Koulun Apple-laitteiden valmisteleminen etäopiskeluun

Lue tietoja Applen ja muiden valmistajien etäopiskeluresursseista ja -apeista.

Seuraavat resurssit on tarkoitettu IT-asiantuntijoiden avuksi valmisteltaessa oppilaitoksen ympäristöä etäopiskeluun.

Laitteiden valmisteleminen kotiin vietäviksi

Ensimmäiseksi määritetään, mitä koulun laitteita opettajat ja opiskelijat voivat viedä kotiin. Voit tämän jälkeen määrittää Apple-laitteiden käyttöönoton (MDM) asetukset iPad-laitteillesi ja Mac-tietokoneillesi nopeasti ja lisätä opiskelijoille etäopiskelun tueksi sisältöä, asetuksia ja rajoituksia.

Alla on ehdotuksia, joiden avulla voit valmistella laitteita etäopiskeluun sen mukaan, miten niitä käytetään koulussa tällä hetkellä.

Jos laite on käytössä luokkahuoneessa yhdellä henkilöllä

Muokkaa asetuksia ja varmista, että opiskelijat voivat opiskella etänä, kun he vievät laitteen kotiin.

Jos laite on yhteiskäytössä

Muokkaa asetuksia siten, että yksittäinen opiskelija voi viedä laitteen kotiin. Voit myös määrittää aikataulun, jonka mukaan opiskelijaryhmä voi viedä laitteen kotiin tietyksi ajaksi ja palauttaa sen sitten seuraavaa ryhmää varten. MDM:n avulla laitteet voidaan tyhjentää nopeasti ja määrittää kullekin käyttäjäryhmälle.

Opiskelijat, joilla on omia laitteita

Toimita ohjeet manuaaliseen MDM-rekisteröitymiseen, jotta opiskelijat voivat käyttää lisäappeja ja -resursseja kotona. Lue, miten voit rekisteröidä laitteen manuaalisesti MDM:ään.

Laitteiden määrittäminen MDM:ään

• Käytä automaattista laiterekisteröintiä kaikille organisaation omistamille laitteille, jotta niiden hallinnointi toimii aina ja jotta ne rekisteröidään automaattisesti uudelleen MDM:ään, jos ne tyhjennetään.

• Päivitä kaikkiin Mac-tietokoneisiin ja iPad-laitteisiin uusimmat macOS- ja iPadOS-versiot. Tämä varmistaa yhteensopivuuden appien ja MDM-asetusten kanssa.

• Määritä hallitut Apple ID:t Apple School Managerissa, jotta opettajat ja opiskelijat saavat käyttöönsä 200 gigatavua maksutonta iCloud-tallennustilaa asiakirjoille, mediaprojekteille ja varmuuskopioille. Lue lisätietoja hallituista Apple ID:istä.

• Jos opiskelija käyttää omaa laitettaan, lähetä vahvistuskoodit Apple School Managerissa, jotta opiskelija voi käyttää hallittua Apple ID:tään iCloudiin kirjautumiseen.

• Määritä Kalenteri, joka auttaa opiskelijoiden päivien organisoinnissa ja tehtävien aikataulutuksessa. Lue lisää kalenterin MDM-tietosisällön asetuksista.

• Ota käyttöön tärkeimmät apit, joita opettajat ja opiskelijat tarvitsevat kotonaan. Apit voi jakaa etäsijainnista Apple School Managerin ja MDM:n avulla. Lue, miten sisältöä valitaan ja ostetaan Apple School Managerissa.

• MDM-järjestelmäsi itsepalvelutoiminnon (jos käytettävissä) avulla voit toimittaa opiskelijoille lisäappiluettelon. Lisätietoja tämän toiminnon tuesta ja käyttöönotosta on MDM-dokumentaatiossa.

• Jos sinulla ei ole MDM-ratkaisua, joillakin toimittajilla, kuten Jamf, Mosyle ja Meraki, on pitkäkestoisia kokeilujaksoja, joilla etäopiskeluun tarvittava käyttöönotto sujuu nopeasti.

Yleiskatsauksen Apple-laitteiden käyttöönottoon ja hallintaan tarvittavista tärkeistä tehtävistä ja resursseista saat katsomalla tämän videon. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa käyttöönottomallin valinta, laitteiden rekisteröinti mobiililaitteiden hallintaan ja tärkeimpien appien käyttöönotto opiskelijoille.

Koulua koskevien asetusten määrittäminen

Jos Apple School Manager on linkitetty opiskelijatietojärjestelmään (SIS)

Muista muokata lukukauden alkamis- ja päättymispäiviä siten, että ne sisältävät kaikki suunnitellut koulujen sulkemiset tai etäopiskelut. Näin kurssiluetteloiden synkronointi toimii edelleen Apple School Managerissa. Lue, miten opiskelijatietojärjestelmä (SIS) yhdistetään Apple School Manageriin.

Laitesisällön suodattaminen asianmukaisille resursseille

Asetuksilla voit varmistaa, että opiskelijat saavat resurssit käyttöönsä ja että he noudattavat hyväksyttäviä käyttökäytäntöjä kotona opiskellessaan. Esimerkki:

Yleiskatsauksen siitä, miten Apple School Manager toimii MDM-ratkaisun kanssa suojatakseen laitteita, edistääkseen viestintää ja yhteistyötä sekä mukauttaakseen laitteita erilaisten oppimistyylien ja vaatimusten tukemiseksi, saat katsomalla tämän videon.

Pysy yhteydessä video- ja viestintäapeilla

Opettajat ja opiskelijat voivat pitää yhteyttä etänä teksti- ja videoneuvotteluilla.

Käytä tuottavuus- ja yhteistyöappeja

Voit käyttää seuraavia Applen appeja, palveluja ja toimintoja, jotka toimivat hyvin niin luokkahuoneessa kuin etäopiskeluympäristöissäkin:

• Koulutyöt1 on työkalu, jolla opettajat voivat lähettää opiskelijoille kaikkea mahdollista ilmoituksista aina laskentataulukoihin sekä antaa appikohtaisia tehtäviä ja seurata opiskelijoiden edistymistä. Lue lisää Koulutöistä.1

• Pages, Numbers ja Keynote auttavat opiskelijoita ja opettajia tekemään yhteistyötä reaaliajassa hallituilla Apple ID:illä. Voit rajoittaa yhteistyön vain organisaatiosi jäsenille. Lue, miten yhteistyö toimii Pages-, Numbers- ja Keynote-apeissa.

• iOS 13.4:ssä opettajat ja opiskelijat voivat jakaa kansioita iCloud Drivessa organisaation sisällä. Kaikki, joilla on käyttöoikeudet, näkevät kansion iCloud Drivessa ja voivat lisätä siihen omat tiedostonsa sekä hankkia tiedostojen uusimmat versiot. Tämä on siten täydellinen ratkaisu tehtävien tai muiden resurssien, kuten videoiden, jakamiseen.

• iPadin moniajon avulla opettajat ja opiskelijat voivat käsitellä asiakirjaa Microsoft Wordissa tai Pagesissa ja muodostaa samalla yhteyden luokkaan Google Hangoutsin tai Cisco Webexin kautta. Lue, miten moniajo toimii iPadissa.

Myös seuraavat tuottavuus- ja yhteistyötyökalut toimivat iPadissa ja Macissa:

• Google G Suite for Education toimii macOS:n ja iPadOS:n Safarissa ja sisältää myös omia iPad-appeja, kuten Google Classroom ja Google Drive.

• Microsoft Office 365 -appeja on saatavilla App Storesta. Ne integroituvat saumattomasti iPadOS:ään ja macOS:ään.

• Neuvottelutyökalut, kuten Cisco WebEx ja Zoom Cloud Meetings integroituvat Suora lähetys -toimintoon, jolla opettajat ja opiskelijat voivat jakaa näyttönsä vaivattomasti luokalle.

App Storessa on lisää koulutusappeja

App Storessa on tuhansia opetukseen ja opiskeluun suunniteltuja appeja. Olemme toimittaneet kokoelmia, joissa on oppilaitoksille ja opettajille tarkoitettuja etäopiskeluappeja, kotona opiskeluun tarkoitettuja appeja ja Koulutöiden kanssa toimivia appeja.1 Voit jakaa niitä Apple School Managerilla. Opettajat voivat sitten jakaa materiaaleja, olla yhteydessä opiskelijoihin ja laatia kiinnostavia oppimiskokemuksia jatkossakin.

Lisäohjeet

IT-resurssit

Opettajille tarkoitetut oppimiseen liittyvät lisäohjelmat ja -keskustelupalstat

• Apple Education Learning Series on nyt saatavilla etäopiskeluresursseja käyttävien koulujen ja opettajien tueksi. Tämän sarjan ovat toimittaneet Apple Education Leadership and Learning -tiimit. Jokainen video on suunniteltu auttamaan opettajia Apple-tuotteiden sisäänrakennettujen ominaisuuksien käytössä, jotta he voivat tukea kaikkia opiskelijoita etäopiskelussa.

• Opettajat voivat liittyä Apple Teacher -ohjelmaan. Se on maksuton, omaan tahtiin tehtävä ammattiosaamista parantava ohjelma, joka kehittää opiskelijoiden kanssa tarvittaviin toimiin liittyviä iPad-laitteiden ja Mac-tietokoneiden käyttötaitoja.

• #AppleEDUchat on viikoittainen Twitter-palsta, jolla kouluttajat eri puolilta maailmaa jakavat ideoita, esittävät kysymyksiä ja oppivat toisiltaan. Twitter-keskustelu pyörii usein etäopiskeluun liittyvien ideoiden ympärillä.

Muut resurssit

• Apple-laitteissa on sisäänrakennetut käyttöapuominaisuudet, joilla voidaan auttaa kaikkia oppijoita. Näitä ovat esimerkiksi sokeille tai näkörajoitteisille tarkoitettu VoiceOver ja Voice Control opiskelijoille, joilla on motorisia rajoitteita. Käytettävissä on lisäksi kuvailevat tekstitykset kuuroille tai heikkokuuloisille opiskelijoille. Lue lisää Apple-laitteiden käyttöapuominaisuuksista.

• Tietosuoja ja tietoturva ovat olennainen osa Applen laitteita, ohjelmistoja ja palveluita. Suunnittelemme tuotteemme rajoittamaan tietojen keruuta ja käyttöä, käytämme sisäistä prosessointia aina mahdollisuuksien mukaan sekä tarjoamme läpinäkyvyyden ja hallintamahdollisuuksia tietojen jakamistapaan liittyen. Lue lisää Applen koulutustuotteiden tietosuojasta ja tietoturvasta.

• Lue tietoja Apple-laitteiden puhdistamisesta.

1. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa Koulutyöt-apin nimi on Classwork.

2. Jotkin tässä asiakirjassa mainitut resurssit eivät ehkä ole saatavilla Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.