Sådan indtaster du tekst på dit Apple TV

Du kan bruge din stemme, fjernbetjening eller iPhone, iPad eller iPod touch til at indtaste brugernavn, adgangskode og meget mere på dit Apple TV.

Sådan bruger du din fjernbetjening til at indtaste tekst på dit Apple TV

Hvis du vil indtaste tekst, kan du bruge den fjernbetjening, der fulgte med dit Apple TV. Bare find et tekstfelt for at komme i gang. Du kan også bruge følgende afsnit til at finde forskellige typer af tastaturer på skærmen eller til at indtaste bogstaver med accent eller store bogstaver.

Sådan finder du forskellige tastaturer på skærmen

1. Vælg et tekstfelt på dit Apple TV med din fjernbetjening.
  2. Vent, indtil der vises et tastatur på skærmen. Under det skal du kigge efter indstillinger, der ligner disse:
    • abc: Tastatur med små bogstaver
    • ABC: Tastatur med store bogstaver
    • 123: Numerisk tastatur (vises kun, når det er tilgængeligt)
    • #+-: Tastatur med symboler
    • Senest: Tastatur, der viser de e-mailadresser, søgeord og andet, der er brugt senest (vises kun, når det er tilgængeligt)
  3. Marker den tastaturmulighed, du vil bruge. For at markere tastaturet skal du bruge vejledningen til din model af fjernbetjening:

Vil du hurtigt kunne skifte mellem forskellige typer af tastaturer, f.eks. tastaturer med store eller små bogstaver? Bare tryk på knappen Afspil/pause på din fjernbetjening. Hvis du har et Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation), skifter denne genvej kun mellem tastaturer med hhv. store eller små bogstaver.

Sådan indtaster du bogstaver med accent eller store/små bogstaver med din fjernbetjening

1. Marker et bogstav på dit tastatur på skærmen. Brug vejledningen til modellen af din fjernbetjening til at markere bogstavet:
  2. Når der vises en liste over tilgængelige tegn, skal du markere og vælge et.
  3. Tryk på Menu for at lukke listen over specialtegn.

Sådan bruger du din stemme til at indtaste tekst på dit Apple TV

På Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation) kan du bruge diktering3, hvis du indstiller sproget på dit system til et af følgende sprog:

• Hollandsk
  • Engelsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Japansk
  • Norsk bokmål
  • Spansk
  • Svensk

Sådan indtaster du tekst ved at tale:

1. Marker et tekstfelt på dit Apple TV.
  2. Tryk og hold nede på mikrofonknappen på din fjernbetjening.
  3. Sig noget for at indtaste tekst, og slip derefter mikrofonknappen. Her er nogle tips:
    • Hvis du vil indtaste brugernavne eller adgangskoder,2 skal du sige de enkelte bogstaver eller tegn. Hvis du f.eks. vil indtaste adressen Johnny@iCloud.com, skal du sige "J-O-H-N-N-Y at iCloud dot com".
    • Hvis du vil indtaste et stort bogstav, skal du sige "uppercase". Hvis du f.eks. vil indtaste janE, skal du sige "J-A-N uppercase E".
    • Hvis du vil slette tekst, skal du sige "Clear".

Sådan bruger du en iOS-enhed i nærheden til at indtaste tekst på dit Apple TV

På Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation) kan du bruge en funktion kaldet Apple Remote Keyboard til hurtigt at indtaste tekst på dit Apple TV med en nærliggende iOS-enhed. Sådan gør du:

1. Log ind på iCloud med det samme Apple-id på dit Apple TV og din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. På dit Apple TV og dine iOS-enheder skal du kontrollere, at Wi-Fi er slået til.
  3. På dine iOS-enheder skal du sørge for, at Bluetooth er slået til.
  4. Marker et tekstfelt på dit Apple TV. Vent så på, at der vises en meddelelse på den iOS-enhed, du har i nærheden.
  5. Åbn meddelelsen for at komme i gang med at skrive ved hjælp af tastaturet på skærmen på din iOS-enhed.

Hvis du vil slå funktionen fra på din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du gå til Indstillinger > Meddelelser > Apple TV Remote Keyboard.

Læs mere

Brug et Bluetooth-tastatur med dit Apple TV

1. Apple TV 4K og Apple TV (4. generation) leveres med den samme fjernbetjening overalt. I lande og områder, der understøtter Siri, kaldes fjernbetjeningen Siri Remote. Alle andre steder kaldes den Apple TV Remote. Siri kan bruges til begge fjernbetjeninger, så længe dit Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation) er indstillet til et sprog og et land, der understøtter Siri.
  2. Siri og Diktering sender oplysninger, f.eks. taledata og lokalitet, til Apple for at kunne behandle anmodningerne. Der sendes ikke taledata fra stavet diktering af brugernavne og adgangskoder.
  3. Ikke alle apps understøtter Diktering.