Ställa in iCloud Drive

Filer och mappar som du lagrar på iCloud Drive hålls uppdaterade på alla dina enheter och du kan komma åt dem från en iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc samt på iCloud.com.

Innan du börjar

1. Uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch till den senaste versionen av iOS eller iPadOS och din Mac till den senaste versionen av macOS.
  2. Ställa in iCloud på alla dina enheter.
  3. Se till att du är inloggad på iCloud med samma Apple-ID på alla dina enheter.
  4. Uppdatera till Windows 7 eller senare och hämta iCloud för Windows om du har en Windows-dator.

Om du har en enhet som inte kan uppdateras till senaste iOS eller macOS läser du minimikraven för systemet för att använda iCloud Drive.

Kom i gång

Ställ in iCloud Drive för alla ställen där du vill kunna komma åt och ändra dina filer.

På din iPhone, iPad och iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på iCloud.
  3. Aktivera iCloud Drive.
    Titta efter iCloud Drive i avsnittet Appar som använder iCloud.

Du hittar dina iCloud Drive-filer i appen Filer

På din Mac

1. Gå till Apple-menyn  > Systeminställningar > och klicka sedan på Apple-ID.
  2. Välj iCloud.
  3. Logga in med ditt Apple-ID om du uppmanas till det.
  4. Aktivera iCloud Drive.
    iCloud Drive finns under avsnittet Optimera Mac-lagring.

Aktivera Skrivbord och Dokument för att lägga till filer från mapparna Skrivbord och Dokument på iCloud Drive.

• Sedan hittar du mapparna Skrivbord och Dokument i avsnittet iCloud i Finder-sidofältet.
  • Om du lägger till ett andra Skrivbord på din Mac hittar du filerna i mapparna Skrivbord och Dokument på iCloud Drive, i en mapp med samma namn som din andra Mac. Filerna från din andra Mac slås inte samman med filerna på din första Mac automatiskt.

Om du redan använder en funktion från en annan molnleverantör som synkroniserar eller hanterar mapparna Skrivbord och Dokument måste du inaktivera den för att kunna använda Skrivbord och Dokument. Skrivbord och Dokument kräver macOS Sierra eller senare.

På iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com.
  2. Välj iCloud Drive eller Pages, Numbers eller Keynote.
  3. Klicka på Uppgradera till iCloud Drive om du uppmanas att uppgradera.

På en Windows-dator

När du har konfigurerat iCloud Drive på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac och laddar ned iCloud för Windows från Microsoft Store går det att konfigurera på Windows-datorn.

1. Gå till Start, öppna Appar eller Program och öppna iCloud för Windows.
  2. Ange ditt Apple-ID för att logga in på iCloud.
  3. Välj iCloud Drive och klicka sedan på Utför.
    iCloud Drive finns till höger.

Vad händer sedan

När du har ställt in iCloud Drive flyttas automatiskt alla dokument som du redan har lagrat i iCloud till iCloud Drive. Din iPhone, iPad och iPod touch sparar dina filer i appen Filer samt i apparna Pages, Numbers och Keynote. Om du inte ser dina filer i dessa appar kan de finnas på en enhet som inte har iCloud Drive aktiverat.

Läs mer om att använda iCloud Drive.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.