Brug Reaktioner, Præsentationsoverligger og andre effekter under videokonferencer på Mac

macOS indeholder en række video- og lydfunktioner, som du kan bruge i FaceTime og mange andre apps til videokonferencer.

Reaktioner

Kræver macOS Sonoma eller en nyere version på en Mac med Apple Silicon eller macOS Sonoma eller en nyere version på en Mac, der bruger Kontinuitetskamera med iPhone 12 eller en nyere model

Reaktioner udfylder dit videobillede med en 3D-effekt, der udtrykker, hvordan du har det. Hvis du vil vise en reaktion, skal du lave den relevante håndbevægelse foran kameraet og væk fra dit ansigt. Hold bevægelsen, indtil effekten vises.

Hvis du vil slå denne funktion til eller fra, skal du vælge Reaktioner i menuen Videomenuen Video, som vises på menulinjen under et igangværende videoopkald. Hvis du vil vise en reaktion uden at bruge en håndbevægelse, skal du klikke på pilenpilen ved siden af Reaktioner i menuen og derefter klikke på en reaktionsknap i undermenuen.

Menuen Video, der viser Reaktioner og dens undermenu

Hjerter

Hvis du vil vise røde hjerter, skal du bruge to hænder til at lave et hjertetegn. Du kan også klikke på knappen Hjerterknappen Hjerter i undermenuen Reaktioner.

Reaktionen Hjerte

Balloner

Hvis du vil vise balloner, skal du lave et sejrstegn (fredstegn). Du kan også klikke på knappen Ballonerknappen Balloner i undermenuen Reaktioner.

Reaktionen Ballon

Tommelfinger opad

Hvis du vil vise en tommelfinger opad-emoji, skal du holde en tommelfinger opad. Du kan også klikke på knappen Tommelfinger opadTommelfinger opad i undermenuen Reaktioner.

Reaktionen Tommelfinger opad

Tommelfinger nedad

Hvis du vil vise en tommelfinger nedad-emoji, skal du holde en tommelfinger nedad. Du kan også klikke på knappen Tommelfinger nedadTommelfinger nedad i undermenuen Reaktioner.

Reaktionen Tommelfinger nedad

Rain

Hvis du vil vise regn og storm, skal du holde to tommelfingre nedad. Du kan også klikke på knappen Regnknappen Regn i undermenuen Reaktioner

Reaktionen Regn

Konfetti

Hvis du vil vise konfetti, skal du lave to sejrstegn (fredstegn). Du kan også klikke på knappen Konfettiknappen Konfetti i undermenuen Reaktioner.

Reaktionen Konfetti

Fyrværkeri

Hvis du vil vise fyrværkeri, skal du holde to tommelfingre opad. Du kan også klikke på knappen Fyrværkeriknappen Fyrværkeri i undermenuen Reaktioner.

Reaktionen Fyrværkeri

Lasere

Hvis du vil vise laserstråler, skal du lave horntegnet ?? på hver hånd. Du kan også klikke på knappen Lasereknappen Lasere i undermenuen Reaktioner.

Reaktionen Lasere

Præsentationsoverligger

Kræver macOS Sonoma eller en nyere version på en Mac med Apple Silicon

Præsentationsoverligger fremhæver din tilstedeværelse ved at indsætte dig øverst i det indhold, du deler, i et videoopkald.

Præsentationsoverligger: Stor

Den store overligger holder dig fremhævet, mens din delte skærm vises ved siden af dig, også når du bruger I fokus. Dit lokale vises i baggrunden (virtuelle baggrunde er deaktiveret), og du kan gå, tale og bevæge dig foran skærmen.

1. Brug skærmdelingsfunktionen i din videoapp til at dele en skærm.

2. Fra skærmdelingsmenuenskærmdelingsmenuen i menulinjen skal du klikke på StorStor. Brug videoeksemplet i denne menu til at kontrollere, at effekten virker, og se, hvad dine seere ser.

3. Hvis du vil flytte den delte skærm til den anden side af dig, skal du flytte markøren over videoeksemplet og derefter klikke på knappen med de modsatrettede pilemodsatrettede pile i nederste højre hjørne af eksempelvisningen.

Skærmvisningsmenuen, der viser eksempelvisningen og knapper til den store præsentationsoverligger

Præsentationsoverligger: Lille

Den lille overligger viser dit ansigt i en boble, der kan flyttes, så der er mere plads til den skærm, du deler. Du kan pege på vigtige detaljer.

1. Brug skærmdelingsfunktionen i din videoapp til at dele en skærm.

2. Fra skærmdelingsmenuenskærmdelingsmenuen i menulinjen skal du klikke på LilleLille.

3. Hvis du vil flytte boblen, skal du trække den til en placering i dit videovindue (ikke i eksempelvinduet).

Skærmvisningsmenuen, der viser eksempelvisningen og knapper til den lille præsentationsoverligger

Hvis du vil have hurtigere adgang til at slå Præsentationsoverligger til eller fra, kan du indstille en tastaturgenvej: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Tastatur i indholdsoversigten, og klik derefter på Tastaturgenveje til højre. Klik på Præsentationsoverligger, og tildel derefter tastaturgenveje til højre.

Kameratilstande og -knapper

Brug kameratilstande og -knapper til at forbedre dit billede eller din baggrund, eller vælg en anden type indramning i videovinduet.

Center Stage

Kræver en Mac, der bruger Kontinuitetskamera med iPhone 11 eller en nyere model, undtagen iPhone SE-modeller

I fokus holder dig centreret i kamerabilledet, når du flytter dig.

• I macOS Sonoma eller nyere versioner skal du vælge I fokus i menuen Videomenuen Video på menulinjen. Hvis du vil skifte mellem kameraerne på bagsiden på din iPhone, skal du klikke på pilenpilen ved siden af I fokus og derefter vælge Hovedkamera eller Ultravidvinkelkamera.

• I macOS Ventura skal du klikke på KontrolcenterKontrolcenter på menulinjen, klikke på Videoeffekter og derefter klikke på I fokus.

Portræt

Kræver en bærbar Mac-computer med Apple Silicon, der bruger det indbyggede kamera, eller en Mac, der bruger Kontinuitetskamera med iPhone XR eller en nyere model

Portræt-tilstand slører baggrunden for at holde fokus på dig.

• I macOS Sonoma eller nyere versioner skal du vælge Portræt i menuen Videomenuen Video på menulinjen. Hvis du vil ændre graden af baggrundssløring, skal du klikke på pilenpilen ved siden af Portræt og derefter bruge mærket.

• I macOS Ventura skal du klikke på KontrolcenterKontrolcenter på menulinjen, klikke på Videoeffekter og derefter klikke på Portræt.

Studio Light

Kræver macOS Sonoma eller en nyere version på en bærbar Mac-computer med Apple Silicon, der bruger det indbyggede kamera, eller macOS Sonoma eller en nyere version på en Mac, der bruger Kontinuitetskamera med iPhone 12 eller en nyere model

Studio Light dæmper baggrunden og oplyser dit ansigt uden at stole på ekstern belysning. Studio Light er fantastisk til vanskelige belysningssituationer, som baggrundsbelyste scener foran et vindue.

• I macOS Sonoma eller nyere versioner skal du vælge Studielys i menuen Videomenuen Video på menulinjen. Hvis du vil justere intensiteten af denne effekt, skal du klikke på pilen pilen ved siden af Studielys og derefter bruge mærket.

• I macOS Ventura skal du klikke på KontrolcenterKontrolcenter på menulinjen, klikke på Videoeffekter og derefter klikke på Studielys.

Desk View

Kræver en Mac, der bruger Kontinuitetskamera med iPhone 11 eller en nyere model, undtagen iPhone SE-modeller

Ved hjælp af ultravidvinkelkameraet på din iPhone viser Visning af skrivebord dit skrivebord og dit ansigt på samme tid. Det er fantastisk til at oprette DIY-videoer, vise liveskitser over FaceTime og meget mere.

1. Start dit videoopkald, og åbn derefter appen Visning af skrivebord på følgende måde, afhængigt af din videoapp og den version af macOS, du bruger:

• I macOS Sonoma eller nyere versioner skal du vælge Visning af skrivebord i menuen Videomenuen Video på menulinjen.

• I macOS Ventura skal du klikke på KontrolcenterKontrolcenter på menulinjen, klikke på Videoeffekter og derefter klikke på Visning af skrivebord.

• FaceTime: Klik på knappen Visning af skrivebord i videovinduet.

2. Hvis du vil zoome ind eller zoome ud på skrivebordet, skal du trække kontrolelementet på skærmen i indstillingsvinduet Visning af skrivebord. Hvis du ikke kan få et godt overblik over både ansigt og skrivebord, kan du prøve igen med din iPhone i stående retning. Du kan også foretage disse justeringer, når du har startet Desk View. (Hvis du vil springe dette opsætningstrin over i fremtiden, skal du bruge menuen Vis i menulinjen Desk View til at slå Vis altid opsætning fra.)

3. Klik på Start Desk View, og del derefter vinduet Desk View:

• Hvis du bruger FaceTime, skal vinduet Desk View allerede være delt. Hvis andre i opkaldet ikke kan se dit skrivebord, skal du klikke på knappen Desk View i FaceTime-vinduet igen og derefter klikke på knappen Del Desk View i vinduet Desk View.

• Hvis du bruger en anden app, skal du bruge dens skærmdelingsfunktion til at vælge vinduet Desk View til deling.

Visning af skrivebord som set af en deltager, der bruger en iPad
  4. Hvis du vil stoppe Desk View, skal du lukke vinduet Desk View.

Manuelle billedjusteringer

Kræver macOS Sonoma eller en nyere version på en Mac, der bruger Apple Studio Display, eller macOS Sonoma eller en nyere version på en Mac, der bruger Kontinuitetskamera med iPhone XR eller en nyere model

1. I menuen Videomenuen Video på menulinjen skal du sørge for, at I fokus er slået fra (nedtonet). I fokus foretager automatisk billedjusteringer, så det skal slås fra for at angive manuelle justeringer.

2. Flyt markøren hen over videoeksemplet i menuen Videomenuen Video, og foretag derefter følgende justeringer:

• Zoom: Kontrolelementerne til Zoom er en række felter, der viser zoomniveauet, fra 3 gange zoomet ind til 0,5 gange zoomet ud. Træk kontrolelementet til venstre eller højre for at justere zoom.

• Panorering: Træk dit billede i eksempelvinduet for at panorere og justere billedet.

• Centrer igen: Klik på knappen Centrer igen for at placere dit ansigt midt i billedet. (Hvis du vil forblive vist centreret, når du skifter position, skal du bruge I fokus i stedet).

Videomenuen, der viser kontrolelementerne til manuelle billedjusteringer

Mikrofon-tilstande

I macOS Sonoma eller en nyere version skal du klikke på Mikrofontilstand i menuen Videomenuen Video eller menuen Lydmenuen Lyd på menulinjen og derefter vælge en mikrofontilstand.

I macOS Ventura eller macOS Monterey skal du klikke på KontrolcenterKontrolcenter på menulinjen og derefter klikke på Mikrofontilstand.

Vælg mellem følgende mikrofontilstande:

• StemmeisoleringStemmeisolering giver prioritet til din stemme, og minimer lyden af trafik, hunde der gør, og anden baggrundsstøj omkring dig.

• Bredt spektrumBredt spektrum registrerer både din stemme og lyden omkring dig, såsom lyden af musik eller natur.

• Rumlig lyd får de stemmer, du hører, til at lyde, som om de kommer fra den retning, der svarer til de enkelte personers placering på skærmen. Funktionen er tilgængelig på følgende Mac-modeller:

• Mac-modeller med Apple Silicon, hvis du bruger de indbyggede højttalere, hovedtelefoner med ledning eller AirPods

• Intel-baserede bærbare Mac-computermodeller fra 2018 eller senere, hvis du bruger indbyggede højttalere eller hovedtelefoner med ledning

• Intel-baserede iMac-modeller fra 2018 eller senere, hvis du bruger hovedtelefoner med ledning