Säkerhetskopiera dina låtar från GarageBand för iOS

Läs om hur du säkerhetskopierar dina låtar från GarageBand för iOS med iCloud, iCloud Drive eller AirDrop.

GarageBand för iOS sparar låtarna i appen på iPhone, iPad eller iPod touch. Om du tar bort appen GarageBand tas också dina låtar bort. Om du någonsin skulle behöva ta bort och installera om appen ska du först se till att säkerhetskopiera dina låtar. Du kan säkerhetskopiera dina låtar genom att överföra dem till iCloud, exportera dem till iCloud Drive eller kopiera dem till en annan Apple-enhet med hjälp av AirDrop.

Du kan också säkerhetskopiera din iPhone, iPad eller iPod touch. I säkerhetskopian av din iOS-enhet ingår de låtar som sparats i GarageBand-appen. Se till att säkerhetskopiera enheten så att du kan komma åt dina låtar om du skulle råka tappa bort, byta ut eller skada den.

Överföra låtar till iCloud

När du överför dina låtar till iCloud kan du komma åt dem och hålla dem uppdaterade på alla dina iOS-enheter. Du kan överföra alla låtar till iCloud på en och samma gång.

1. Se till att du aktiverar iCloud för GarageBand.

2. På en iPhone eller iPod touch trycker du på navigationsknappen

• På en iPad trycker du på Mina låtar i reglagefältet.

3. Tryck på Välj.

4. Tryck på de låtar som du vill överföra.

5. Tryck på iCloud-knappen i reglagefältet.

6. Tryck på Överför låtar till iCloud. När dina låtar har överförts till iCloud har de en iCloud-symbol i Mina låtar.

No alt supplied for Image

Om du raderar och installerar om appen, eller om du skaffar en ny enhet, kommer låtar som överförts till iCloud automatiskt att dyka upp i Mina låtar. Om du vill kunna komma åt låtarna på en ny enhet ska du se till att logga in med ditt Apple-ID.

Exportera låtar till iCloud Drive

Med iCloud Drive kan du komma åt dina låtar på en annan iOS-enhet, en Mac eller PC. Du kan exportera en låt åt gången till iCloud Drive.

1. Kontrollera att du har ställt in iCloud Drive.

2. På en iPhone eller iPod touch trycker du på navigationsknappen

• På en iPad trycker du på Mina låtar i reglagefältet.

3. Tryck på Välj.

4. Tryck på den låt som du vill säkerhetskopiera.

5. Tryck på knappen Dela.

6. Tryck på iCloud Drive i dialogrutan Dela.

7. Tryck på Projekt.

8. Bläddra till den plats där du vill spara låten.

Efter att du har installerat om GarageBand eller skaffat en ny enhet kan du importera en låt från iCloud Drive till GarageBand på den nya enheten.

1. På en iPhone eller iPod touch trycker du på navigationsknappen

• På en iPad trycker du på Mina låtar i reglagefältet.

2. Tryck på Ingen bildtext för denna bild och tryck sedan på Importera från iCloud Drive.

3. I iCloud Drive-dialogrutan letar du upp den låt du vill importera och trycker på den.

De GarageBand-låtar som du förvarar i iCloud använder ditt iCloud-lagringsutrymme. När du anmäler dig till iCloud får du automatiskt 5 GB lagringsutrymme utan kostnad. Om du använder upp hela ditt iCloud-lagringsutrymme kan du köpa till mer. Eller så kan du använda AirDrop och säkerhetskopiera dina låtar till en annan enhet.

Säkerhetskopiera låtar med AirDrop

Om du vill säkerhetskopiera dina låtar på en annan Apple-enhet kan du använda AirDrop. AirDrop skapar en kopia av låten på en annan Apple-enhet.

1. Se till att du har aktiverat AirDrop på din Mac och din iOS-enhet.

2. På en iPhone eller iPod touch trycker du på navigationsknappen

• På en iPad trycker du på Mina låtar i reglagefältet.

3. Tryck på Välj.

4. Tryck på den låt som du vill säkerhetskopiera.

5. Tryck på knappen Dela.

6. Tryck på namnet på den AirDrop-användare eller Apple-enhet som du vill skicka filen till.

7. Tryck på Projekt. AirDrop kopierar låten till följande ställen:

• På en Mac-dator sparas låten i mappen Hämtade filer.

• På en iOS-enhet öppnas låten i GarageBand. Om GarageBand inte har installerats på enheten kan du välja mellan att skaffa appen eller spara låten i iCloud Drive.