Ställa in iCloud Drive

Dokument som du lagrar i iCloud Drive hålls uppdaterade över alla dina enheter och du kan komma åt dem från en iPhone, iPad, iPod touch, Mac-dator eller PC och på iCloud.com.

iCloud Drive på flera enheter

Innan du börjar

1. Uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch till den senaste versionen av iOS och din Mac till den senaste versionen av macOS.
  2. Ställ in iCloud på alla dina enheter.
  3. Se till att du är inloggad på iCloud med samma Apple-ID på alla dina enheter.
  4. Uppdatera till Windows 7 eller senare och hämta iCloud för Windows om du har en Windows-dator.

Om du har en enhet som inte kan uppdateras till senaste iOS eller macOS läser du minimikraven för systemet för att använda iCloud Drive.

Kom igång

Ställ in iCloud Drive för alla ställen där du vill kunna komma åt och ändra dina filer.

iPhone som visar iCloud Drive aktiverad

På iPhone, iPad och iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på iCloud.
  3. Svep för att slå på iCloud Drive.

Du hittar dina iCloud Drive-filer i appen Filer

Om du använder iOS 10 eller iOS 9 trycker du på Inställningar > iCloud > iCloud Drive. Aktivera iCloud Drive och tryck på Visa på hemskärm. Sedan hittar du dina filer i iCloud Drive-appen.

På Mac-datorn

iCloud Drive på Mac

1. Gå till Apple-menyn > Systeminställningar och välj iCloud.
  2. Logga in med ditt Apple-ID om du uppmanas till det.
  3. Välj iCloud Drive.

Om du vill lägga till filerna från Mac-datorns mappar Skrivbord och Dokument i iCloud Drive uppdaterar du Mac-datorn till macOS Sierra eller senare och aktiverar sedan Skrivbord och Dokument. På Mac-datorn hittar du filerna på ditt skrivbord och i mappen Dokument i Finder under iCloud. Om du lägger till ett andra Mac-skrivbord kommer inte filerna från din andra Mac att automatiskt slås samman med filerna på din första Mac. Gå till mapparna Skrivbord och Dokument i iCloud Drive och leta efter en mapp med samma namn som din andra Mac.

På iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com.
  2. Välj Pages, Numbers eller Keynote. Du blir tillfrågad om du vill uppgradera till iCloud Drive.
  3. Klicka på Uppgradera till iCloud Drive.

På en Windows-dator

iCloud Drive på pc

När du har ställt in iCloud på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac kan du ställa in det på din Windows PC.

1. Gå till Start, öppna Appar eller Program och öppna iCloud för Windows.
  2. Ange ditt Apple-ID för att logga in på iCloud.
  3. Välj iCloud Drive och klicka sedan på Utför.

Vad händer sedan

När du har ställt in iCloud Drive flyttas automatiskt alla dokument som du redan har lagrat i iCloud till iCloud Drive. Din iPhone, iPad, iPod touch och iCloud.com sparar dina filer i appen Filer samt i apparna Pages, Numbers och Keynote. Om du inte ser dina filer i dessa appar kan de finnas på en enhet som inte har iCloud Drive aktiverat.

Läs mer om att använda iCloud Drive.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.