Ohjeita turvallisten salasanojen luomiseen

Turvallisten salasanojen luominen

• Valitse salasana, jossa on vähintään kahdeksan merkkiä ja sekoita eri merkkityyppejä.

• Älä käytä salasanoissa nimiä, sanakirjassa esiintyviä sanoja, puhelinnumeroita, päivämääriä tai näiden yksinkertaisia yhdistelmiä.

• Älä käytä tietyn kuvion näppäimistössä muodostavia salasanoja (esimerkiksi ”njimko”).

• Käytä satunnaisten merkkien jonoa. Sekoita isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita, välimerkkejä ja merkkejä, jotka kirjoitetaan pitäen optionäppäintä painettuna (jos sivusto tai kohde, johon salasana syötetään, sallii niiden käytön).

• Salasana-apuri auttaa valitsemaan turvallisen salasanan. Jos haluat avata Salasana-apurin, klikkaa Uusi salasana -kentän vieressä olevaa avainpainiketta . Kun syötät salasanan, Salasana-apuri näyttää, kuinka turvallinen salasana on.

Salasana-apurin ikkuna, jossa on vaihtoehtoja salasanan luomiseen.

Helposti muistettavien mutta turvallisten salasanojen luominen

• Valitse salasanan pohjaksi fraasi tai runon tai laulun säe. Poista joitakin merkkejä ja muuta toisia numeroiksi tai välimerkeiksi, jotka muistuttavat alkuperäistä merkkiä. Voit lisätä halutessasi ylimääräisiä välimerkkejä ja numeroita.

Esimerkiksi fraasi ”You will be welcomed” voitaisiin muuttaa salasanaksi muotoon ”UW1llBvv3lc0meD;”.

Älä kuitenkaan käytä tätä salasanaa, koska kaikki tämän esimerkin lukijat tietävät sen!

• Lisää salasanavihje muistuttamaan salasanasta.

iCloud-avainnipun käyttäminen verkkosivustojen salasanoille

• Kun sinun tarvitsee luoda uusi salasana verkkosivustoa varten, Safari ehdottaa yksilöllistä, vaikeasti arvattavaa salasanaa ja tallentaa sen iCloudin avainnippuun. Safari täyttää sen automaattisesti seuraavan kerran, kun sinun täytyy kirjautua verkkosivustolle, joten sinun ei tarvitse muistaa sitä tai syöttää sitä mihinkään laitteeseesi. Jos haluat lisätietoja, katso: iCloud-avainnipun käyttöönotto.