivityksiä Maciisi, Apple-ohjelmiin, muihin App Storesta hankittuihin ohjelmiin ja tulostimiin sekä paljon muuta.

Sijainti

Valitse verkon käyttöpaikka. Tämä vaihtoehto on näkyvissä vain, jos käytät useita verkkosijainteja.

Äskeiset kohteet

Kun käytät ohjelmia, tiedostoja ja palvelimia, niiden nimet lisätään tähän luetteloon, jotta voit käyttää niitä nopeasti jatkossa. Yleiset-asetuksissa voit valita kuinka monta kohdetta näytetään luettelossa. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Yleiset.

Avaa Yleiset-asetukset

Pakota lopettamaan

Valitse tämä vaihtoehto, jos ohjelma ei reagoi.

Tärkeää: Jos pakotat ohjelman lopettamaan, saatat menettää tallentamattomat muutokset.

Mene nukkumaan

Pimennä näyttö ja vähennä Macin energiankulutusta sammuttamatta sitä.

Käynnistä uudelleen

Sammuta Mac ja käynnistä se uudelleen.

Sammuta

Sammuta Mac kokonaan.

Lukitse näyttö

Lukitse näyttö välittömästi painamalla näppäinoikotietä (sinua ei kirjata ulos). Tämä on hyödyllistä, jos sinun täytyy äkisti poistua Maciltasi.

Kirjaudu ulos

Kirjaudu ulos nykyiseltä tililtä sammuttamatta Macia. Tämä on hyödyllistä, jos jaat Macin muiden käyttäjien kanssa, joilla on omat tilit.