Skapa en startbar installerare för macOS

Du kan använda en extern enhet eller en andra partition som startskiva för att installera om operativsystemet på din Mac.

En startbar installerare kan vara användbar när du vill installera macOS på flera datorer utan att behöva hämta installeraren varje gång, eller utan att ansluta till internet.

Dessa avancerade steg är främst för systemadministratörer och andra som är bekanta med kommandoraden. Du behöver inte skapa en startbar installerare för att Installera macOS.

Hämta macOS från App Store

1. Hämta macOS från Mac App Store. Det hämtas till din Program-mapp som en enda fil med ett namn som börjar med installera. Till exempel: Installera macOS High Sierra.
    Om du skapar en startbar installerare för macOS High Sierra, hämta från en Mac med High Sierra, Sierra 10.12.5 eller senare, eller El Capitan 10.11.6. Företagsadministratörer: Hämta från Apple, inte någon lokal server för programvaruuppdatering.
  2. När installeraren öppnas avslutar du den utan att fortsätta installationen.

Använd sedan kommandot 'createinstallmedia' i Terminal

1. När du hämtat installeraren , monterar du USB-flashenheten eller den andra volymen som du använder som startbar installerare. Kontrollera att det finns minst 12 GB ledigt lagringsutrymme.
  2. Öppna Terminal, som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.
  3. Mata in ett av följande kommandon i Terminal. Samtliga kommandon förutsätter att installeraren finns i din Program-mapp och att namnet på den volym du använder för den startbara installeraren är MyVolume. Om det är ett annat volymnamn ersätter du MyVolume med namnet på volymen.

High Sierra:
    sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume

Sierra:
    sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app

El Capitan:
    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app

Yosemite:
    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app

Mavericks:
    sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app

4. Tryck på returtangenten efter att du skrivit kommandot.
  5. Ange ditt administratörslösenord och tryck på returtangenten igen när du blir uppmanad till det. Terminal visar inte några tecken när du skriver ditt lösenord
  6. När du blir ombett trycker du J för att bekräfta att du vill radera enheten och trycker på returtangenten. Terminal visar förloppet när den startbara installeraren skapas.
  7. Avsluta Terminal när du är klar. Den startbara installeraren är nu klar att använda på en kompatibel Mac. Läs om hur du väljer den som din startskiva.

Läs mer

Om du vill ha mer information om kommandot createinstallmedia som används i exemplen ovan kontrollerar du att macOS-installeraren finns i din Program-mapp och anger sedan korrekt sökväg i Terminal:

High Sierra:

/Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia

Sierra:

/Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia

El Capitan:

/Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia

Yosemite:

/Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia

Mavericks:

/Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia