iPhone-skærmdublering: Brug din iPhone fra din Mac

Med iPhone-skærmdublering kan du interagere trådløst med din iPhone og apps og notifikationer på den fra din Mac. Din iPhone forbliver låst, så ingen andre kan få adgang til den eller bruge den til at se, hvad du laver.

MacBook Air dublerer en iPhone i nærheden.

Klargøring

Sørg for, at din Mac og iPhone opfylder systemkravene for iPhone-skærmdublering nedenfor, herunder at de hver især er logget ind på den samme Apple-konto, og at din iPhone er låst og i nærheden af din Mac.

Hvis du blot vil se iPhone-skærmen eller den streamede video på en AirPlay-kompatibel enhed, kan du bruge AirPlay i stedet.

Start eller stop iPhone-skærmdublering

1. Klik på appen iPhone-skærmdublering i Dock. Eller åbn den fra mappen Apps eller Launchpad.

iPhone-skærmdublering i Dock
  2. Hvis din Mac beder dig om at låse din iPhone op, skal du bruge din iPhone til at indtaste adgangskoden til din iPhone.

3. Hvis din Mac spørger, om du vil tillade notifikationer fra din iPhone, skal du klikke på Tillad eller Tillad ikke. Du kan ændre dette senere i Notifikationsindstillinger på din Mac.

4. Hvis din Mac spørger, om der skal kræves login på Mac for at få adgang til din iPhone, skal du vælge Spørg hver gang eller Godkend automatisk. Du kan ændre dette senere i iPhone-skærmdublering på din Mac.

5. Når appen iPhone-skærmdublering viser skærmen på din iPhone, er den forbundet til din iPhone. Du kan nu interagere med din iPhone fra vinduet iPhone-skærmdublering.

iPhone-skærmdublering, efter at der er oprettet forbindelse til iPhone
  6. Hvis du vil stoppe med at dublere din iPhone, skal du afslutte appen iPhone-skærmdublering eller låse din iPhone op.

Hvis du har mere end én iPhone, der er logget ind på din Apple-konto og er i nærheden, kan du bruge indstillingerne for iPhone Mirroring-skærmdublering for at vælge den, som din Mac skal bruge til skærmdublering og iPhone-notifikationer.

Anonymitet & sikkerhed: iPhone-skærmdublering stopper automatisk forbindelsen efter perioder med inaktivitet. Mens du dublerer skærmen, viser iPhone, at den er i brug, og at det er Mac-computeren, der bruger den. Når den låses op efter skærmdubleringen, står der, at den blev brugt fra en Mac, og der vises et link til Indstillinger > Generelt > AirPlay & kontinuitet > iPhone-skærmdublering, hvor du kan se, hvilken Mac der har brugt din iPhone, bl.a. hvornår og hvor længe.

Interager med iPhone ved hjælp af iPhone-skærmdublering

Tryk, skub og skriv

Brug musen eller pegefeltet på din Mac til at klikke de steder, hvor du ellers ville trykke på din iPhone. Eller klik og hold nede de steder, hvor du ville trykke og holde ned, f.eks. for at redigere hjemmeskærmen eller åbne en menu for en hurtig kommando. Du kan også rulle og skubbe med din mus eller pegefeltet og bruge dit Mac-tastatur til at skrive og bruge tastaturgenveje.

Hvis du også vil bruge en trådløs spilcontroller med iPhone-apps, der understøtter det, skal du bruge Bluetooth til at forbinde controlleren til din iPhone – ikke din Mac.

Gå til hjemmeskærmen

Flyt markøren til toppen af vinduet iPhone-skærmdublering, og klik derefter på knappen Hjemmeskærmnull i øverste højre hjørne.

Eller klik på linjen nederst i vinduet iPhone-skærmdublering.

Eller tryk på Kommando-1 på dit tastatur.

Åbn Appskifter

Flyt markøren til toppen af vinduet iPhone-skærmdublering, og klik derefter på knappen Appskifternull i øverste højre hjørne.

Eller tryk på Kommando-2 på dit tastatur.

Åbn Spotlight

Brug din mus eller pegefeltet til at rulle eller skubbe op fra hjemmeskærmen.

Eller tryk på Kommando-3 på dit tastatur.

Afspil lyd eller video

iPhone-lyden afspilles gennem din Mac, og din Mac styrer lydstyrken.

iPhone-video afspilles i vinduet iPhone-skærmdublering. (Udbydere af streamingindhold kan have politikker for begrænsning af afspilning, der styrer, om deres betalte videoindhold kan dubleres).

Adgang til kamera og mikrofon på iPhone er ikke tilgængeligt i iPhone-skærmdublering, herunder til Face ID eller telefonopkald. Du kan i stedet foretage og modtage telefonopkald på din Mac.

Flyt eller tilpas størrelsen på vinduet iPhone-skærmdublering

Hvis du vil flytte vinduet iPhone-skærmdublering under dubleringen, skal du flytte markøren til toppen af vinduet og derefter trække i vinduets værktøjslinje.

Hvis du vil ændre størrelsen på vinduet iPhone-skærmdublering under dubleringen, skal du bruge menuen Vis i menulinjen i iPhone-skærmdublering:

• Vælg Større, eller tryk på Kommando-Plustegn (+).

• Vælg Faktisk størrelse, eller tryk på Kommando-0.

• Vælg Mindre, eller tryk på Kommando-Minustegn (-).

iPhone-skærmdublering skifter automatisk til og fra liggende format, når det kræves af den app, du bruger.

Administrer iPhone-notifikationer

Når iPhone-skærmdublering har oprettet forbindelse mellem din Mac og din iPhone, modtager din Mac automatisk notifikationer fra din iPhone. Den modtager dem, uanset om du bruger iPhone-skærmdublering eller ej, og uanset om din iPhone er i nærheden eller ej, så længe din iPhone er tændt. Du kan administrere disse notifikationer fra begge enheder:

Administrer iPhone-notifikationer på Mac

Kopier emner mellem enheder

Skift indstillinger for iPhone-skærmdublering

Fra menulinjen i appen iPhone-skærmdublering skal du på din Mac vælge iPhone-skærmdublering > Indstillinger og derefter vælge mellem disse indstillinger:

• Spørg hver gang: iPhone-skærmdublering beder dig altid om at godkende før dublering. Godkend ved hjælp af din Mac-loginadgangskode, ved hjælp af Touch ID på din Mac eller ved hjælp af dit Apple Watch.

• Godkend automatisk: Når du har indtastet din Mac-loginadgangskode for at vælge denne indstilling, bliver du ikke længere bedt om at godkende før dublering. Mens denne indstilling er valgt, vil indstillingen "Kræv adgangskode efter skærmskåner starter eller skærm slukkes" i indstillingerne for låseskærmen forblive indstillet til Med det samme.

• Nulstil iPhone-adgang: Nulstil indstillingen af iPhone-skærmdublering for denne iPhone. Dette fjerner bl.a. "Tillad notifikationer fra iPhone" fra notifikationsindstillingerne på din Mac. Hvis du vil bruge iPhone-skærmdublering og modtage iPhone-notifikationer igen, skal du indstille iPhone-skærmdublering fra begyndelsen.

Vælg den iPhone, som din Mac bruger

Hvis du er har mere end én iPhone, og de begge er logget ind på din Apple-konto og er i nærheden, kan du vælge den, som din Mac bruger til skærmdublering og iPhone-notifikationer:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Skrivebord & Dock i indholdsoversigten.

2. Vælg din iPhone i lokalmenuen iPhone til højre. Denne menu vises lige under indstillingen "Brug iPhone-widgets". Den vises kun, når din Mac registrerer mere end én iPhone i nærheden, som kan bruges til skærmdublering.

Systemkrav til iPhone-skærmdublering

iPhone-skærmdublering kan kun bruges med én Mac og én iPhone ad gangen. Dine enheder skal opfylde disse krav.

Hvis du har brug for hjælp

Hvis iPhone-skærmdublering er tilgængelig i dit land eller område,* men den ikke kan finde din iPhone, ikke kan oprette forbindelse til den, eller hvis forbindelsen afbrydes eller får timeout, skal du følge den vejledning, der vises i iPhone-skærmdublering. Prøv om nødvendigt disse yderligere trin.

* Du kan muligvis se en meddelelse om, at iPhone-skærmdublering ikke kan oprette forbindelse til iPhone, fordi iPhone-skærmdublering ikke er tilgængelig i dit land eller område. iPhone-skærmdublering er i øjeblikket ikke tilgængelig i EU.