Om du inte kommer ihåg lösenordet till din krypterade säkerhetskopia av iPhone, iPad eller iPod touch

Det går inte att återskapa en krypterad säkerhetskopia utan lösenordet. Med iOS 11 eller senare eller iPadOS kan du göra en ny krypterad säkerhetskopia av din enhet genom att nollställa lösenordet.

1. På din enhet: Gå till Inställningar > Allmänt > Överför eller nollställ [enhet] och tryck sedan på Nollställ.

2. Tryck på Nollställ alla inställningar och ange enhetens lösenkod.

3. Tryck på Nollställ alla inställningar.

4. Följ stegen för att nollställa dina inställningar. Det påverkar inte dina användardata eller lösenord men nollställer inställningar som bildskärmens ljusstyrka, hemskärmens layout samt bakgrundsbild. Det tar även bort dina lösenord på krypterade säkerhetskopior.

5. Anslut din enhet till Finder, Apple Devices-appen eller iTunes igen och skapa en ny krypterad säkerhetskopia.

Du kommer inte att kunna använda tidigare krypterade säkerhetskopior men du kan ställa in ett nytt lösenord för säkerhetskopior och säkerhetskopiera nuvarande data med Finder, appen Apple Devices eller iTunes.

Om du har en enhet med iOS 10 eller tidigare kan du inte nollställa lösenordet. I det här fallet prövar du följande:

• Kontakta personen som har ställts in din enhet.

• Använd en iCloud-säkerhetskopia istället. Om du inte har en iCloud-säkerhetskopia kan du skapa en.

• Använd en äldre säkerhetskopia från appen Apple Devices, iTunes eller Finder.