Tietoja hallituista Apple ID:istä koulutuskäytössä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää oppilaitoksesi sinulle määräämää hallittua Apple ID:tä.

Tämä artikkeli on tarkoitettu käyttäjille, joilla on hallittu Apple ID. Jos olet ylläpitäjä, lue lisätietoja siitä, miten voit luoda ja käyttää hallittuja Apple ID:itä Apple School Managerin kanssa.

Oppilaitoksesi voi luoda ohjaajille ja oppilaille hallittuja Apple ID:itä koulutuskäyttöön. Hallitut Apple ID:t ovat oppilaitoksellesi yksilöllisiä eivätkä ne liity Apple ID:ihin, jotka voit luoda itsellesi. Voit liittää hallittuun Apple ID:hesi saman sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron kuin henkilökohtaiseen Apple ID:hesi. Henkilökohtaisista Apple ID:istä poiketen hallitulla Apple ID:llä käytettävissä olevista palveluista vastaavat kuitenkin ylläpitäjät.

Toiminnon käytettävyyden tarkistaminen

Koulusi tai koulupiirisi voi hallittujen Apple ID:iden avulla mahdollistaa kirjautumisen jaettuun iPadiin ja Applen palveluiden käytön. Näihin palveluihin kuuluvat iCloud ja iTunes U, ja voit tehdä yhteistyötä Pagesilla, Numbersilla ja Keynotella organisaatiosi muiden käyttäjien kanssa. Hallitut Apple ID:t sisältävät myös 200 Gt iCloud-tallennustilaa.

Jotta hallittuja Apple ID:itä käytetään koulutukseen liittyviin tarkoituksiin, seuraavat palvelut on poistettu käytöstä:

• App Store -ostokset
  • iTunes Store -ostokset
  • kirjakaupasta tehtävät ostokset
  • HomeKitiin yhdistetyt laitteet
  • Apple Pay
  • Etsi iPhoneni
  • Etsi Macini
  • Etsi ystäväni
  • iCloud Mail
  • iCloud-avainnippu (vaikka avainnippukohteet tallennetaan ja palautetaan jaettuihin iPad-laitteisiin)
  • iCloudin Perhejako
  • FaceTime (oletusarvoisesti poistettu käytöstä, mutta oppilaitoksesi voi ottaa sen käyttöön)
  • iMessage (oletusarvoisesti poistettu käytöstä, mutta oppilaitoksesi voi ottaa sen käyttöön).

Koska hallituilla Apple ID:illä ei voi tehdä ostoksia, ylläpitäjät voivat määrätä sisältöjä hallittuun Apple ID:hesi tai määritettyihin laitteisiin.

Kaikki palvelut eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Tietoja käyttäjätunnuksesta ja salasanasta

Kun oppilaitoksesi on luonut sinulle tilin, voit käyttää hallittua Apple ID:täsi. Hallittu Apple ID:si saattaa sisältää oppilaitoksesi nimen tai sanan appleid. ID:si voi olla esimerkiksi muodossa johnappleseed@appleid.myschool.edu.

Oppilaitoksesi Apple School Manager -ylläpitäjä määrittää tilisi nimen. Jos käyttäjätunnuksessasi on virhe tai sinun on muutettava tilitietojasi, ota yhteyttä oppilaitoksesi ylläpitäjään.

Salasanan luominen

Kun kirjaudut sisään hallitulla Apple ID:lläsi ensimmäisen kerran, käytä ohjaajaltasi tai ylläpitäjältäsi saamaasi tilapäistä salasanaa. Sisäänkirjautumisen jälkeen sinua pyydetään määrittämään uusi salasana. Sinun on suoritettava salasanan määritys loppuun, ennen kuin voit kirjautua joihinkin Applen palveluihin, kuten iTunes U:hun tai Volume Purchase Program (VPP) Credit -portaaliin.

Jos olet esimies, ohjaaja tai muu henkilökunnan jäsen, kirjaudu Macissa tai iOS-laitteessa sisään osoitteeseen appleid.apple.com salasanan määrittämistä varten. Sinun on käytettävä normaalia salasanaa, jossa on vähintään kahdeksan numeroa ja kirjainta.

Jos olet oppilas, pystyt ehkä käyttämään kuusi- tai nelinumeroista salasanaa normaalin salasanan sijaan. Koulusi ylläpitäjä määrittää, kuinka monimutkainen salasanasi pitää olla. Voit määrittää salasanan kirjautumalla jaettuun iPadiin tai koulun laitteella iCloudiin.

Salasanan nollaus

Henkilökohtaisista Apple ID:istä poiketen salasanasi nollaa ylläpitäjä. Luo uusi salasana seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Ota yhteyttä ylläpitäjään ja hanki tilapäinen salasana.
  2. Kirjaudu tilapäisellä salasanalla jaettuun iPadiin tai laitteessa iCloudiin. Jos roolillasi on oikeudet siihen, voit myös kirjautua tilapäisellä salasanalla Apple School Manageriin.
  3. Luo uusi salasana.

Hallittujen Apple ID:iden salasanoja ei voi nollata Apple ID -tilisivulla tai osoitteessa iforgot.apple.com.

Kirjautuminen hallitulla Apple ID:llä

Voit kirjautua Apple School Managerilla määritettyihin laitteisiin hallitulla Apple ID:llä ja salasanalla. Jos haluat kirjautua laitteisiin, joita ei ole määritetty Apple School Managerilla, toimi roolisi ohjeiden mukaan:

• Oppilaat: Käytä hallittua Apple ID:tä, salasanaa ja kuusinumeroista vahvistuskoodia. Saat tämän vuoden voimassa olevan koodin koulultasi tai ylläpitäjältäsi.
  • Esimiehet, ohjaajat tai muut henkilökunnan jäsenet: Käytä hallittua Apple ID:tä ja salasanaa kaksiosainen todennuksen kanssa.

Tilisi ylläpitäjän oikeudet

Tilisi omistaa hallitun Apple ID:n myöntänyt oppilaitos. Ylläpitäjät voivat käyttää tiliäsi milloin tahansa ja tehdä seuraavat muutokset:

• rajoittaa tilisi käyttöä
  • poistaa tilisi
  • päivittää tilitietosi.

Perehdy ylläpitäjäsi, esimiestesi tai ohjaajiesi hallittujen Apple ID:iden henkilökohtaiselle käytölle asettamaan käytäntöön.

päivittää tilitietosi.

Jos haluat vaihtaa salasanasi, lisätä uuden sähköpostiosoitteen tai vaihtaa puhelinnumerosi, käytä Apple ID -tilisivua. Luotettujen laitteiden muuttamiseksi sinun on oltava ylläpitäjä, esimies tai ohjaaja.