Historik for service og reservedele for iPhone

Hvis din iPhone er blevet repareret, kan du tjekke enhedens historik for reservedele og service for at finde ud af, om reparationen brugte ægte Apple-dele og kalibreringsprocesser. Hvis du sælger eller forærer din iPhone væk, kan den nye ejer også få oplyst enhedens reparationshistorik.

Kontrollér historikken for reservedele og service for din iPhone

Med iOS 15.2 og nyere kan du gå til Indstillinger > Generelt > Om for at se historikken for service og reservedele for din iPhone.

Hvis din iPhone er blevet repareret, vises afsnittet Historik for service og reservedele i Indstillinger > Generelt > Om. Reservedelene vises enten som repareret med en ægte Apple-del eller som en ukendt del. Disse meddelelser påvirker ikke din mulighed for at bruge din iPhone.

• For iPhone XR, XS, XS Max og nyere, herunder iPhone SE (2. og 3. generation), kan du kontrollere, om batteriet er blevet udskiftet.

• For iPhone 11-modeller kan du kontrollere, om batteriet eller skærmen er blevet udskiftet.

• For iPhone 12-modeller og nyere kan du kontrollere, om bagsidesystemet, TrueDepth-kameraet, batteriet, skærmen eller bagkameraerne er blevet udskiftet.

alt text

Med iOS-versioner, der er tidligere end iOS 15.2, kan du kun kontrollere, om en udskiftet reservedel er identificeret som en ukendt reservedel.

Hvis en reservedel er blevet serviceret mere end én gang, vises kun den seneste service.

Historikken for reservedele og service for din iPhone er knyttet til dens serienummer. Hvis reparationen af din iPhone har medført, at der er genereret et nyt serienummer, finder du kun historikken for de reservedele og den service, der er knyttet til det nye serienummer.

Oplysninger om historik for service og reservedele indsamles af Apple og lagres som en del af de enhedsoplysninger, der gemmes om din iPhone. Disse oplysninger bruges til sikkerhedsanalyser, til at kontrollere, om delene er korrekt kalibreret, til at sikre forbrugerbeskyttelse efter reparation og til at forbedre fremtidige produkter.

Læs mere om ægte Apple-dele

Ægte Apple-dele er designet, testet og fremstillet efter Apples høje kvalitetsstandarder og opfylder strenge sikkerheds- og ydeevnespecifikationer. Disse dele kalibreres individuelt med data, der uploades og opbevares på produktionstidspunktet, så de er nemme at downloade efter en reparation. Denne proces sikrer, at dele opfylder forventningerne til ydeevne, sikkerhed, fortrolighed og sikkerhed.

Visse komponenter, f.eks. TrueDepth-kameraet, der giver mulighed for Face ID, er designet til at holde dine følsomme data, herunder dine økonomiske og helbredsmæssige oplysninger, sikre og anonyme. Som en sikkerhedsforanstaltning aktiveres Face ID, Touch ID og andre funktioner, der er vigtige for sikkerhed eller fortrolighed, kun, hvis kalibreringsprocessen viser, at der blev brugt en ægte Apple-del til reparationen.

Hvis service er udført med brug af ægte Apple-dele og kalibreringsprocesser, vises "Ægte Apple-del" ud for reservedelen. Hvis din iPhone har haft forbindelse til internettet, efter der blev udført service, kan du trykke på reservedelen for at få flere oplysninger, herunder datoen for service.

alt text

Læs mere om ukendte dele

Meddelelsen ukendt delukendt del 1 kan vises af flere årsager, herunder:

• Reservedelen blev erstattet med en ikke-original reservedel

• Reservedelen var allerede blevet brugt eller installeret i en anden iPhone1

• Reservedelen fungerer ikke som forventet

• Reservedelskalibreringen var ufuldstændig

alt text

Hvis der registreres en ukendt del, viser din iPhone en engangsmeddelelse, første gang du låser den op efter en reparation. Din iPhone viser også en meddelelse under Indstillinger i to uger.

For skærm og batteri angiver meddelelsen "Apple har opdateret enhedsoplysningerne til denne iPhone", at Apple har opdateret de enhedsoplysninger, der lagres for denne iPhone, til sikkerhedsanalyse og til forbedring af fremtidige produkter.

Hvis et problem med en komponent i væsentlig grad påvirker enhedens funktionalitet og derfor skal løses, viser din iPhone en engangsmeddelelse. Denne meddelelse vises den første gang, du låser din iPhone op, efter at problemet er registreret, og meddelelsen forbliver i historikken for reservedele og service, indtil du afviser den.

alt text

Læs mere om beskeden angående problemer med Face ID

Læs mere om beskederne angående problemer med mobilnetværk, ultrabredbånd og Apple Pay

Vigtigheden af service foretaget af uddannede teknikere, der bruger ægte Apple-dele

Når du har brug for at få repareret din iPhone, kan du vælge mellem flere muligheder. For de fleste kunder er et besøg hos en professionel reparatør med certificerede teknikere, der bruger ægte Apple-dele, den bedste måde til at få et sikkert og pålideligt resultat i forbindelse med en reparation. Disse udbydere omfatter Apple og Apple-autoriserede serviceudbydere samt uafhængige reparationsudbydere, der har adgang til ægte Apple-dele.2 Ægte Apple-dele er designet til at passe præcist i enheden og give optimal ydeevne, sikkerhed og pålidelighed. Reparationer, der udføres af Apple og Apple-autoriserede serviceudbydere, er dækket af Apples garanti.

Afhængigt af din lokalitet kan du få udført service på din iPhone – inden for eller uden for garantien – ved at besøge en Apple Store eller Apple-autoriseret serviceudbyder eller ved at sende din iPhone til et af Apples reparationscentre. Ægte Apple-dele er også tilgængelige til reparationer uden for garantien fra uafhængige reparationsudbydere eller gennem Selvbetjeningsreparation.3

Reparationer, der udføres af personer, der ikke er uddannet, eller hvor der bruges ikke-originale dele, kan påvirke enhedens funktionalitet, sikkerhed, og anonymitet.

Læs mere

1. En tidligere brugt del kan muligvis fungere i en anden iPhone, men ydeevnen og kvaliteten kan være inkonsistent.

2. Uafhængige reparationsudbydere har adgang til ægte Apple-dele, værktøjer, uddannelse, servicevejledninger, diagnosticering og ressourcer. Reparationer, der foretages af uafhængige reparationsudbydere, er ikke dækket af Apples garanti eller AppleCare-planer, men kan være dækket af udbyderens egen reparationsgaranti.

3. Selvbetjeningsreparation giver adgang til originale Apple-dele, -værktøjer og -reparationsvejledninger, så kunder, der har erfaring med kompleksiteten ved reparation af elektroniske enheder, kan udføre deres egen reparation uden for garantien. Selvbetjeningsreparation er i øjeblikket tilgængeligt i visse lande eller områder for specifikke iPhone-modeller fra 2021 eller nyere. Hvis du vil se reparationsmanualer og bestille reservedele til berettigede modeller, skal du gå til siden Selvbetjeningsreparation