Ställ in din iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du ställer in din iPhone, iPad eller iPod touch.

Om du byter till en ny telefon

Följ dessa steg om du vill överföra dina data från en annan enhet till din nya iPhone, iPad eller iPod touch:

Se till att du säkerhetskopierar din tidigare iOS-enhet så att du kan överföra innehållet till den nya enheten.

Om du ställer in din första iPhone

Läs mer om vad du kan göra om du redan har ställt in din nya iPhone men vill börja om från början. Annars följer du dessa steg för att ställa in din nya iPhone.

Starta enheten

”Hej” visas på flera språk. Tryck på hemknappen för att låsa upp enheten och påbörja installationen.

Om du är blind eller har nedsatt syn kan du aktivera VoiceOver eller Zoom från välkomstskärmen.

Få hjälp om din enhet inte går att starta, om den är inaktiverad eller kräver en lösenkod.

Välj ditt språk och land eller region

När du blir tillfrågad väljer du språk. Tryck sedan på ditt land eller område. Detta påverkar hur information visas på din enhet, exempelvis datum, tid och kontakter.

Aktivera din enhet

Du behöver ansluta enheten till ett wifi-nätverk, mobilnät eller iTunes för att aktivera den och fortsätta installationen.

Tryck på det wifi-nätverk som du vill använda eller välj ett annat alternativ. Om du ställer in en iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) kan du först behöva sätta i ditt SIM-kort.

Välj sedan om du vill använda Platstjänster, en tjänst som behövs för appar som Kartor och Hitta mina vänner.

Få hjälp om du inte kan ansluta till Wifi eller om du inte kan aktivera din iPhone.

Ställ in Touch ID och skapa en lösenkod

På vissa enheter kan du ställa in Touch ID. Med den här tjänsten kan du använda ditt fingeravtryck till att låsa upp din enhet och göra köp.

Sedan ställer du in en sexsiffrig lösenkod för att hjälpa till att skydda dina data. Du behöver en lösenkod för att använda funktioner som Touch ID och Apple Pay. Om du vill ha en fyrsiffrig lösenkod, anpassad lösenkod eller ingen lösenkod alls trycker du på Lösenkodsalternativ.

Återskapa eller överför dina data

Om du har en säkerhetskopia via iCloud eller iTunes, alternativt en Android-enhet kan du återskapa eller överföra data från din gamla enhet till den nya.

Välj Ställ in som ny iPhone om du inte har en säkerhetskopia eller en annan enhet.

Logga in med ditt Apple-ID och ställ in iCloud Drive

Ange ditt Apple-ID och lösenord eller tryck på Har du inget Apple-ID eller har du glömt det?. Härifrån kan du återställa ditt Apple-ID eller lösenord, skapa ett Apple-ID eller ställa in det senare.

Om du använder mer än ett Apple-ID trycker du på ”Använda olika Apple-ID:n för iCloud och iTunes”.

Godkänn sedan användarvillkoren för iOS. Om du har loggat in med ditt Apple-ID följer du stegen för att ställa in iCloud Drive, Apple Pay och iCloud-nyckelring.

Ställa in Siri

Välj om du vill använda Siri. På vissa enheter uppmanas du att säga några fraser så att Siri kan lära känna din röst.

Anpassa klicket på hemknappen

Om du har en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus kan du ställa in hur hemknappen ska svara när du trycker på den. Tryck bara på ett alternativ och tryck sedan på hemknappen för att testa. Tryck på Nästa för att ställa in den du gillar bäst.

Vill du hoppa över den här skärmen eller om du vill ställa in hemknappen senare trycker du på Anpassa senare i Inställningar.

Välj inställningar för appanalys och bildskärmsupplösning

Bestäm om du vill dela information med apputvecklare.

Om du har en iPhone 6 eller senare kan du välja mellan två bildskärmsupplösningar: standard, som visar mer av skärmen, och zoomad, som ger större text och kontroller. Fortsätt genom att trycka på Nästa.

Avsluta

Tryck på Kom igång när du vill börja använda din enhet. Gör en säker kopia av dina data genom att säkerhetskopiera och läs om fler funktioner i användarhandboken för din iPhoneiPad eller iPod touch.

Om du är en ny iPhone-användare kan du läsa mer om hur du ställer in och använder din iPhone.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.