Kom igång med iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du ställer in din iPhone, iPad eller iPod touch.

När du ställer in din enhet kan du när som helst börja om genom att trycka på hemknappen.

Starta enheten

”Hej” visas på olika språk. Svep från vänster till höger någonstans på skärmen.

Om du är blind eller har nedsatt syn kan du aktivera VoiceOver eller Zoom från välkomstskärmen.

Hitta ditt IMEI/MEID och ICCID genom att trycka på ”i” i det nedre högra hörnet på skärmen.

Välj ditt land

Tryck på land eller område. Detta påverkar hur information visas på din enhet, exempelvis datum, tid och kontakter.

Anslut till internet och välj Platstjänster

Tryck på ett Wi-Fi-nätverk för att ansluta. Eller tryck på Använd mobilanslutningen om du ställer in en iPhone eller iPad som har ett aktivt mobilabonnemang. Få hjälp om du inte kan ansluta till Wi-Fi.

Välj sedan om du vill använda Platstjänster, en tjänst som behövs för appar som Kartor och Hitta mina vänner.

Ställ in din enhet och läs villkoren

Ställ in din enhet som ny eller återskapa den från en säkerhetskopia från iCloud eller iTunes

Granska sedan villkoren. Klicka på Jag samtycker när du vill fortsätta. Om du vill ha en kopia av villkoren trycker du på Skicka via e-post, kontrollerar e-postadressen och trycker på Skicka.

Logga in med ditt Apple-ID och ställ in iCloud Drive

Ange ditt Apple-ID och lösenord. Om du inte har ett trycker du på Skapa ett kostnadsfritt Apple-ID. Om du vill skapa ett Apple-ID eller logga in senare trycker du på Hoppa över.Gå till supporten för Apple-ID om du behöver hjälp.

Sedan kan du ställa in iCloud Drive, en tjänst som låter dig komma åt dina filer på alla dina enheter och på iCloud.com.

Ställ in Touch ID och skapa en lösenkod

Med iPhone 5s eller senare, iPad Air 2 eller senare och iPad mini 3 eller senare kan du ställa in Touch ID. Med den här tjänsten kan du använda ditt fingeravtryck till att låsa upp din enhet och göra köp.

Bestäm sedan huruvida lösenkoden ska skydda dina data. Du behöver lösenkoden för funktioner som Touch ID och Apple Pay. När du har ställt in enheten kan du skapa en mer avancerad lösenkod i Inställningar > Allmänt > Lösenkod.

Ställ in iCloud-nyckelring och gå igenom inställningarna för Siri

Välj om du vill använda iCloud-nyckelring, som uppdaterar information om betalkort och Wi-Fi-inloggningsuppgifter på dina godkända enheter.

Välj sedan om du vill använda Siri. Med Siri kan du prata när du vill skicka meddelanden, ställa in påminnelser, få vägbeskrivningar, ringa samtal med mera.

Välj inställningar för appanalys och bildupplösning

Bestäm om du vill dela information med apputvecklare.

Om du har en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus kan du välja mellan två bildskärmsupplösningar: Standard visar mer av skärmen medan Zoomad ger större text och kontroller.

Avsluta

Tryck på Kom igång när du vill börja använda din enhet. Gör en säker kopia av dina data genom att säkerhetskopiera och läs mer om funktioner i användarhandboken för din iPhoneiPad eller iPod touch

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: