Ställa in iPhone eller iPad

Läs om hur du ställer in din iPhone eller iPad.

Om du redan har ställt in din nya enhet men vill börja om läser du om hur du raderar din iPhone eller iPad.

Sätt igång din iPhone eller iPad

Tryck på och håll ned enhetens strömknapp tills du ser Apple-logotypen. ”Hej” visas på flera språk. Följ instruktionerna på skärmen för att börja.

Om du är blind eller har nedsatt syn kan du slå på VoiceOver eller Zoom från välkomstskärmen.

En ny iPhone som visar välkomstskärmen.

Använda Snabbstart eller ställa in manuellt

Om du har en annan enhet kan du använda den till att automatiskt ställa in den nya enheten med Snabbstart.

Tryck på Ställ in manuellt om du inte har en annan enhet.

Här kan du trycka på den blå hjälpmedelsknappen för attställa in hjälpmedelsalternativ.

En ny iPhone som visar skärmen Snabbstart. Placera din nuvarande enhet i närheten av den nya enheten.

Aktivera din iPhone eller iPad

Du behöver ansluta enheten till ett wifi-nätverk eller mobilnät för att aktivera den och fortsätta inställningen.

Välj det wifi-nätverket du vill använda eller tryck på Fortsätt utan Wi-Fi, om det finns tillgängligt, för att använda enhetens mobilnät. Om du ställer in en iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) kan du behöva sätta i ditt iPhone-SIM-kort eller iPad-SIM-kort först. Du kan också bli uppmanad att aktivera ditt eSIM.

Få hjälp om du inte kan ansluta till wifi eller om du inte kan aktivera din iPhone.

Ställa in Face ID eller Touch ID och skapa en lösenkod

Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in Face ID eller Touch ID för att använda ansiktsigenkänning eller fingeravtryck för att låsa upp din enhet och göra inköp.

Sedan ställer du in en sexsiffrig lösenkod för att hjälpa dig att skydda dina data. Du behöver en lösenkod för att kunna använda funktioner som Face ID, Touch ID och Apple Pay. Om du vill ha en fyrsiffrig lösenkod, anpassad lösenkod eller ingen lösenkod alls trycker du på Lösenkodsalternativ.

Återskapa eller överföra data och appar

Välj hur du vill återskapa eller överföra data från din gamla enhet till din nya. Du kan använda en iCloud-säkerhetskopia eller en säkerhetskopia från din dator eller flytta data från en Android-enhet.

Om du inte har en säkerhetskopia eller en annan enhet väljer du Överför inte appar och data.

En ny iPhone som visar skärmen Appar och data där du kan välja hur du vill överföra din data till enheten.

Logga in med ditt Apple-ID

Ange ditt Apple-ID och lösenord eller tryck på Har inget Apple-ID eller har glömt det. Därifrån kan du återställa ditt Apple-ID eller lösenord, skapa ett Apple-ID eller ställa in det senare.

Om du använder fler än ett Apple-ID trycker du på Vill du använda olika Apple-ID:n för iCloud och iTunes?

När du loggar in med ditt Apple-ID kan du bli uppmanad att mata in en verifieringskod från din tidigare enhet.

En ny iPhone som visar Apple-ID-skärmen där du kan logga in med ditt Apple-ID och lösenord.

Slå på automatiska uppdateringar och ställa in andra funktioner

Följ instruktionerna på skärmen för att låta iOS eller iPadOS uppdateras automatiskt och ställa in andra funktioner, som iMessage, FaceTime, Platstjänster och Analys.

Ställa in Siri och andra tjänster

Därefter kommer du bli ombedd att ställa in eller aktivera tjänster och funktioner som Siri. På några enheter kommer du bli ombedd att säga några fraser så att Siri kan lära känna din röst.

Om du har loggat in med ditt Apple-ID följer du stegen för att ställa in Apple Pay och iCloud-nyckelring.

Ställa in Skärmtid och fler skärmalternativ

Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in Skärmtid, vilket ger dig insikt i hur mycket tid du och dina barn lägger på att använda enheterna. Du kan även ställa in hur mycket tid som appar får användas varje dag.

Du kan även slå på True Tone om din enhet har stöd för det och använda Visningszoom till att justera storleken på symboler och text på hemskärmen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.