Ställa in Hitta min iPhone i iOS 12 eller tidigare

Aktivera Hitta min iPhone i iOS 12 för att kunna hitta din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch och dina AirPods om du tappar bort dem. I iOS 13 eller senare använder du istället appen Hitta.

Om du har iOS 13, iPadOS, macOS Catalina eller senare är appen Hitta en kombination av Hitta min iPhone och Hitta mina vänner i en enda app. Ställ in appen Hitta och aktivera Hitta min [enhet] för att komma igång.

I iOS 12 eller tidigare hjälper Hitta min iPhone dig att hitta och skydda din Apple-enhet om du tappar bort den eller om den blir stulen. Du behöver bara logga in på iCloud.com eller appen Hitta min iPhone för att visa din saknade enhet på en karta, spela upp ljud som hjälper dig hitta den, använda Förlorat läge för att låsa och spåra den eller radera all personlig information på distans.

Så här ställer du in Hitta min iPhone i iOS 12 eller tidigare

1. Starta på din hemskärm.
  2. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iCloud.
  3. Rulla längst ned och tryck på Hitta min iPhone.
  4. Skjut reglaget för att slå på Hitta min iPhone och Skicka senaste plats.

Om du uppmanas att logga in anger du ditt Apple-ID. Om du har glömt ditt Apple-ID kan du få hjälp med att hitta det.

När du ställer in Hitta min iPhone så ställs parkopplade Apple Watch och AirPods automatiskt in.

Ställa in Hitta min Mac i macOS Mojave eller tidigare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på iCloud.
  3. Markera kryssrutan för att slå på Hitta min Mac.

Om knappen Information visas vid Hitta min Mac klickar du på Information > Öppna säkerhet och integritet > Aktivera platstjänster. Om Aktivera platstjänster är nedtonat i inställningarna för säkerhet och integritet klickar du på  och anger namn och lösenord för datorns administratör.

Läs mer

Letar du efter Hitta min iPhone i iOS 13 eller senare?

Letar du efter Hitta mina vänner i iOS 13 eller senare?