Tietoja hallituista Apple ID:istä koulutuskäytössä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää opetusalan organisaatiosi sinulle määräämää hallittua Apple ID:tä.

Tämä artikkeli on tarkoitettu käyttäjille, joilla on hallittu Apple ID. Jos olet ylläpitäjä, lue lisätietoja siitä, miten voit luoda ja käyttää hallittuja Apple ID:itä Apple School Managerin kanssa.

Organisaatiosi voi luoda ohjaajille ja oppilaille hallittuja Apple ID:itä koulutuskäyttöön. Hallitut Apple ID:t ovat organisaatiollesi yksilöllisiä eivätkä ne liity Apple ID:ihin, jotka voit luoda itsellesi. Voit liittää hallittuun Apple ID:hesi saman sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron kuin henkilökohtaiseen Apple ID:hesi. Henkilökohtaisista Apple ID:istä poiketen hallitulla Apple ID:llä käytettävissä olevista palveluista vastaavat kuitenkin ylläpitäjät.

Toiminnon käytettävyyden tarkistaminen

Koulusi tai koulupiirisi voi hallittujen Apple ID:iden avulla mahdollistaa kirjautumisen jaettuun iPadiin ja Applen palveluiden käytön. Näihin palveluihin kuuluvat iCloud ja Koulutyöt, ja voit tehdä yhteistyötä Pagesilla, Numbersilla ja Keynotella organisaatiosi muiden käyttäjien kanssa. Hallitut Apple ID:t sisältävät myös 200 Gt iCloud-tallennustilaa.

Jotta hallittuja Apple ID:itä käytetään koulutukseen liittyviin tarkoituksiin, seuraavat palvelut on poistettu käytöstä:

• App Store -ostokset
  • iTunes Store -ostokset
  • Book Store -ostokset
  • HomeKitiin yhdistetyt laitteet
  • Apple Pay
  • Missä on...?
  • iCloud Mail
  • iCloud-avainnippu (vaikka avainnippukohteet kyllä tallennetaan ja palautetaan jaettuihin iPad-laitteisiin)
  • iCloudin Perhejako

Koska hallituilla Apple ID:illä ei voi tehdä ostoksia, ylläpitäjät voivat määrätä sisältöjä hallittuun Apple ID:hesi tai määritettyihin laitteisiin.

Ylläpitäjät voivat ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä seuraavat palvelut hallituille Apple ID:ille:

• FaceTime
  • iMessage
  • Kuvien sekä Pages-, Numbers- ja Keynote-dokumenttien jakaminen organisaation sisällä tai sen ulkopuolella
  • Muiden hallittujen Apple ID:iden etsiminen organisaatiosta
  • Mahdollisuus pyytää kopio hallittuun Apple ID:hesi liittyvistä tiedoista

Kaikki palvelut eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Tietoja käyttäjätunnuksesta ja salasanasta

Kun organisaatiosi on luonut sinulle tilin, voit käyttää hallittua Apple ID:täsi. Hallittu Apple ID:si saattaa sisältää organisaatiosi nimen tai sanan appleid. ID:si voi olla esimerkiksi muodossa johnappleseed@appleid.myschool.edu. Jos organisaatiosi ottaa käyttöön yhdistetyn todennuksen, voit käyttää hallittuna Apple ID:näsi Azure ID:si käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Organisaatiosi Apple School Manager -ylläpitäjä määrittää tilisi nimen. Jos käyttäjätunnuksessasi on virhe tai sinun on muutettava tilitietojasi, ota yhteyttä organisaatiosi ylläpitäjään.

Salasanan luominen

Kun kirjaudut sisään hallitulla Apple ID:lläsi ensimmäisen kerran, käytä ohjaajaltasi tai ylläpitäjältäsi saamaasi tilapäistä salasanaa. Sisäänkirjautumisen jälkeen sinua pyydetään määrittämään uusi salasana. Sinun on suoritettava salasanan määritys loppuun, ennen kuin voit kirjautua joihinkin Applen palveluihin, kuten määrälisenssiluoton portaaliin.

Jos olet esimies, ohjaaja tai muu henkilökunnan jäsen, kirjaudu Macissa tai iOS-laitteessa sisään osoitteeseen appleid.apple.com salasanan määrittämistä varten. Sinun on käytettävä normaalia salasanaa, jossa on vähintään kahdeksan numeroa ja kirjainta.

Jos olet oppilas, pystyt ehkä käyttämään kuusi- tai nelinumeroista salasanaa normaalin salasanan sijaan. Koulusi ylläpitäjä määrittää, kuinka monimutkainen salasanasi pitää olla. Voit määrittää salasanan kirjautumalla jaettuun iPadiin tai koulun laitteella iCloudiin.

Salasanan nollaus

Henkilökohtaisista Apple ID:istä poiketen salasanasi nollaa ylläpitäjä. Luo uusi salasana seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Ota yhteyttä ylläpitäjään ja hanki tilapäinen salasana.
  2. Kirjaudu tilapäisellä salasanalla jaettuun iPadiin tai laitteessa iCloudiin. Jos roolillasi on oikeudet siihen, voit myös kirjautua tilapäisellä salasanalla Apple School Manageriin.
  3. Luo uusi salasana.

Hallittujen Apple ID:iden salasanoja ei voi nollata Apple ID -tilisivulla tai osoitteessa iforgot.apple.com.

Kirjautuminen hallitulla Apple ID:llä

Voit kirjautua Apple School Managerilla määritettyihin laitteisiin hallitulla Apple ID:llä ja salasanalla. Jos haluat kirjautua laitteisiin, joita ei ole määritetty Apple School Managerilla, toimi roolisi ohjeiden mukaan:

• Oppilaat: Käytä hallittua Apple ID:tä, salasanaa ja kuusinumeroista vahvistuskoodia. Saat tämän vuoden voimassa olevan koodin koulultasi tai ylläpitäjältäsi.
  • Esimiehet, ohjaajat tai muut henkilökunnan jäsenet: Käytä hallittua Apple ID:tä ja salasanaa kaksiosaisen todennuksen kanssa.

Tilisi ylläpitäjän oikeudet

Tilisi omistaa hallitun Apple ID:n myöntänyt organisaatio. Ylläpitäjät voivat käyttää tiliäsi milloin tahansa ja tehdä seuraavat muutokset:

• rajoittaa tilisi käyttöä
  • poistaa tilisi
  • päivittää tilin tiedot.

Perehdy ylläpitäjäsi, esimiestesi tai ohjaajiesi hallittujen Apple ID:iden henkilökohtaiselle käytölle asettamaan käytäntöön.

Tilitietojen päivittäminen

Jos olet esimies, ohjaaja tai muu henkilökunnan jäsen, käytä Apple ID -tilisivuasi tilitietojesi hallintaan ja päivittämiseen. Luotettujen laitteiden muuttamiseksi sinun on oltava ylläpitäjä, esimies tai ohjaaja.

Jos olet opiskelija, tarkista ylläpitäjältä, miten voit päivittää tilitietosi.