Pelien pelaaminen Macilla

Pelien pelaaminen Macilla on helppoa. Kun kirjaudut sisään iCloudiin, sinulle luodaan Game Center -tili (jos sinulla ei vielä ollut sellaista).

Game Center -tili Internet-tileissä.

Voit pelata avaamalla pelin samalla tavalla kuin avaat minkä tahansa ohjelman Macilla. Voit pelata yksinpeliä itseksesi tai moninpeliä yhdessä muiden kanssa (reaaliaikainen tai vuoropohjainen). Jos moninpeli tukee istuntoja, joissa pelin tiedot tallennetaan iCloudiin, sinä ja ystäväsi voitte liittyä peliin ja poistua pelistä koska tahansa.

Vinkki: Mac App Storesta löydät uusimmat ja suosituimmat pelit, jotka tukevat Game Centeriä ja istuntoja.

Game Center -tilin muokkaaminen

• Game Center -tilin katsominen: Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Internet-tilit.

Avaa Internet-tilit-asetukset

Jos tiliä ei näy, vieritä oikealla olevan luettelon loppuun, klikkaa ”Lisää muu tili”, vieritä alaspäin ja klikkaa ”Game Center -tili” ja kirjaudu sitten sisään.

• Pelinimen muuttaminen: Klikkaa Muokkaa ja muuta nimeäsi. Nimesi tunnistaa sinut peleissä ja näkyy muille pelaajille.

• Lähellä olevien pelaajien salliminen kutsua sinut moninpeleihin: Valitse ”Salli moninpelaajat läheltä”. Jos haluat, että sinua ei löydetä, poista valintaneliön valinta.

Lähellä olevat pelaajat ovat samassa Wi-Fi-verkossa tai Bluetooth-kantaman sisällä.

Kun olet kirjautuneena sisään iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikilla Apple-laitteilla, Game Center -tili on käytettävissä kaikilla laitteilla; samalla Apple ID:llä ostetut pelit ovat myös käytettävissä.

Pelitilastojen ja -haasteiden katsominen

• Useimmissa yksin- ja moninpeleissä on saavutuksia ja tulostaulukoita, joilla voit seurata pisteitäsi ja sijoitustasi sekä haastaa muut pelaajat päihittämään sinut.

Etsi pelissä painikkeita tai valikkokohteita, joilla voit katsella ja jakaa saavutuksia, tulostaulukoita ja haasteita sähköpostilla, viesteillä tai sosiaalisella medialla.

Moninpelien pelaaminen

• Pelin antaminen etsiä muita pelaajia: Jos pelissä on Arvo pelikaveri -ominaisuus, voit antaa pelin etsiä sinulle pelikavereita klikkaamalla Pelaa nyt.

• Lähellä olevien pelaajien kanssa pelaaminen: Jos peli löytää samassa Wi-Fi-verkossa tai Bluetooth-kantaman sisällä olevia pelaajia, se näyttää heidät. Pelaajan valitseminen

• Kavereiden kutsuminen pelaamaan: Klikkaa pelissä ”Kutsu kavereita” ja valitse henkilöitä yhteystiedoista, äskeisistä peleistä tai lähellä olevista pelaajista. Muokkaa halutessasi kutsua ja klikkaa Lähetä. Voit lähettää kutsun pika- tai tekstiviestinä.

Jos olet käyttänyt Game Center -ohjelmaa aiemmin, kaveriluettelosi henkilöt näytetään Äskeiset-kohdassa.

• Kutsun hyväksyminen: Klikkaa ilmoituksessa tai viestissä Hyväksy. Peli aukeaa (jos sinulla on se) ja voit alkaa pelata. Jos sinulla ei ole peliä, App Store aukeaa, jotta voit hankkia pelin.

Huomaa: Kutsut liittyä peleihin tai ilmoitukset siitä, että on sinun vuorosi vuoropohjaisessa pelissä, saattavat tulla ilmoituksina Macilla. Ilmoitukset-asetuksissa voit varmistaa, että saat ilmoituksia, tai lopettaa tai keskeyttää ne. Jos haluat lisätietoja, katso: Ilmoitusten vastaanottaminen tai lopettaminen.

Istuntojen järjestäminen tai pelaaminen

Istunto on iCloud-pohjainen peli, jossa jopa 100 henkilöä voi pelata samaan aikaan ja muodostaa tiimejä, jotka kilpailevat toisiaan vastaan. Koska pelin tiedot tallennetaan Macin sijasta iCloudiin, voit liittyä peliin ja poistua siitä koska tahansa.

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään iCloudiin, jotta voit järjestää tai pelata istuntoja.

• Istunnon järjestäminen: Kun kutsut ystäviä pelaamaan peliä, joka tukee istuntoja, istunnon pelin tiedot tallennetaan iCloud-tallennustilaasi käyttäen.

• Kavereiden kutsuminen: Pelistä riippuen voit kutsua yhteystiedoissasi olevia henkilöitä eri menetelmillä, kuten viesteillä, sähköpostilla, Twitterillä tai Facebookilla.

• Kutsun hyväksyminen: Hyväksy kutsu klikkaamalla ilmoituksessa tai viestissä olevaa istunto-osoitetta. Peli aukeaa (jos sinulla on se) ja voit alkaa pelata. Jos sinulla ei ole peliä, App Store aukeaa, jotta voit hankkia pelin.

• Järjestämäsi istunnon lopettaminen: Voit lopettaa istunnon koska tahansa; kun teet niin, pelin tiedot poistetaan iCloud-tallennustilastasi.

Jos istunto on käyttämättömänä kuusi kuukautta, se lopetetaan automaattisesti ja pelin tiedot poistetaan.

Macin ylläpitäjä voi estää Macin muita käyttäjiä liittymästä moninpeleihin. Jos haluat lisätietoja, katso: Käyttörajoitusten asettaminen.

Game Center -palvelu ei välttämättä ole käytettävissä kaikkialla.