Om krypterade säkerhetskopior på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan skydda säkerhetskopior av din iPhone, iPad eller iPod touch på datorn med hjälp av lösenord och kryptering.

När du krypterar säkerhetskopian av din iPhone, iPad eller iPod touch

Alternativet Kryptera lokal säkerhetskopia i Finder, appen Apple Devices eller iTunes låser och kodar din information. Krypterade säkerhetskopior kan innehålla information som okrypterade säkerhetskopior inte har:

• Dina sparade lösenord
  • Wi-Fi-inställningar
  • Webbplatshistorik
  • Hälsouppgifter
  • Samtalshistorik

Krypterade säkerhetskopior omfattar inte Face ID, Touch ID eller enhetens lösenkodsdata.

Din säkerhetskopia krypteras inte som standard. För att kryptera en säkerhetskopia i Finder, appen Apple Devices eller iTunes för första gången aktiverar du det lösenordsskyddade alternativet Kryptera den lokala säkerhetskopian. Säkerhetskopior av enheten krypteras därefter automatiskt. Du kan också skapa en säkerhetskopia i iCloud där din information automatiskt krypteras varje gång.

Kryptera dina säkerhetskopior

1. Öppna Finder eller appen Apple Devices på Windows. Öppna iTunes på Windows utan appen Apple Devices eller macOS Mojave eller tidigare. Ta reda på vilket macOS som din Mac använder.
  2. Anslut enheten till datorn med usb-kabeln som medföljde enheten. Leta sedan rätt på din enhet på datorn.
  3. Gå till fliken Allmänt eller Sammanfattning och välj Kryptera den lokala säkerhetskopian i avsnittet Säkerhetskopior.
    Ett Finder-fönster som visar alternativet att kryptera din lokala säkerhetskopia
  4. Skapa ett lösenord när du ombeds göra det. Skapa ett som du kan komma ihåg eller skriv ned det och spara anteckningen på ett säkert ställe. Du kan inte använda dina säkerhetskopior utan det här lösenordet. Läs om vad du ska göra om du har glömt ditt lösenord.

Säkerhetskopieringen börjar när du bekräftat lösenordet. Dina tidigare säkerhetskopior skrivs omedelbart över och krypteras. När processen är klar ser du till att din skapanden av den krypterade säkerhetskopian har slutförts.

Kontrollera om dina säkerhetskopior redan är krypterade

Om du har ställt in Finder, appen Apple Devices eller iTunes för att kryptera dina säkerhetskopior är kryssrutan Kryptera lokal säkerhetskopia på fliken Allmänt eller Sammanfattning markerad.

1. Anslut din enhet.
  2. Öppna Finder eller appen Apple Devices på Windows. Öppna iTunes på Windows utan appen Apple Devices eller macOS Mojave eller tidigare. Ta reda på vilket macOS som din Mac använder.
  3. I Finder eller appen Apple Devices klickar du på fliken Allmänt och sedan på knappen Hantera säkerhetskopior. I iTunes använder du Redigera > Inställningar på Windows eller iTunes > Inställningar och klickar sedan på fliken Enheter.
  4. Leta efter låset bredvid enhetsnamnet. Om du ser ett lås är säkerhetskopian krypterad. Du bör också se datum och tid då säkerhetskopian skapades.
  5. Klicka på OK för att stänga säkerhetskopieringsfönstret.Ett Finder-fönster som visar datum och tid för den senaste krypterade säkerhetskopian

Stäng av kryptering av säkerhetskopior

Om du vill stänga av kryptering av säkerhetskopior avmarkerar du kryssrutan Kryptera lokal säkerhetskopia i Finder, appen Apple Devices eller iTunes och anger lösenordet. Du har två alternativ om du inte kommer ihåg lösenordet:

Återställa ditt lösenord för säkerhetskopiering

Du kommer inte att kunna använda tidigare krypterade säkerhetskopior men du kan ställa in ett nytt lösenord för säkerhetskopior och säkerhetskopiera nuvarande data med Finder eller iTunes.

Om du inte kommer ihåg lösenordet för din krypterade säkerhetskopia

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.