Så här säkerhetskopierar du din iPhone, iPad eller iPod touch med Windows

Om du säkerhetskopierar din iPhone, iPad eller iPod touch har du en kopia av din information som du kan använda om din enhet tappas bort, skadas eller måste ersättas.

1. Öppna Finder på din Mac eller öppna appen Apple Devices på din pc. Om din pc inte har appen Apple Devices, eller om din Mac använder macOS Mojave eller tidigare, öppnar du iTunes istället.

2. Anslut enheten till din pc med kabeln som medföljde enheten. Hitta kablar till din enhet.

3. Följ anvisningarna på skärmen om du blir ombedd att ange enhetens lösenkod eller om Vill du lita på den här datorn visas. Få hjälp om du har glömt bort lösenkoden.

4. Välj din enhet i iTunes. Läs om vad du kan göra om din enhet inte visas på datorn.

iTunes-menyfältet med enhetsknappen magnetiserad
  5. Klicka på Allmänt i appen Apple Devices eller Sammanfattning i iTunes.

6. Om du vill spara information från Hälsa och Aktivitet från din enhet eller Apple Watch måste du kryptera säkerhetskopian. Markera rutan Kryptera den lokala säkerhetskopian och skapa ett lösenkod du kan komma ihåg. Anteckna lösenordet och spara det på en säker plats. Det går inte att återskapa krypterade säkerhetskopior utan att ha lösenordet.

7. Klicka på Säkerhetskopiera nu.

Ett iTunes-fönster visar fliken Sammanfattning med knappen Säkerhetskopiera nu vald

När processen är klar kan du se om säkerhetskopian slutfördes. Datum och tidpunkt för din senaste säkerhetskopia visas.

När processen har slutförts visas datum och tid för din senaste säkerhetskopia i Finder-fönstret.

Ett iTunes-fönster visar fliken Sammanfattning med datumet och tiden för den senaste säkerhetskopian förstorade under knappen Säkerhetskopiera nu