Så här raderar du din iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du raderar information från din iPhone, iPad eller iPod touch och återställer enheten till fabriksinställningarna.

Om du även behöver radera din Apple Watch på ett säkert sätt kan du använda dessa steg för att ta bort parkopplingen mellan dina enheter.

Tryck på Inställningar > Allmänt > Överför eller nollställ [enhet]

Tryck sedan på Radera allt innehåll och inst.

Radera allt innehåll och inställningar från din iPhone

Om du uppmanas till det anger du lösenkoden eller lösenordet till Apple-ID

Bekräfta sedan att du vill radera din enhet. Har du glömt din lösenkod eller ditt Apple-ID?

Vänta på att enheten raderas

Det kan ta några minuter att helt radera dina data, beroende på vilken enhet du har.

Om du inte kan radera din enhet

• Lär dig vad du kan göra om du inte kommer ihåg lösenkoden till din iPhone, iPad eller iPod touch, eller om enheten är inaktiverad.
  • Om du glömmer bort lösenkoden för Skärmtid måste du radera enheten och sedan ställa in den som en ny enhet för att kunna ta bort lösenkoden för Skärmtid. Lösenkoden för Skärmtid kan inte tas bort genom att du återskapar enheten från en säkerhetskopia.

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.