Kom igång med iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du ställer in din iPhone, iPad eller iPod touch. Oavsett om det här är din första iOS-enhet eller om du ersätter en tidigare enhet, kan du använda dessa steg som hjälp för inställningsassistenten.

Om du vill starta om vid något tillfälle när du ställer in din enhet trycker du på hemknappen.

Starta enheten

När du slår på din enhet första gången visas ”Hej” på olika språk. Svep från vänster till höger någonstans på den här skärmen när du vill sätta igång.

Om du är blind eller har nedsatt syn kan du aktivera VoiceOver eller Zoom.

Om du behöver hitta ditt IMEI/MEID och ICCID, kan du trycka på informationssymbolen i det nedre högra hörnet på skärmen.

Välja språk och region

Regionen som du väljer ställer in formatet för sådant som datum, tid och kontaktinformation.

Anslut till ett Wi-Fi-nätverk

Du behöver en internetanslutning för att ställa in din enhet. Tryck på namnet på Wi-Fi-nätverket som du vill ansluta till. Om du ställer in en iPhone eller iPad (Wi+Fi + Cellular) som har ett aktivt mobilabonnemang kan du välja Använd mobilanslutningen istället.

Läs om hur du ansluter till ett dolt Wi-Fi-nätverk.

Få hjälp om du inte kan ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk.

Aktivera eller inaktivera platstjänster

Den här inställningen används för att låta appar samla in information om din plats.

Läs mer om platstjänster (eller tryck på länken på din skärm).

Ställ in din enhet som ny eller återskapa från en säkerhetskopia

Läs om hur du återskapar innehåll från en iCloud- eller iTunes-säkerhetskopia.

Acceptera villkoren

Tryck på Godkänn. Om du vill få villkoren skickade till dig via e-post trycker du på Skicka via e-post, kontrollerar din e-postadress och trycker på Skicka.

Logga in eller skapa ett Apple-ID

Om du behöver det kan du skapa ett Apple-ID gratis. Du kan också trycka på Hoppa över om du vill logga in eller skapa ett Apple-ID senare.

Om du vill ha hjälp kan du gå till supporten för Apple-ID.

Uppgradera till iCloud Drive

Med iCloud Drive kan du lagra filer i iCloud och komma åt dem när som helst på alla enheter som stöds. När du uppgraderar till iCloud Drive flyttas alla dokument som du har i iCloud till iCloud Drive. Du kan komma åt dem från samtliga av dina enheter som har iOS 8 eller OS X Yosemite.

När du har ställt in ett iCloud-konto på enheten kan du även använda Hitta min iPhone.

Ställa in iMessage och FaceTime

Läs om hur du ställer in och börjar använda iMessage och FaceTime.

Ställa in Touch ID

Om du har en iPhone 5s eller senare, iPad Air 2 eller senare eller iPad mini 3 eller senare, kan du ställa in Touch ID. Med Touch ID kan du använda ditt fingeravtryck till att låsa upp din enhet och göra köp.

Skapa en lösenkod

Du kan skydda dina data på enheten genom att använda en lösenkod till att låsa upp den. Om du inte behöver någon lösenkod trycker du på Lägg inte till lösenkod. Om du använder Touch ID måste du skapa en lösenkod.

Om du anger en lösenkod som används ofta, blir du ombedd att välja en säkrare. Om du behöver använda en komplex lösenkod, kan du ställa in den i Inställningar > Allmänt > Lösenkod efter att du har ställt in din enhet.

Ställa in iCloud-nyckelring

Med iCloud-nyckelring kan du hålla användarnamn och lösenord till webbplatser i Safari, betalkortsinformation och Wi-Fi-nätverksinformation aktuella på alla dina godkända enheter.

Läs mer om iCloud-nyckelring (eller tryck på länken på din skärm).

Välj om du vill använda Siri

Med Siri använder du din röst för att skicka meddelanden, schemalägga möten, ringa samtal med mera.

Ställ in Siri

Läs mer om Siri.

Välj om du vill dela appanalys

Med den här inställningen kan du dela information med apputvecklare. Om du ändrar dig kan du när som helst ändra inställningen under Inställningar > Integritetsskydd > Diagnos och användning.

Appanalys

Om du vill läsa mer trycker du på Om diagnos och integritetsskydd eller läser Apples integritetspolicy för kunder.

Välj skärmupplösning

Om du har en iPhone 6 eller iPhone 6 Plus kan du välja mellan två skärmupplösningar: Standard, som passar in bättre på skärmen, och Zoom, som gör text och reglage större.

Läs mer om Visningszoom.

Börja använda din enhet

Tryck på Kom igång när du vill börja.

Läs mer

När du har ställt in din enhet väljer du en metod för säkerhetskopiering, så att du inte riskerar att förlora innehåll.

Du kan läsa användarhandboken om din iPhoneiPad eller iPod touch, om du vill veta mer om enheten.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: