Kom igång med iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du ställer in din iPhone, iPad eller iPod touch.

När du ställer in din enhet kan du när som helst börja om genom att trycka på hemknappen.

Starta enheten

”Hej” visas på flera språk. Svep från vänster till höger någonstans på skärmen.

Om du är blind eller har nedsatt syn kan du aktivera VoiceOver eller Zoom från välkomstskärmen.

Hitta ditt IMEI/MEID och ICCID genom att trycka på ”i” i det nedre högra hörnet på skärmen.

Välj språk och land

När du får frågan väljer du språk. Tryck sedan på ditt land eller område. Detta påverkar hur information visas på din enhet, exempelvis datum, tid och kontakter.

Anslut till internet och välj Platstjänster

Tryck på ett Wi-Fi-nätverk för att ansluta. Eller tryck på Använd mobilanslutningen om du ställer in en iPhone eller iPad som har ett aktivt mobilabonnemang. Få hjälp om du inte kan ansluta till Wi-Fi.

Välj sedan om du vill använda Platstjänster, en tjänst som behövs för appar som Kartor och Hitta mina vänner.

Ställ in Touch ID och skapa en lösenkod

På vissa enheter kan du ställa in Touch ID. Med den här tjänsten kan du använda ditt fingeravtryck till att låsa upp din enhet och göra köp.

Sedan ställer du in en sexsiffrig lösenkod för att hjälpa till att skydda dina data. Du behöver en lösenkod för att använda funktioner som Touch ID och Apple Pay. Om du vill ha en fyrsiffrig lösenkod, anpassad lösenkod eller ingen lösenkod trycker du på Lösenkodsalternativ.

Återskapa eller överföra dina appar och data

Tryck på Återskapa från iCloud-kopia, Återskapa från iTunes-kopia, Ställ in som ny eller Flytta data från Android.

Logga in med ditt Apple-ID och ställ in iCloud Drive

Ange ditt Apple-ID och lösenord. Om du vill hoppa över det här steget eller om du saknar ett Apple-ID trycker du på Har du inget Apple-ID eller har du glömt det.

Om du använder mer än ett ID trycker du på Vill du använda olika Apple-ID:n för iCloud och iTunes.

När du sedan har loggat in med ditt Apple-ID och skapat en lösenkod kan du uppmanas att ställa in iCloud Drive, Apple Pay och iCloud-nyckelring.

Ställa in Siri

Välj om du vill använda Siri. På vissa enheter uppmanas du att säga några fraser så att Siri kan lära känna din röst.

Välj inställningar för appanalys och bildupplösning

Bestäm om du vill dela information med apputvecklare.

Om du har en iPhone 6 eller senare kan du välja mellan två bildskärmsupplösningar: Standard, som visar mer av skärmen, och Zoomad, som ger större text och kontroller. Fortsätt sedan genom att trycka på Nästa.

Avsluta

Tryck på Kom igång när du vill börja använda din enhet. Gör en säker kopia av dina data genom att säkerhetskopiera och läs mer om funktioner i användarhandboken för din iPhoneiPad eller iPod touch

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: