iPhonen, iPadin tai iPod touchin iOS:n päivittäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit päivittää iOS:n uusimman version iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin langattomasti tai iTunesin kautta.

Voit päivittää iOS:n uusimman version iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin langattomasti. Jos et näe päivitystä laitteellasi, voit tehdä päivityksen manuaalisesti iTunesin kautta.

Ennen päivittämistä

Ota laitteestasi varmuuskopio iCloudin tai iTunesin avulla.

Laitteen päivittäminen langattomasti

Jos laitteessa näkyy ilmoitus, jonka mukaan päivitys on saatavilla, napauta Asenna nyt. Voit myös toimia seuraavasti:

1. Kytke laite verkkovirtaan ja luo Wi-Fi-yhteys internetiin.
  2. Napauta kohtaa Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.
  3. Napauta Lataa ja asenna. Jos laitteessa näkyy ilmoitus, jossa pyydetään poistamaan appeja tilapäisesti, koska iOS tarvitsee lisää tilaa päivitystä varten, napauta Jatka tai Kumoa. iOS asentaa poistamansa apit myöhemmin uudelleen. Jos napautat Kumoa, lue ohjeet siihen, mitä tehdä seuraavaksi.
  4. Jos haluat asentaa päivityksen heti, napauta Asenna. Voit myös napauttaa Myöhemmin ja valita Asenna yöllä tai Muistuta myöhemmin. Jos napautat Asenna yöllä, liitä iOS-laitteesi verkkovirtaan ennen nukkumaanmenoa. Laite päivittyy automaattisesti yön aikana.
  5. Anna pääsykoodisi pyydettäessä. Jos et tiedä pääsykoodiasi, lue, mitä tehdä.

Jos saat virheilmoituksen tai tarvitset lisää tilaa langattomasti päivitettäessä

Jos saat virheilmoituksen, kun yrität päivittää laitteen langattomasti, lue, mitä tehdä. Jos tarvitset lisää tilaa langatonta päivittämistä varten, voit asentaa päivityksen iTunesin avulla tai poistaa sisältöä manuaalisesti laitteestasi. Laitteessa on sama määrä vapaata tilaa päivityksen jälkeen riippumatta siitä, käytätkö iTunesia vai päivitätkö langattomasti.

Joitakin iOS-ohjelmistopäivityksiä ei ole saatavilla langattomasti. VPN- tai välipalvelinyhteys saattaa estää laitetta yhdistämästä iOS-päivityspalvelimiin.

Laitteen päivittäminen iTunesin avulla

Jos et voi päivittää iOS-laitettasi langattomasti, voit tehdä sen manuaalisesti iTunesin kautta tietokoneelta, johon luotat.Jos tietokone käyttää päivitettävällä iOS-laitteella olevaa omaa yhteyspistettä, yhdistä tietokone eri Wi-Fi-verkkoon tai Ethernetiin ennen päivittämistä.

1. Asenna iTunesin uusin versio tietokoneeseesi.
  2. Liitä laite tietokoneeseen.
  3. Avaa iTunes ja valitse laitteesi.
  4. Valitse Yhteenveto ja sitten Etsi päivityksiä.
  5. Klikkaa Lataa ja päivitä.
  6. Anna pääsykoodisi pyydettäessä. Jos et tiedä pääsykoodiasi, lue, mitä tehdä.

Jos saat virheilmoituksia iTunesissa tai tarvitset lisää tilaa päivittämistä varten

Pyydä apua, jos näet virheilmoituksia päivittäessäsi laitetta iTunesin kautta. Jos tarvitset lisää tilaa päivitystä varten, voit poistaa sisältöä laitteestasi manuaalisesti.