Tiedostojen jakaminen Macin muiden käyttäjien kanssa

Samaa Macia eri käyttäjätunnuksilla käyttävät henkilöt voivat jakaa tiedostoja keskenään tietokoneen Jaetut-kansiolla tai omilla Julkinen- ja Pudotuslaatikko-kansioillaan.

Tietokoneen Jaetut-kansio sijaitsee Macintosh HD/Käyttäjät-kansiossa. Julkinen-kansiosi on kotikansiossasi ja Pudotuslaatikko-kansiosi on Julkinen-kansiossasi.

Tiedoston antaminen Macin kaikkien käyttäjien käyttöön

Voit antaa kohteen muiden käyttäjien käyttöön joko tietokoneen Jaetut-kansiolla tai omalla Julkinen-kansiollasi.

• Tiedoston laittaminen Julkinen-kansioosi: Varmista olevasi Finderissa klikkaamalla työpöytää, valitse Siirry > Koti ja vedä tiedosto (tai sen kopio) Julkinen-kansioosi.

• Tiedoston laittaminen tietokoneen Jaetut-kansioon: Varmista olevasi Finderissa klikkaamalla työpöytää, valitse Siirry > Siirry kansioon, kirjoita /Käyttäjät/Jaetut, klikkaa Siirry ja vedä tiedosto (tai sen kopio) Jaetut-kansioon.

Kaikki Macin käyttäjät pääsevät lukemaan käyttäjän julkisessa kansiossa tai Jaettu-kansiossa olevia tiedostoja, mutta vain tiedostojen omistaja pääsee muokkaamaan niitä tai poistamaan ne.

Tiedoston jakaminen Macin toisen käyttäjän kanssa

Voit jakaa tiedostoja yksittäisten käyttäjien kanssa Pudotuslaatikoilla.

• Varmista olevasi Finderissa klikkaamalla työpöytää, valitse Siirry > Siirry kansioon, kirjoita /Käyttäjät/[käyttäjätunnus]/Julkinen, klikkaa Siirry ja vedä kohde (tai sen kopio) Pudotuslaatikko-kansioon.

Vaikka voit laittaa kohteita toisten käyttäjien pudotuslaatikoihin, voit avata vain oman pudotuslaatikkosi.