Så här skickar du din iPod till Apple för service i Asien och Stillahavsområdet

Så här skickar du din iPod till Apple för service.

Vill du se ett annat land eller en annan region?

Efter att du har kontaktat Apple för att få service:

• I Australien får du en länk till en fraktetikett som du kan skriva ut hemma. Returnera den ursprungliga produkten till Apple med fraktetiketten.

• I Nya Zeeland får du ett kit som innehåller allt du behöver för att returnera din produkt till Apple.

• I Japan kommer en kurir att ha med sig ersättningsprodukten och hämta upp din ursprungliga produkt.

Innan du skickar in din iPod

Innan du skickar in en iPod touch:

1. Säkerhetskopiera din iPod touch. Skydda dina data genom att följa anvisningarna i avsnittet Innan du skickar i den här artikeln.

2. Ta bort din iPod touch från Hitta min iPhone.

3. Radera dina data.

Förpacka din iPod

Kunder i Australien och Japan kan gå vidare till avsnittet skicka din iPod till Apple

När du har kontaktat Apple för service får du ett paket med allt som du behöver för att skicka in din defekta iPod till Apple.

1. Lyft upp den övre delen av skumdelen inuti lådan.

2. Lägg din iPod i påsen. Lägg inte med lurar, strömadaptrar, kablar eller fodral. Om du lägger med andra artiklar i lådan har vi ingen möjlighet att skicka tillbaka dem till dig.

No alt supplied for Image
  3. Försegla påsen.

No alt supplied for Image
  4. Lägg påsen i fraktlådan.

No alt supplied for Image
  5. Sätt tillbaka överdelen på skumdelen så att den täcker din iPod.

No alt supplied for Image
  6. Stäng fraktlådan.

No alt supplied for Image
  7. Försegla lådan med tejpen som medföljer.

No alt supplied for Image

Skicka din iPod till Apple

Välj land eller region:

Australien

1. Skriv ut fraktetiketten som Apple skickade till dig när du beställde service.

2. Ta fraktetiketten och den oförpackade iPod-enheten till Australia Post. Du kan hitta närmaste Australia Post-kontor på: auspost.com.au/locate/.*

3. Australia Post förpackar produkten och ger dig ett kvitto som bekräftar produktreturen.

4. Din iPod kommer att repareras så fort som möjligt. Kontrollera status på din servicebegäran.

*Apple ansvarar inte för eventuell skada vid frakt.

Nya Zeeland

1. Ta bort TNT-fraktetiketten från lådan. Leta efter försändelsenumret bredvid streckkoden på fraktetiketten. Det börjar med ”GE”. Anteckna numret.

2. Lägg iPod-enheten i TNT-påsen och försegla den.

3. Lägg fraktetiketten i påsens genomskinliga plastficka.*

Du kan ordna upphämtning på följande sätt:

• Skriva ett e-postmeddelande

1. Använd ämnet ”Apple collection – iPod” följt av TNT-försändelsenumret.

2. I e-postmeddelandet anger du om du använder en förbetald förpackning under kontonummer 320792, om upphämtningsadressen är en bostad eller en verksamhet, samt ditt telefonnummer.

3. Skicka e-postmeddelandet till customerservice.nz@tnt.com.

ELLER

• Ring TNT:s kundtjänst på 0800 275 868 och ange all information i steg 2 ovan i Skriv ett e-postmeddelande.

TNT besvarar ditt meddelande eller samtal och ger dig ett bokningsreferensnummer och ett upphämtningsdatum.

Din iPod kommer att repareras så fort som möjligt. Kontrollera status på din servicebegäran.

*Apple ansvarar inte för eventuell skada vid frakt.

Japan

Budet har med sig en servicelåda som produkten ska läggas i.

1. Lämna din iPod till speditören. Skicka inte med några tillbehör med din iPod (till exempel laddningskabeln).* Om du lägger med andra artiklar i lådan har vi ingen möjlighet att skicka tillbaka dem till dig.

2. Kontrollera efter några dagar att Apple har tagit emot din produkt.

Kontrollera status på din servicebegäran.

*Apple ansvarar inte för eventuell skada vid frakt.

Använda din ersättningsprodukt

Din ersättningsprodukt från Apple omfattas av en 90-dagars servicegaranti eller det som kvarstår av den ursprungliga produktgarantin eller AppleCare-planen, beroende på vilket som är längst. Konsumentköplagen i Australien eller Nya Zeeland gäller också för ersättningsprodukterna i dessa länder.

1. Återskapa din iPod från en iCloud- eller iTunes-säkerhetskopia.

2. Slå på Hitta min iPhone.

3. Ställ in din iPod touch.

© 2023 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, iPod och iTunes är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och i andra länder och regioner. AppleCare är ett servicemärke som tillhör Apple Inc. och är registrerat i USA och andra länder och regioner. Namn på andra produkter och företag som nämns häri kan vara varumärken som tillhör respektive företag.