Laajennukset-asetukset

Laajennukset-asetuksissa voit ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä Applen ja kolmansien osapuolien Mac-laajennuksia. Merkinnän kaltaiset Mac-laajennukset tuovat lisätoimintoja ohjelmiin tai Finderiin.

Voit valita mitä laajennuksia Jaa-valikko sisältää ja valita Ilmoituskeskusken Tänään-näkymän widgetit.

Avaa asetukset valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla Laajennukset.

Avaa Laajennukset-asetukset

Kaikki

Saat näkyviin kaikki Macille asennetut laajennukset. Laajennukset ovat kolmannen osapuolen kehittäjien kehittämiä.

Jos laajennus on sisältölaajennus, joka mahdollistaa lisätoimintoja ohjelmissa, näet laajennuksen alapuolella Toiminnot-valintaneliön. Jos kyseessä on Finder-laajennus, näet Finder-valintaneliön. Voit ottaa laajennuksen käyttöön valitsemalla sen valintaneliön.

Toiminnot

Saat näkyviin kaikki Macille asennetut sisältölaajennukset. Valitse sisältölaajennus, jos haluat, että se on käytettävissä ohjelmissa.

Jos esimerkiksi Merkintä on valittuna, voit piirtää kuviin ja allekirjoittaa dokumentteja Mailissa, TeXturissa ja muissa ohjelmissa.

Finder

(käytettävissä vain, jos olet asentanut Finder-laajennuksia)

Saat näkyviin kaikki Macille asennetut Finder-laajennukset. Valitse Finder-laajennus, jos haluat, että se on käytettävissä Finderissa.

Kuvien muokkaaminen

(käytössä vain jos asennettu)

Katso kaikki Macille asennetut Kuvat-laajennukset, kuten Merkinnät. Valitsemalla Kuvat-laajennuksen saat sen näkyviin Kuvat-ohjelmassa kuvia muokattaessa.

Jakovalikko

Valitse Jaa-valikon sisältämät jakolaajennukset (näkyvät Finderin Jaa-painikkeessa  ja monissa Mac-ohjelmissa).

• Oletuslaajennuksia, kuten Mail, Viestit ja AirDrop, ei voi ottaa pois käytöstä.

• Jos luettelossa valittu laajennus ei näy Jakovalikossa, kohdetta, jota yrität jakaa, ei voida jakaa käyttämällä kyseistä laajennusta. Voit esimerkiksi jakaa Safarin verkkosivun AirDropilla, mutta et valittua tekstiä.

• Vain laajennukset, jotka sallivat julkaisun tai viestien lähettämisen, näkyvät Yhteisöt-widgetissä.

Tänään

Valitse Ilmoituskeskuksen Tänään-näkymässä näytettävät widgetit, kuten Etsi ystäväni.

Voit myös valita näytettävät tai kätkettävät widgetit suoraan Tänään-näkymässä.