Förbereda iPhone, iPad eller iPod touch för service

Skydda din information och spara tid genom att följa dessa steg innan du lämnar in din enhet för service.

Innan du tar med enheten

Följ dessa steg innan du tar med din enhet till en Apple Store-butik, auktoriserad Apple-servicepartner eller operatör. Om enheten inte kan startas eller svarar får du göra så mycket av det nedanstående som möjligt:

1. Säkerhetskopiera din iOS-enhet.
  2. Ha lösenordet till ditt Apple-ID till hands. För en del reparationer behöver du ditt Apple-ID-lösenord för att radera din enhet och stänga av Hitta min iPhone.*
  3. Ta med ditt kvitto (om möjligt), ifall servicen kräver inköpsbevis.
  4. Ta med enheten och alla tillbehör du behöver hjälp med.
  5. Ta med en ID-handling, till exempel ett körkort, pass eller annan ID-handling.
  6. Om du inte redan har gjort det ringer du för att kontrollera om du behöver boka tid innan du besöker en serviceplats. Du kan till exempel boka ett möte i Genius Bar innan du går till en Apple Store-butik.

Innan du skickar din enhet

Följ dessa steg innan du skickar in enheten för reparation eller byte. Om den inte kan startas eller svarar slutför du så många steg som möjligt:

1. Om du behöver skicka in en iPhone som är parkopplad med en Apple Watch tar du bort parkopplingen från enheterna. När du tar bort parkopplingen skapar din iPhone en ny säkerhetskopia av din Apple Watch. Du kan använda säkerhetskopian för att återskapa Apple Watch när du får tillbaka din iPhone från service.
  2. Säkerhetskopiera din iOS-enhet.
  3. Gå till Inställningar > Meddelanden och stäng av iMessage.
  4. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Hitta min [enhet] och stäng av Hitta min [enhet] för att inaktivera aktiveringslåset. Ange lösenordet till ditt Apple-ID och tryck på Stäng av.
  5. Raderar enheten. Gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och inst. Om det behövs anger du lösenkoden till ditt Apple-ID. Om du inte kan radera enheten eftersom den inte startar eller inte svarar kan du radera den från iCloud.com. Läs mer.
  6. Ta bort SIM-kort, fodral eller skärmskydd från enheten och behåll kabel och laddare.

Nu är enheten redo att skickas. Om du har skickat en reparationsbegäran bör du ha fått instruktioner om hur du skickar in enheten. Om du inte fått instruktioner eller om du inte har skickat en reparationsbegäran kontaktar du Apple-supporten.