Om din Mac startar med en cirkel med ett streck igenom

En cirkel med ett streck igenom innebär att startskivan innehåller ett Mac-operativsystem, men det är inte ett macOS som din Mac kan använda.

Skärm med cirkel som genomkorsas av en linje

En förbudssymbol i form av en cirkel med ett streck igenom innebär att startskivan innehåller ett Mac-operativsystem, men det är inte ett macOS som din Mac kan använda.

1. Tryck och håll ned strömbrytaren på din Mac i upp till tio sekunder tills den stängs av. (Alla Mac-datorer har en strömbrytare. På bärbara datorer som har Touch ID trycker du på och håller ner Touch ID.)

2. Använda Skivverktyg för att reparera startskivan.

3. Om Skivverktyg inte hittade några fel eller reparerade alla fel installerar du om macOS.

4. Kontakta  Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.