Om du saknar Hälsodata efter återskapning från en iCloud-säkerhetskopia som du gjorde med iOS 9

Läs om vad du kan göra om Hälsodata saknas efter att du har återskapat en ny eller nuvarande enhet om du använder iOS 9 eller senare från en iCloud-säkerhetskopia.

Det här problemet löstes i iOS 11. Uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch till den senaste iOS-versionen. Om du inte kan uppdatera din enhet till iOS 11 eller senare följer du dessa steg.

Skapa en ny iCloud-säkerhetskopia från din originalenhet

Innan du återskapar din Hälsodata i en ny eller nuvarande iOS-enhet kontrollerar du att du använder den senaste informationen och gör sedan en ny iCloud-säkerhetskopia av din tidigare enhet medan den är låst. Det här ser till att alla dina hälsouppgifter överförs korrekt till din nya iOS-enhet när du återskapar från en iCloud-säkerhetskopia.

För att skapa en ny iCloud-säkerhetskopia följer du dessa steg:

1. Kontrollera att din enhet är ansluten till wifi.

2. Gå till Inställningar > iCloud > Säkerhetskopia. Kontrollera att iCloud-säkerhetskopia är aktiverat.

3. Tryck på Säkerhetskopiera nu och lås sedan genast din enhet genom att trycka på vilo-/väckningsknappen. Kontrollera att enheten förblir låst tills säkerhetskopieringen är slutförd.

iCloud kommer även att automatiskt säkerhetskopiera din enhet när den är inkopplad, låst och ansluten till wifi.

Om du inte kan skapa en ny iCloud-säkerhetskopia från din originalenhet och om du har en aktuell krypterad säkerhetskopia i iTunes så kan du använda iTunes för att återskapa Hälsodata i din enhet.

Om Hälsodata saknas efter att du har återskapat från en säkerhetskopia som du gjorde i iOS 9

Du kan återskapa Hälsodata genom att skapa en ny iCloud-säkerhetskopia från din originalenhet genom att följa stegen ovan. Gör så här för att återskapa din enhet från en iCloud-säkerhetskopia:

1. På den nya enheten trycker du på Inställningar > Allmänt > Nollställ. Tryck på Radera allt innehåll och inställningar. Då raderas alla data som finns på enheten just då.

2. Sedan följer du stegen i inställningsassistenten för att ställa in enheten igen med den nya säkerhetskopia som du nyss gjorde av den gamla enheten.

Få hjälp