Om krypterade säkerhetskopior i iTunes

Du kan skydda säkerhetskopior av din iPhone, iPad eller iPod touch i iTunes med hjälp av lösenord och kryptering.

När du krypterar dina säkerhetskopior i iTunes

Funktionen Kryptera säkerhetskopian i iTunes låser och kodar din information. Krypterade iTunes-säkerhetskopior kan inkludera information som okrypterade iTunes-säkerhetskopior inte har:

• Dina sparade lösenord
  • Wi-Fi-inställningar

• Webbplatshistorik
  • Hälsouppgifter

iTunes krypterar inte säkerhetskopiorna som standard. När du vill kryptera en säkerhetskopia i iTunes första gången måste du aktivera det lösenordsskyddade alternativet Kryptera säkerhetskopian. iTunes kommer sedan att automatiskt skapa krypterade säkerhetskopior för den enheten.

Det finns inget sätt att återskapa din information eller slå av Kryptera säkerhetskopian om du tappar bort eller glömmer lösenordet.

Du kan också skapa en säkerhetskopia i iCloud där din information automatiskt krypteras varje gång.

Kryptera dina iTunes-säkerhetskopior

1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Anslut enheten till datorn med USB-kabeln som medföljde enheten. Din anslutna enhet visas som en symbol för iPhone, iPad eller iPod touch längst upp till vänster i iTunes-fönstret. Lär dig vad du kan göra om symbolen inte visas
  3. På skärmen Översikt väljer du ”Kryptera [enhet] säkerhetskopia” i avsnittet Säkerhetskopior.
  4. Skapa ett lösenord när du ombeds göra det. Skapa ett lösenord som du kan komma ihåg eller skriv ned det och spara anteckningen på ett säkert ställe. Det finns inget sätt att använda dina iTunes-säkerhetskopior utan det här lösenordet.
  5. När du har bekräftat lösenordet börjar iTunes att säkerhetskopiera, och tidigare säkerhetskopior skrivs också omedelbart över och krypteras.

När processen är slutförd kontrollerar du att din krypterade säkerhetskopia avslutades korrekt:

1. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  2. Klicka på fliken Enheter.
  3.  visas till höger om namnet på enheten tillsammans med datum och tid då iTunes skapade säkerhetskopian.
  4. Klicka på OK för att stänga iTunes-inställningarna.

Kontrollera om iTunes redan är inställt på att kryptera dina säkerhetskopior

Alternativet Kryptera säkerhetskopian är markerat i sammanfattningsfönstret när du ansluter enheten till iTunes om iTunes är inställt på att kryptera säkerhetskopior.

Du kan också se om en viss iTunes-säkerhetskopia är krypterad:

1. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  2. Klicka på fliken Enheter.
  3. Leta efter  bredvid säkerhetskopian. Om visas är säkerhetskopian krypterad.
  4. Klicka på OK för att stänga iTunes-inställningarna.

Om du inte kommer ihåg lösenordet till din krypterade säkerhetskopia

Det går inte att återskapa en krypterad säkerhetskopia utan lösenordet. Med iOS 11 eller senare kan du göra en ny krypterad säkerhetskopia av din enhet genom att nollställa lösenordet. Så här gör du:

1. På din iOS-enhet går du till Inställningar > Allmänt > Nollställ.
  2. Tryck på Nollställ alla inställningar och ange din iOS-lösenkod.
  3. Följ stegen för att nollställa dina inställningar. Det påverkar inte dina användardata eller lösenord men nollställer inställningar som skärmens ljusstyrka, hemskärmens layout samt bakgrundsbild. Det tar även bort dina lösenord på krypterade säkerhetskopior.
  4. Anslut din enhet till iTunes igen och skapa en ny krypterad säkerhetskopia.

Du kommer inte kunna använda tidigare krypterade säkerhetskopior men du kan säkerhetskopiera nuvarande data med iTunes och ställa in ett nytt lösenord för säkerhetskopior.

Om du har en enhet med iOS 10 eller tidigare kan du inte nollställa lösenordet. I det här fallet prövar du följande:

• Kontakta personen som har ställts in din enhet.
  • Använd en iCloud-säkerhetskopia istället för iTunes. Om du inte har en iCloud-säkerhetskopia kan du skapa en.
  • Pröva att använda en äldre iTunes-säkerhetskopia.

Avaktivera iTunes kryptering av säkerhetskopior

Om du vill stänga av kryptering av iTunes-säkerhetskopior avmarkerar du rutan Krypterad säkerhetskopia i iTunes och anger lösenordet. Du har två alternativ om du inte kommer ihåg lösenordet:

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.