Siri-asetukset

Siri-asetuksilla voit valita kielen ja äänen, laittaa puhepalautteen päälle tai pois päältä ja hallita sitä, missä ohjelmissa Siri voi oppia ja tehdä ehdotuksia. Jos haluat lisätietoja Siristä, katso Sirin käyttäminen Macissa.

Voit avata Siri-asetukset valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla Siri.

Avaa Siri-asetukset

Ota Kysy Siriltä käyttöön

Sirillä voit esimerkiksi hoitaa päivittäisiä tehtäviä ja saada nopeita vastauksia. Jos haluat lopettaa Sirin käytön, poista valintaneliön valinta. (Siri jatkaa oppimista ja ehdotusten tekemistä ohjelmissa.)

Jos kysyt Siriltä jotain, kun valintaneliö ei ole valittuna, sinua kehotetaan ottamaan Siri käyttöön. Sirin käyttäminen vaatii internet-yhteyden.

Näppäinoikotie

Voit esittää Sirille kysymyksiä oletusoikotien avulla pitämällä komento- ja välilyöntinäppäintä painettuna yhtä aikaa.

Voit luoda oman oikotien klikkaamalla ponnahdusvalikkoa, valitsemalla Muokkaa ja painamalla haluamiasi näppäimiä. Voit painaa esimerkiksi optio-Z.

Mikrofonitulo

Klikkaa ponnahdusvalikkoa ja valitse mikrofoni. Jos valitset Automaattinen, Mac kuuntelee todennäköisimmin käyttämääsi laitetta.

Kieli

Valitse kieli ja murre, joita haluat käyttää Siriltä kysymiseen. Siri käyttää samaa kieltä ja murretta puhuessaan sinulle. Siri ei ole saatavilla kaikilla kielillä ja alueilla.

Siri-ääni

Valitse Sirin sukupuoli (ja joissain tapauksissa murre). Kaikissa kielissä ei välttämättä ole vaihtoehtoista sukupuolta tai murretta.

Puhepalaute

Laita Sirin puhepalaute (puhutut vastaukset) päälle tai pois päältä. Jos laitat palautteen pois päältä, Sirin vastaus näkyy Siri-ikkunassa, mutta sitä ei puhuta ääneen.

Näytä Siri valikkorivillä

Näyttää valikkorivillä Siri-kuvakkeen, jonka avulla voit esittää Sirille nopeasti kysymyksen.

Siri-ehdotukset ja tietosuoja

Valitse ohjelmat, joista Siri voi oppia ja tehdä ehdotuksia sinulle.

Klikkaamalla Tietoja: Siri ja tietosuoja saat tietoja siitä, miten Siri lähettää puhumasi sanat Applelle ja käyttää tietoja, kuten nimeäsi, yhteystietojasi ja muita tietoja, ymmärtääkseen paremmin sanomasi asiat.

Jos puhuminen on hankalaa tai et halua muiden kuulevan Sirille esittämiäsi pyyntöjä, voit kirjoittaa pyynnöt Sirille puhumisen sijaan. Jos haluat lisätietoja, katso Sirin käyttöapuasetukset.