Använda AirDrop på din Mac

Med AirDrop kan du skicka dokument, bilder, videor, webbplatser, kartplatser och mycket mer trådlöst till en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch i närheten.

Dela innehåll med AirDrop

1. Öppna den fil som du vill skicka och klicka sedan på knappen Dela  i appfönstret. Du kan också kontrollklicka på filen i Finder och sedan välja Dela i snabbmenyn.
  2. Välj AirDrop bland de angivna delningsalternativen.
  3. Välj en mottagare från AirDrop-arket:
    AirDrop-arket i Finder-fönstret

Du kan även öppna ett AirDrop-fönster och sedan dra filerna till mottagaren:

1. Välj AirDrop i sidofältet i ett Finder-fönster. Du kan även välja Gå > AirDrop i menyraden.
  2. AirDrop-fönstret visar AirDrop-användare i närheten. Dra ett eller flera dokument, bilder eller andra filer till den mottagare som visas i fönstret.
    AirDrop-fönster i Finder

Du kan även dela innehåll från din iPhone, iPad eller iPod touch.

Ta emot innehåll med AirDrop

När någon i närheten försöker skicka filer till dig via AirDrop ser du förfrågan som en notis eller som ett meddelande i AirDrop-fönstret. Klicka på Ta emot för att spara filerna i mappen Hämtade filer.

AirDrop-notis

Om du inte kan se den andra enheten i AirDrop

Se till att dina enheter uppfyller dessa krav:

• Båda enheterna finns inom 9 meter (30 fot) från varandra och har wifi och Bluetooth aktiverade.
  • Båda Mac-datorerna lanserades 2012 eller senare (förutom Mac Pro (2012)) och använder OS X Yosemite eller senare. Ta reda på vilken version du har genom att välja Apple-menyn  > Om den här datorn.
  • Varje iPhone, iPad eller iPod touch använder iOS 7 eller senare med Internetdelning inaktiverad.

Se till att dina enheter kan ta emot AirDrop-förfrågningar:

• Välj Gå > AirDrop i menyraden i Finder och markera inställningen Låt mig upptäckas av i AirDrop-fönstret. Det finns en liknande inställning för iPhone, iPad och iPod touch. Om inställningen Bara kontakter används måste båda enheterna vara inloggade på iCloud och e-postadressen eller telefonnumret som är kopplat till mottagarens Apple-ID måste finnas i appen Kontakter på den mottagande enheten.
    Alternativet Bara kontakter är tillgängligt på enheter som har stöd för iOS 10 och senare, iPadOS och macOS Sierra 10.12 och senare. Om AirDrop är inställt på Bara kontakter på en enhet med en tidigare mjukvaruversion kan du ändra alternativet till Alla när du använder AirDrop och sedan ändra tillbaka när det inte används.
  • Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Säkerhet och integritet. Klicka på fliken Brandvägg och klicka sedan på låset  och ange ditt administratörslösenord när du uppmanas att göra det. Klicka på Brandväggsalternativ och avmarkera Blockera alla inkommande anslutningar.