Ohjelmien ja dokumenttien avaaminen

Ohjelmia ja dokumentteja voidaan avata usealla eri tavalla.

Ohjelman avaaminen

• Kysy Siriltä: Klikkaa Siri-kuvaketta valikkorivillä (tai käytä Touch Baria) ja sano esimerkiksi ”Avaa Yhteystiedot”.

• Dockissa: Klikkaa ohjelman kuvaketta Dockissa.

• Launchpadissa: Klikkaa Dockin Launchpad-kuvaketta (tai käytä Control Stripiä) ja klikkaa ohjelman kuvaketta.

• Spotlightissa: Klikkaa valikkorivin Spotlight-kuvaketta , syötä ohjelman nimi ja paina rivinvaihtoa.

• Finderissa: Klikkaa Dockin Finder-kuvaketta, klikkaa Finder-sivupalkissa Ohjelmat ja kaksoisklikkaa ohjelman kuvaketta.

• Äskeiset kohteet -luettelossa: Valitse Omenavalikko > Äskeiset kohteet ja valitse ohjelma.

Dokumentin avaaminen

• Kysy Siriltä: Klikkaa Siri-kuvaketta valikkorivillä (tai käytä Touch Baria) ja sano esimerkiksi ”Avaa tiedosto Lomamatka”.

• Ohjelmassa: Joissakin ohjelmissa Avaa-valintaikkuna tulee näkyviin, kun avaat ohjelman. Jos Avaa-valintaikkunaa ei näy, valitse Arkisto > Avaa. Etsi dokumentti (sinun on ehkä klikattava sivupalkkikuvaketta , jotta näet muita kansioita), valitse se ja klikkaa Avaa.

Joissakin ohjelmissa voit avata äskeisiä dokumentteja valitsemalla Arkisto > Avaa äskeinen ja sitten dokumentin.

• Työpöydällä: Jos työpöydällä on dokumentin kuvake, kaksoisklikkaa sitä.

• Spotlightissa: Klikkaa valikkorivin Spotlight-kuvaketta , syötä dokumentin nimi ja kaksoisklikkaa dokumenttia.

• Finderissa: Klikkaa Dockin Finder-kuvaketta. Klikkaa Finder-sivupalkissa Äskeiset, iCloud Drive, Dokumentit tai dokumentin sisältävää kansiota ja kaksoisklikkaa dokumentin kuvaketta tai nimeä.

• Äskeiset kohteet -luettelossa: Valitse Omenavalikko > Äskeiset kohteet ja valitse dokumentti.

Huomaa: Jotta voit avata iCloudissa olevia dokumentteja, iCloud Drive -ominaisuuden on oltava päällä. Jos haluat lisätietoja, katso: Työpöydän ja dokumenttien tallentaminen iCloud Driveen.