Poistettujen tai vanhojen tiedostojen palauttaminen Time Machinen avulla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit palauttaa Time Machine -varmuuskopiosta tiettyjä tiedostoja, kuten kyseisten tiedostojen vanhempia versioita.

Jos loit Macistasi varmuuskopion Time Machinen avulla, voit siirtyä Time Machineen ja palauttaa tiettyjä tiedostoja siitä varmuuskopiosta.

Jos haluat tiettyjen tiedostojen sijasta palauttaa kaiken varmuuskopiosta, noudata ohjeita Macin palauttamiseksi varmuuskopiosta.

Time Machineen siirtyminen

1. Varmista, että Time Machine -varmuuskopiolevy on liitettynä ja päällä.
  2. Avaa ikkuna, joka sisältää tai on joskus sisältänyt kohteen, jonka haluat palauttaa. Jos esimerkiksi haluat palauttaa tiedoston, joka poistettiin Dokumentit-kansiosta, aloita avaamalla Dokumentit-kansio. Tai jos käytät ohjelmaa, joka tallentaa dokumenteista automaattisesti versioita samalla kun työskentelet niiden parissa, avaa mikä tahansa versio kyseisestä dokumentista.
  3. Valitse Time Machine -valikosta Time Machine -kuvake Siirry Time Machineen. Tässä esimerkissä näkyy Dokumentit-kansion Time Machine:
  4. Etsi palautettavat kohteet:
    • Voit tarkastella Time Machine -varmuuskopion kohteiden tilaa tiettynä ajankohtana käyttämällä näytön reunassa olevaa aikajanaa. Aikajana saattaa sisältää myös paikallisia tilannevedoksia.
    • Voit siirtyä viimeiseen ajankohtaan, jolloin ikkunan sisältö muuttui, käyttämällä näytöllä olevia ylös ja alas osoittavia nuolia. Voit myös etsiä kohteen käyttämällä ikkunassa olevaa hakukenttää ja siirtyä eri ajankohtiin kiinnittäen huomiota kohteeseen tehtyihin muutoksiin.
    • Voit esikatsella kohteen ja varmistaa, että se on haluamasi, valitsemalla kohteen ja painamalla välilyöntinäppäintä.
  5. Palauta valitsemasi kohde klikkaamalla Palauta. Näet muita vaihtoehtoja ctrl-klikkaamalla kohdetta.