Brug af Kontinuitet til at tilslutte din Mac, iPhone, iPad, iPod touch og dit Apple Watch

Skift nemt mellem dine enheder med Handoff, Universel udklipsholder, iPhone-mobilopkald, sms/mms, Instant Hotspot og Automatisk lås op.

Hver af disse funktioner er samlet kendt som Kontinuitet og giver dine enheder mulighed for at arbejde sammen, så du kan gøre mere. Foretag og modtag opkald uden at tage din iPhone i hånden. Start en mail, rediger et dokument eller surf rundt på nettet på én enhed, og fortsæt, hvor du slap, på en anden. Lås din Mac op uden at skrive en adgangskode. Du kan endda aktivere internetdeling på din iPhone uden at tage din iPhone op af lommen eller tasken.

Med Handoff kan du begynde at arbejde på én enhed og derefter fortsætte, hvor du slap, ved at skifte til en anden enhed i nærheden.

Sådan indstiller du Handoff

Du kan bruge Handoff med enhver Mac, iPhone, iPad, iPod touch eller ethvert Apple Watch, der opfylder systemkravene til Kontinuitet. Handoff kan bruges, når dine enheder er i nærheden af hinanden og indstilles som følger:

• Hver enhed er logget på iCloud med det samme Apple-id.
    Hvis du vil se, hvilket Apple-id der bruges af Apple Watch, skal du åbne appen Apple Watch på din iPhone og derefter gå til Generelt > Apple-id.
  • Bluetooth er slået til på hver enhed.
  • Wi-Fi er slået til på hver Mac, iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Handoff er slået til på hver enhed:
    • På Mac: Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Generelt. Vælg "Tillad Handoff mellem denne Mac og dine iCloud-enheder".
    • På iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > Generelt > Handoff, og slå derefter Handoff til.
    • På Apple Watch: Åbn appen Apple Watch på din iPhone, tryk på Generelt, og aktiver Slå Handoff til.
      Apple Watch understøtter overførsler fra dit ur til iPhone eller fra dit ur til Mac ved hjælp af OS X Yosemite eller en nyere version.

Sådan bruger du Handoff

1. Åbn en app, der fungerer med Handoff, på én af dine enheder.
    Apps, der fungerer med Handoff, inkluderer Mail, Kort, Safari, Påmindelser, Kalender, Kontakter, Pages, Numbers, Keynote og adskillige apps fra tredjepart.
  2. Brug appen til at starte en opgave, f.eks. skrive en mail eller et dokument.
  3. Hvis du skifter til din Mac, skal du klikke på symbolet for den pågældende app i Dock:

Hvis du skifter til din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Lås enheden op.
  2. Åbn multitasking-skærmen på samme måde som når du skifter mellem apps.
  3. Tryk på appens banner nederst på skærmen.

Med Universel udklipsholder kan du kopiere indhold, f.eks. tekst, billeder, fotos og videoer, fra én Apple-enhed og derefter indsætte indholdet på en anden Apple-enhed.

Sådan indstiller du Universel udklipsholder

Du kan bruge Universel udklipsholder med enhver Mac, iPhone, iPad eller iPod touch, der opfylder systemkravene til Kontinuitet. Funktionen kan bruges, når dine enheder er i nærheden af hinanden og indstilles som følger:

• Hver enhed er logget på iCloud med det samme Apple-id.
  • Bluetooth er slået til på hver enhed.
  • Wi-Fi er slået til på hver enhed.
  • Handoff er slået til på hver enhed:
    • På Mac: Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Generelt. Vælg "Tillad Handoff mellem denne Mac og dine iCloud-enheder".
    • På iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > Generelt > Handoff, og slå derefter Handoff til.

Sådan bruger du Universel udklipsholder

1. Kopier tekst, et billede eller andet indhold på en enhed som normalt.
    Du kan også bruge Universel udklipsholder til at kopiere hele arkiver fra én Mac til en anden. Hver Mac skal have macOS High Sierra.
  2. Indholdet tilføjes automatisk til udklipsholderen på dine enheder i nærheden. Der kan du finde det et lille stykke tid, eller indtil du erstatter det ved at kopiere noget andet fra en anden enhed.
  3. Indsæt indholdet på den anden enhed som normalt.

Med iPhone-mobilopkald kan du foretage og modtage opkald fra din Mac, iPad eller iPod touch, når de pågældende enheder er på det samme netværk som din iPhone.

Sådan indstiller du iPhone-mobilopkald

Brug iPhone-mobilopkald med en hvilken som helst Mac, iPhone, iPad eller iPod touch, der opfylder systemkravene til Kontinuitet. Funktionen kan bruges, når dine enheder er i nærheden af hinanden og indstilles som følger:

• Hver enhed er logget på iCloud med det samme Apple-id.
  • Hver enhed er logget på FaceTime med det samme Apple-id.
  • Wi-Fi er slået til på hver enhed.
  • Hver enhed er sluttet til det samme netværk ved hjælp af Wi-Fi eller Ethernet.
  • På iPhone: Gå til Indstillinger > Telefon > Opkald på andre enheder, og slå derefter Opkald på andre enheder til.
  • På iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > FaceTime, og slå derefter Opkald fra iPhone til.
  • På Mac: Åbn appen FaceTime, og vælg derefter FaceTime > Indstillinger. Klik på Indstillinger, og vælg derefter Opkald fra iPhone.

Hvis din operatør understøtter Wi-Fi-opkald på andre enheder, kan du indstille disse enheder til at foretage og modtage opkald, selv når din iPhone ikke er tændt eller i nærheden. Læs mere om Wi-Fi-opkald.

Sådan bruger du iPhone-mobilopkald

Sådan foretager du et opkald på din iPad eller iPod touch

• Tryk på et telefonnummer i Kontakter, Kalender, Safari eller en anden app, der automatisk registrerer sådanne data.
  • Eller åbn appen FaceTime, og indtast telefonnummeret i søgefeltet. Klik på telefonnummeret i søgefeltet, og klik derefter på Ring op.

Sådan foretager du et opkald på din Mac

• Placer markøren på et hvilket som helst telefonnummer i Kontakter, Kalender, Safari eller en anden app, der automatisk registrerer sådanne data. Klik på pilen i det felt, hvor telefonnummeret anføres, og vælg derefter Ring op [telefonnummer] ved hjælp af iPhone.
  • Eller åbn appen FaceTime, og indtast et telefonnummer i søgefeltet. Ctrl-klik på telefonnummeret i søgeresultatet, og vælg derefter telefonnummeret i lokalmenuen.

Sådan besvarer du et opkald

• På iPad eller iPod touch: Skub for at besvare et opkald.
  • På Mac: Der vises en meddelelse, når nogen ringer til din iPhone. Herfra kan du besvare opkaldet, sende det til telefonsvareren eller sende en besked til den person, der ringer.

Hvis du vil stoppe med at modtage opkald på én af dine enheder, skal du blot slå indstillingen Opkald fra iPhone fra på den pågældende enhed. Se afsnittet om indstilling herover for at få mere at vide.

Hvis du har en iPhone, kan de tekstbeskeder, du sender og modtager på din iPhone, også blive vist på din Mac, iPad og iPod touch. Herefter kan du fortsætte samtalen fra den enhed, der er tættest på dig.

Sådan indstiller du sms- og mms-beskeder

Du kan bruge denne funktion med enhver Mac, iPhone, iPad eller iPod touch, der opfylder systemkravene til Kontinuitet. Sørg for, at dine enheder er indstillet som følger:

• Hver enhed er logget på iCloud med det samme Apple-id.
  • På iPhone: Gå til Indstillinger > Beskeder > Send og modtag. Sørg for, at det Apple-id, der vises øverst på skærmen, er det samme som det Apple-id, du bruger til iMessage på dine andre enheder. Sæt et flueben ud for dit telefonnummer og din e-mailadresse, så du kan kontaktes via iMessage på begge. Gør det samme på din iPad eller iPod touch.
  • På iPhone: Gå til Indstillinger > Beskeder > Videresendelse af sms, og vælg derefter, hvilke enheder der må sende og modtage sms-beskeder fra denne iPhone. Hvis du ikke bruger tofaktorgodkendelse til dit Apple-id, vises en godkendelseskode på hver af dine enheder: Indtast koden på din iPhone.
  • På Mac: Åbn Beskeder, og vælg derefter Beskeder > Indstillinger. Klik på Konti, og vælg derefter din iMessage-konto. Sørg for, at det Apple-id, der vises her, er det samme som det Apple-id, du bruger på dine andre enheder. Sæt et flueben ud for dit telefonnummer og din e-mailadresse.

Sådan bruger du sms- og mms-beskeder

Hvis du vil bruge denne funktion, skal du blot starte samtaler som normalt i appen Beskeder på én af dine enheder. Du kan også starte en samtale ved at klikke på et telefonnummer i Safari, Kontakter, Kalender eller andre apps, der registrerer telefonnumre. Alle dine ind- og udgående beskeder vises på alle dine enheder. Læs mere om videresendelse af sms- og mms-beskeder fra din iPhone til en iPad, iPod touch eller Mac.

Med Instant Hotspot kan du via Internetdeling på din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) få internetadgang på en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch uden, at der kræves indtastning af adgangskode på de pågældende enheder.

Sådan indstiller du Instant Hotspot

Brug Instant Hotspot på enhver Mac, iPhone, iPad eller iPod touch, der opfylder systemkravene til Kontinuitet. Funktionen kan bruges, når dine enheder er i nærheden af hinanden og indstilles som følger:

Brug af Instant Hotspot

Sådan opretter du forbindelse til din Internetdeling:

• På Mac: Brug menuen Wi-Fi-status  på menulinjen til at vælge navnet på den iPhone eller iPad, der har Internetdeling .
  • På iPad, iPod touch eller endda en anden iPhone: Gå til Indstillinger > Wi-Fi, og tryk derefter på navnet på den iPhone eller iPad, der har Internetdeling .

Hvis du bliver bedt om en adgangskode, når du opretter forbindelse, skal du sørge for, at dine enheder er indstillet som beskrevet ovenfor. Symbolet Wi-Fi-status  på menulinjen viser symbolet for Internetdeling, så længe din enhed har oprettet forbindelse til Internetdeling.

Sådan indstiller og bruger du Automatisk lås op

Automatisk lås op giver dig øjeblikkelig adgang til din Mac, når du har dit Apple Watch på. Afbryd blot vågeblus på din Mac, så er du klar – uden at skrive en adgangskode. Sådan oplåser du din Mac med dit Apple Watch.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.