Radera din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch

Lär dig hur du raderar information från iPhone, iPad eller iPod touch och återskapar enheten till fabriksinställningarna.

Gör så här

Det kan ta några minuter att helt radera dina data, beroende på vilken enhet du har. Du kan behöva ange lösenkoden och lösenordet för Apple-ID innan du raderar allt innehåll och alla inställningar.

Lär dig vad du kan göra om du inte kommer ihåg lösenkoden till din iPhone, iPad eller iPod touch, eller om enheten är inaktiverad. Eller få hjälp om du glömmer lösenkoden till din Apple Watch.

Radera allt innehåll och inställningar från iPhone

Gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ på iPhone, iPad eller iPod touch. Tryck sedan på Radera allt innehåll och inst.

Radera allt innehåll och inställningar från Apple Watch

Gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ på Apple Watch. Tryck sedan på Radera allt innehåll och inst.

Få hjälp

• Innan du raderar en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10 ser du till att du är utloggad från iCloud. Annars kanske aktiveringslåset är kvar. Läs om vad du gör om du raderade enheten och behöver stänga av aktiveringslåset på din iOS-enhet.
    • På iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > [ditt namn] > Logga ut.
    • På iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Logga ut.
  • Aktiveringslåset tas inte bort om du raderar allt innehåll och inställningar på Apple Watch. Du kan behöva koppla från den från din iPhone eller ta bort den från Hitta min iPhone. Läs om hur du inaktiverar Aktiveringslås på Apple Watch.
  • Om du inte kommer ihåg lösenkoden för Begränsningar eller inte kommer åt inställningarna för Begränsningar på en iPhone, iPad eller iPod touch använder du iTunes för att återskapa enheten till fabriksinställningarna.