Så här säkerhetskopierar du din iPhone, iPad och iPod touch med din Mac

Om du säkerhetskopierar din iPhone, iPad eller iPod touch har du en kopia av din information som du kan använda om din enhet måste ersättas, tappas bort eller skadas.

Säkerhetskopiera med Finder

1. Öppna ett Finder-fönster på en Mac-dator med macOS Catalina eller senare.

2. Anslut enheten till datorn med en usb-kabel.

3. Följ anvisningarna på skärmen om du blir ombedd att ange enhetens lösenkod eller om Vill du lita på den här datorn visas. Få hjälp om du har glömt bort lösenkoden.

4. Välja din enhet på datorn. Ser du inte din enhet?

5. Spara lösenordet på en säker plats. Det går inte att återskapa dina säkerhetskopior utan det här lösenordet.

Save your password somewhere safe, because there's no way to recover your backups without this password.

6. Klicka på Säkerhetskopiera nu.

Ett Finder-fönster som visar knappen Säkerhetskopiera nu
  7. När processen är klar kan du se om säkerhetskopian slutfördes. Datum och tidpunkt för din senaste säkerhetskopia visas.

Ett Finder-fönster som visar datum och tid för den senaste säkerhetskopian