Kansioiden avaaminen uusilla Finder-välilehdillä tai ikkunoissa

Kun avaat kansion Finderissa, kansion sisältö korvaa yleensä ikkunan nykyisen sisällön. Voit halutessasi avata kansion uudessa välilehdessä tai ikkunassa.

Kaikkien kansioiden avautumisen määrittäminen

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Dock.

Avaa Dock-asetukset

2. Klikkaa Suosi välilehtiä dokumentteja avattaessa -ponnahdusvalikkoa ja valitse vaihtoehto:

• Aina

• Vain koko näytöllä

• Käsin

Oletuksena dokumentit aukeavat välilehdille vain, kun ohjelma on koko näytöllä.

Voit valita, mitä tapahtuu, kun pidät komento-näppäintä painettuna ja kaksoisklikkaat kansiota. Valitse Finderissa Finder > Asetukset ja klikkaa Yleiset. Jos haluat kansioiden aukeavan välilehdillä, valitse ”Avaa kansiot välilehdillä uusien ikkunoiden sijasta”; jos haluat kansioiden aukeavan ikkunoissa, poista valinta.

Yksittäisen kansion avaaminen

• Pidä komento-näppäintä painettuna, kun kaksoisklikkaat kansiota.

Kansio aukeaa uudessa välilehdessä tai ikkunassa Finderin asetuksista riippuen.

Vinkki: Jos Finderin työkalupalkki ja sivupalkki on kätketty, kansion kaksoisklikkaaminen komentonäppäintä painamatta avaa kansion uudessa ikkunassa.

Jos haluat avata uuden Finder-ikkunan avaamatta tiettyä kansiota, valitse Arkisto >Uusi Finderin ikkuna tai paina komento-N.

Välilehtien käyttäminen

• Jos kaikki välilehdet eivät ole näkyvissä, selaa niiden läpi.

• Kun avoinna on vähintään kaksi välilehteä, voit avata uuden välilehden klikkaamalla lisäyspainiketta .

• Voit sulkea välilehden laittamalla osoittimen välilehden päälle ja klikkaamalla poistopainiketta .