Kontrollera din Apple-ID-enhetslista för att se var du är inloggad

Läs om vilka enheter som visas i din Apple-ID-enhetslista, hur du visar enhetens detaljer och hur du tar bort en enhet om du behöver.

Använda din Mac för att se var du är inloggad

Mac visar Inloggade enheter och Betalning och leverans

Från Enheter på din Apple-ID-kontosida kan du se vilka enheter som du för närvarande är inloggad på med ditt Apple-ID:

1. Logga in på din Apple-ID-kontosida och bläddra till Enheter.
  2. Om du inte ser enheterna med en gång klickar du på Visa detaljer och svarar på dina säkerhetsfrågor.
  3. Klicka på ett enhetsnamn för att visa den enhetens information, till exempel enhetsmodellen, serienumret och OS-version. Informationen kan variera beroende på typ av enhet.

iPhone visar skärmen Apple-ID

Använd iPhone, iPad eller iPod touch för att se var du är inloggad

Om du använder iOS 10.3 eller senare kan du se vilka enheter du är inloggad på med ditt Apple-ID:

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] och rulla nedåt.
  2. Tryck på ett enhetsnamn för att visa information om enheten, till exempel enhetsmodellen, serienumret och operativsystemversion. Informationen kan variera beroende på typ av enhet. Du kan behöva svara på säkerhetsfrågor för att visa information om enheten.

Lägga till en enhet till listan

När du har loggat in på en enhet med ditt Apple-ID visas den enheten i listan. Här måste du logga in:

• I iOS 9 och senare loggar du in på iCloud, iMessage, FaceTime, iTunes Store, App Store eller Game Center på enheten. Du kan även se din parkopplade Apple Watch.
  • För iOS 8 loggar du in på iCloud, iTunes Store eller App Store på enheten. Du kan även se din parkopplade Apple Watch.
  • För OS X Yosemite och senare eller Windows 10 och senare loggar du in på iCloud på enheten.
  • I tvOS 7 och senare loggar du in på iTunes Store eller App Store på enheten.
  • Om någon av dina enheter använder tidigare versioner av iOS, OS X eller tvOS ser du dem inte i din enhetslista.

Dina AirPods visas i appen Hitta min iPhone, men de visas inte i enhetslistan för ditt Apple-ID. Du kan ta bort dina AirPods från ditt konto med Hitta min iPhone.

Ta bort en enhet från listan

Om din enhet saknas kan du använda Hitta min iPhone för att hitta din enhet och vidta ytterligare åtgärder som kan hjälpa dig återfinna den och hålla dina data säkra. Om du inte använder en enhet längre eller inte känner igen den vill du kanske ta bort den från listan.

Om du ställer in tvåfaktorsautentisering för ditt Apple-ID kommer borttagning av en enhet att säkerställa att den inte längre kan visa verifieringskoder och inte har tillgång till iCloud eller andra Apple-tjänster, inklusive Hitta min iPhone, förrän du loggar in igen med tvåfaktorsautentisering. Enheten visas inte i listan igen förrän du loggar in på nytt.

På Mac-datorn

Du kan ta bort enheter från Apple-ID-kontosidan:

1. Klicka på enheten för att visa detaljerna och klicka sedan på Ta bort.
    Mac-skärmen visar inloggade enheter och Betalning och leverans
  2. Granska meddelandet som visas och klicka igen för att bekräfta att du vill ta bort enheten.
  3. Om du fortfarande är inloggad med ditt Apple-ID på enheten, kan det hända att den visas igen på din kontosida nästa gång din enhet ansluter till internet. Ta permanent bort enheten från din kontosida genom att logga ut från iCloud, iTunes, iMessage, FaceTime och Game Center eller radera enheten.

iPhone visar enhetsinformation med Hitta min Mac aktiverat

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Om du använder iOS 10.3 eller senare kan du ta bort enheter från en iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryck på enheten för att visa information och tryck sedan på Ta bort från konto.
  2. Granska meddelandet som visas och tryck igen för att bekräfta att du vill ta bort enheten.
  3. Om du fortfarande är inloggad med ditt Apple-ID på enheten, kan det hända att den visas igen på din kontosida nästa gång din enhet ansluter till internet. Ta permanent bort enheten från din kontosida genom att logga ut från iCloud, iTunes, iMessage, FaceTime och Game Center eller radera enheten.