Förbereda iPhone, iPad eller iPod touch för service

Skydda din information och spara tid genom att följa dessa steg innan du lämnar in din enhet för service.

Innan du tar med enheten

Följ dessa steg innan du tar med din enhet till en Apple Store-butik, auktoriserad Apple-servicepartner eller operatör. Om enheten inte kan startas eller svarar får du göra så mycket av det nedanstående som möjligt:

1. Säkerhetskopiera din iOS-enhet.
  2. Ha lösenordet till ditt Apple-ID till hands. För en del reparationer behöver du ditt Apple-ID-lösenord för att radera din enhet och stänga av Hitta min iPhone.*
  3. Om din iPhone behöver batteriservice ska den om möjligt ha 30 % batteri eller mindre när du lämnar in den.

Om du inte redan har gjort det ringer du för att kontrollera om du behöver boka tid innan du besöker en serviceplats. Du kan till exempel boka ett möte i Genius Bar innan du går till en Apple Store-butik. Kom ihåg att ta med följande:

• Ditt kvitto (om möjligt), ifall servicen kräver inköpsbevis
  • Enheten och alla tillbehör du behöver hjälp med
  • En ID-handling, till exempel ett körkort, pass eller annan giltig ID-handling

* Om du inte kan stänga av Hitta min iPhone kanske Apple inte kan ge service för den här enheten. Den här policyn är till för att förhindra att obehöriga personer utför service på din enhet utan din vetskap. Om du inte kommer ihåg ditt Apple-ID och lösenord går du till iForgot.

Innan du skickar din enhet

Följ dessa steg innan du skickar in enheten för reparation eller byte. Om den inte kan startas eller svarar slutför du så många steg som möjligt:

1. Säkerhetskopiera din iOS-enhet. Skydda dina data genom att radera din iOS-enhet
  2. Ta bort din iOS-enhet från Apple-ID-enhetslistan.
  3. Ta ut SIM-kortet från din iOS-enhet eller iPadOS-enhet om den har ett SIM-kort och förvara det på en säker plats. Om din iOS-enhet inte har ett SIM-kort kontaktar du din mobiloperatör för att stoppa tjänsten om det behövs.

Nu är enheten redo att skickas. Om du har skickat en reparationsbegäran ska du ha fått instruktioner om hur du skickar in enheten. Om du inte har fått instruktioner ska du kontakta Apple-supporten.

Om du inte har skickat en reparationsbegäran gör du något av följande: