Kontrollera din Apple-ID-enhetslista för att se var du är inloggad

Läs om vilka enheter som visas i din Apple-ID-enhetslista, hur du visar enhetens detaljer och hur du tar bort en enhet om du behöver göra det.

Se var du är inloggad

Följ stegen nedan för att se de enheter där du för närvarande är inloggad med ditt Apple-ID.

En skärmavbild av en iPhone som visar menyn för Apple-ID i enhetsinställningarna. Enheter anges vid skärmens nederkant.

Använda din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch till att kontrollera var du är inloggad

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] och rulla nedåt.
  2. Tryck på en enhets namn för att visa den enhetens information, till exempel enhetsmodellen, serienumret, OS-versionen och huruvida enheten är betrodd och kan användas för att ta emot Apple-ID-verifieringskoder. Informationen kan variera beroende på typ av enhet. Du kan behöva svara på säkerhetsfrågor för att visa information om enheten.

Använda din Mac för att se var du är inloggad

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Apple-ID.
    Menyn för Apple-ID i Systeminställningar som visar alternativ för en kund som heter Francine Hanson.
  3. Klicka på ett enhetsnamn för att visa den enhetens information, till exempel enhetsmodellen, serienumret och OS-version. Informationen kan variera beroende på typ av enhet. Du kan behöva svara på säkerhetsfrågor för att visa information om enheten.

Använda din pc för att se var du är inloggad

1. Öppna iCloud för Windows.
  2. Klicka på Kontodetaljer och sedan på Hantera Apple-ID.
  3. Klicka på ett enhetsnamn för att visa den enhetens information, till exempel enhetsmodellen, serienumret och OS-version. Informationen kan variera beroende på typ av enhet.

Använda webben för att se var du är inloggad

I avsnittet Enheter på din Apple-ID-kontosida kan du visa alla enheter som du för tillfället är inloggad på med ditt Apple-ID, inklusive Android-enheter, konsoler och smart-tv-apparater:

1. Logga in på appleid.apple.com* och välj sedan Enheter.
    En bild av appleid.apple.com som visar tre enheter för Francine Hanson: en iPhone 12 Pro, en MacBook Pro och en Roku.
  2. Om du inte ser enheterna med en gång klickar du på Visa detaljer och svarar på dina säkerhetsfrågor.
  3. Klicka på ett enhetsnamn för att visa den enhetens information, till exempel enhetsmodellen, serienumret och OS-version. Informationen kan variera beroende på typ av enhet.

* Beroende på hur du skapade ditt Apple-ID kan du behöva ange mer information.

Lägga till en enhet till listan

Du måste logga in med ditt Apple-ID om du vill lägga till en enhet på listan. När du har loggat in på en enhet med ditt Apple-ID visas den enheten i listan. Här måste du logga in:

• För iOS eller iPadOS loggar du in på iCloud, iMessage, FaceTime, iTunes Store, App Store eller Game Center på enheten. Du kan även se din parkopplade Apple Watch.
  • För macOS eller Windows 10 eller senare loggar du in på iCloud på enheten.
  • För Apple TV HD och senare loggar du in på iTunes Store eller App Store på enheten.
  • För Apple TV (tredje generationen) och tidigare loggar du in på iTunes Store på enheten.

Dina AirPods visas i appen Hitta, men de visas inte i enhetslistan för ditt Apple-ID. Du kan ta bort dina AirPods från ditt konto med appen Hitta. Enheter som kör iOS 7 eller tidigare eller OS X Mavericks eller tidigare kommer inte att visas i din enhetslista.

Ta bort en enhet från listan

Om din enhet saknas kan du använda Hitta för att hitta din enhet och vidta ytterligare åtgärder som kan hjälpa dig finna den och hålla dina data säkra. Om du inte använder en enhet längre eller inte känner igen den vill du kanske ta bort den från listan.

Om du har aktiverat tvåfaktorsautentisering för ditt Apple-ID och tar bort enheten kan den inte längre visa verifieringskoder. Den har heller inte åtkomst till iCloud och andra Apple-tjänster, till exempel Hitta, förrän du loggar in igen med tvåfaktorsautentisering. Enheten visas inte i listan igen förrän du loggar in på nytt.

En iPhone som visar en markerad Roku-enhet. Ta bort från konto visas i röd text på mitten av skärmen.

Använda din iPhone, iPad, eller iPod touch för att ta bort en enhet

1. Tryck på enheten för att visa information och tryck sedan på Ta bort från konto.
  2. Granska meddelandet som visas och tryck igen för att bekräfta att du vill ta bort enheten.
  3. Vill du ta bort enheten permanent från din kontosida?

Använda din Mac för att ta bort en enhet

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Apple-ID.
  3. Klicka på enheten för att visa information och klicka sedan på Ta bort från konto.
    Menyn Systeminställningar i macOS med en Roku-enhet markerad.
  4. Granska meddelandet som visas och klicka igen för att bekräfta att du vill ta bort enheten.
  5. Vill du ta bort enheten permanent från din kontosida?

Använda din pc för att ta bort en enhet

1. Öppna iCloud för Windows.
  2. Klicka på Kontodetaljer och sedan på Hantera Apple-ID.
  3. Klicka på enheten för att visa information och klicka sedan på Ta bort från konto.
  4. Granska meddelandet som visas och klicka igen för att bekräfta att du vill ta bort enheten.
  5. Vill du ta bort enheten permanent från din kontosida?

Använda webben för att ta bort en enhet

1. Logga in på appleid.apple.com och välj Enheter.
  2. Klicka på enheten för att visa information och klicka sedan på Ta bort från konto.
    Fönstret som visas när du väljer en enhet från enhetslistan på appleid.apple.com.
  3. Granska meddelandet som visas.
  4. Klicka igen för att bekräfta att du vill ta bort enheten.
  5. Vill du ta bort enheten permanent från din kontosida?

Ta bort en enhet permanent från din kontosida

Om du fortfarande är inloggad med ditt Apple-ID på enheten, kan det hända att den visas igen på din kontosida nästa gång din enhet ansluter till internet. Ta permanent bort enheten från din kontosida genom att logga ut från iCloud, iTunes Store, App Store, iMessage, FaceTime och Game Center på enheten, eller radera enheten.