Ställa in iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du ställer in din iPhone, iPad eller iPod touch.

Om du byter till en ny enhet

Följ dessa steg om du vill överföra din information från en annan enhet till din nya iPhone, iPad eller iPod touch:

Se till att säkerhetskopiera din tidigare iOS-enhet så att du kan överföra innehållet till den nya enheten.

Om du ställer in din första iOS-enhet

Om du redan har ställt in din nya enhet men vill börja om läser du om hur du raderar din iPhone, iPad eller iPod touch.

Annars följer du de här stegen:

Starta enheten

Tryck på och håll ned enhetens strömbrytare tills du ser Apple-logotypen. ”Hej” visas på flera språk. Följ stegen för att komma igång. Om du är blind eller har nedsatt syn kan du slå på VoiceOver eller Zoom från välkomstskärmen.

När du blir tillfrågad väljer du språk. Tryck sedan på ditt land eller område. Detta påverkar hur information visas på din enhet, exempelvis datum, tid och kontakter. Då kan du trycka på den blå hjälpmedelsknappen för att ställa in hjälpmedelsalternativ som kan optimera din inställningsupplevelse och användningen av din nya enhet.

Få hjälp om din enhet inte går att starta eller om den är inaktiverad eller kräver en lösenkod.

Om du har en annan enhet med iOS 11 eller senare använder du Snabbstart

Om du har en annan enhet som kör iOS 11 eller senare kan du använda den till att automatiskt ställa in den nya enheten med Snabbstart. Placera enheterna nära varandra och följ anvisningarna

Om du har en annan enhet med iOS 11 eller senare trycker du på Ställ in manuellt för att fortsätta.

Aktivera din enhet

Du behöver ansluta enheten till ett wifi-nätverk, mobilnät eller iTunes för att aktivera den och fortsätta inställningen.

Tryck på det wifi-nätverk som du vill använda eller välj ett annat alternativ. Om du ställer in en iPhone eller iPad (wifi + Cellular) kan du först behöva sätta i ditt SIM-kort.

Få hjälp om du inte kan ansluta till wifi eller om du inte kan aktivera din iPhone.

Ställa in Face ID eller Touch ID och skapa en lösenkod

På några enheter kan du ställa in Face ID eller Touch ID. Med de här funktionerna kan du använda ansiktsigenkänning eller ditt fingeravtryck till att låsa upp enheten och att handla. Tryck på Fortsätt och följ anvisningarna eller tryck på Ställ in senare i Inställningar.

Sedan ställer du in en sexsiffrig lösenkod för att hjälpa dig att skydda dina data. Du behöver en lösenkod för att kunna använda funktioner som Face ID, Touch ID och Apple Pay. Om du vill ha en fyrsiffrig lösenkod, anpassad lösenkod eller ingen lösenkod alls trycker du på Lösenkodsalternativ.

Återskapa eller överföra data

Om du har en iCloud- eller iTunes-säkerhetskopia, eller en Android-enhet kan du återskapa eller överföra data från din gamla enhet till din nya enhet.

Välj Ställ in som ny [enhet] om du inte har en säkerhetskopia eller en annan enhet.

Logga in med ditt Apple-ID

Ange ditt Apple-ID och lösenord eller tryck på Har inget Apple-ID eller har glömt det. Därifrån kan du återställa ditt Apple-ID eller lösenord, skapa ett Apple-ID eller ställa in det senare. Om du använder fler än ett Apple-ID trycker du på Vill du använda olika Apple-ID:n för iCloud och iTunes?

När du loggar in med ditt Apple-ID kan du bli uppmanad att mata in en verifieringskod från din tidigare enhet.

Slå på automatiska uppdateringar och ställa in andra funktioner

På de kommande skärmarna kan du bestämma om du vill dela information med apputvecklare och tillåta iOS att uppdateras automatiskt.

Ställa in Siri och andra tjänster

Därefter kommer du bli ombedd att ställa in eller aktivera tjänster eller funktioner som Siri. På några enheter kommer du bli ombedd att säga några fraser så att Siri kan lära känna din röst.

Om du har loggat in med ditt Apple-ID följer du stegen för att ställa in Apple Pay och iCloud-nyckelring.

Ställa in Skärmtid och fler skärmalternativ

Skärmtid ger dig insikter om hur mycket tid du och dina barn spenderar på era enheter. Du kan även ställa in hur mycket tid som appar får användas varje dag. När du har ställt Skärmtid kan du slå på True Tone om din enhet har stöd för det och använda Visningszoom till att justera storleken på symboler och text på hemskärmen.

Om du har en iPhone X eller senare kan du läsa mer om att använda gester till att navigera på din enhet. Om du har iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus kan du justera klicket för hemknappen.

Avsluta

Tryck på Kom igång när du vill börja använda din enhet. Gör en säker kopia av dina data genom att säkerhetskopiera och läs om fler funktioner i användarhandboken för din iPhoneiPad eller iPod touch.

Om du är en ny iPhone-användare kan du läsa mer om hur du kommer igång och använder din iPhone.

Skaffa AppleCare+

Rätt till service skapar trygghet. Med AppleCare+ får du rätt till service vid oavsiktlig skada och prioriterad åtkomst till Apples experter.

Köp eller läs mer >

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.