Arkiver et dokument som en PDF-fil

Du kan dele et dokument med andre ved å arkivere det i PDF-format (Portable Document Format). Selv om mottakerne ikke har programmet du brukte til å opprette dokumentet, vil de kunne lese det hvis de har et PDF-visningsprogram, slik som Forhåndsvisning eller Adobe Acrobat.

1. Åpne dokumentet du vil arkivere som en PDF-fil.

2. Velg Arkiv > Skriv ut.

3. Klikk på PDF-lokalmenyen, og velg deretter Arkiver som PDF.

Klikk på PDF-lokalmenyen, og velg deretter Arkiver som PDF.
  4. Velg et navn og en plassering for PDF-filen. Angi informasjon i feltene for Tittel, Forfatter, Emne og Nøkkelord.

Senere kan du søke etter innholdet i disse feltene med Spotlight.

5. Hvis du vil beskytte dokumentet med et passord, klikker du på Sikkerhetsvalg.

Du kan kreve passord for å åpne dokumentet, kopiere fra dokumentet og skrive ut dokumentet.

Tips: Hvis du har handlet på nettet og nettsiden viser kvitteringen din som kjøpsbevis, kan du arkivere kvitteringen som en PDF i stedet for å skrive den ut. Åpne PDF-lokalmenyen, og velg Arkiver PDF i Nettmottak-mappen. PDF-en plasseres i Nettmottak-mappen i Dokumenter-mappen din.