Slik bruker du Touch Bar på MacBook Pro

Touch Bar øverst på tastaturet på MacBook Pro tilpasser seg det du gjør, og gir deg intuitive snarveier og appkontroller når du trenger dem.

Touch Bar på MacBook Pro gir deg hurtig tilgang til kommandoer på Mac og endrer seg automatisk basert på hva du gjør, og hvilke apper du bruker. Touch Bar er tilgjengelig på MacBook Pro-modeller fra 2016 og nyere, unntatt MacBook Pro (13-tommers, 2016, to Thunderbolt 3-porter) og MacBook Pro (13-tommers, 2017, to Thunderbolt 3-porter).

Finn systemkontroller og innstillinger på Control Strip

Når du slår på MacBook Pro, viser Control Strip til høyre for Touch Bar noen kjente knapper, for eksempel volum, slå av lyd og skjermlysstyrke samt Siri. Trykk på utvid-knappen på Control Strip for å få tilgang til kontroller som lysstyrke, Mission Control, Launchpad og medieavspilling.

16-tommers MacBook Pro med Touch Bar

For å bruke funksjonsknappene F1–F12 på Touch Bar trykker du på Funksjon-knappen (fn) nederst til venstre på tastaturet.

16-tommers MacBook Pro med Touch Bar har en egen Escape-tast (Esc). Med 13- eller 15-tommers MacBook Pro med Touch Bar vises Escape-tasten (Esc) til venstre for Touch Bar.

Utforsk Touch Bar i apper

Mange av programmene som er innebygd i Mac, har Touch Bar-kontroller som gjør vanlige handlinger enda lettere. I Mail kan du for eksempel bruke Touch Bar til å skrive nye meldinger, svare på dem, arkivere dem, markere dem som søppel og flagge dem.

Når du skriver nye e-postmeldinger, forutsier Touch Bar etter hvert som du skriver. Trykk på et ord eller en emoji på Touch Bar for å sette inn i teksten.

Når du merker tekst, viser Touch Bar formateringsalternativer som utheving, kursiv og lister.

De fleste apper, inkludert de fleste tredjepartsapper, har snarveier, verktøy og kontroller på Touch Bar for oppgaver du ønsker å utføre. Trykk rundt for å se hva du kan gjøre raskt og enkelt.

Tilpass Touch Bar

I mange programmer, for eksempel Finder, Mail og Safari, kan du tilpasse Touch Bar.

Velg Visning > Tilpass Touch Bar. Tilpasningsvinduet vises på skjermen, og derfra kan du velge favorittobjektene dine:

Når du tilpasser Touch Bar, skjelver knappene på den. Bruk musepekeren til å dra objekter du vil ha fra skjermen og ned til Touch Bar.

Du kan også dra objekter til høyre eller venstre på Touch Bar for å endre rekkefølgen på dem, eller du kan dra dem opp og ut av Touch Bar for å fjerne dem. Klikk på Ferdig på skjermen når du er ferdig.

Tilpasse Control Strip

Du kan også legge til, fjerne eller endre rekkefølgen på knappene på Control Strip, inkludert Siri.

I alle programmene som støtter tilpassing (som for eksempel Finder), velger du Vis > Tilpass Touch Bar. Trykk på Control Strip-området i Touch Bar for å bytte til tilpasning av Control Strip.

Deretter bruker du musepekeren til å dra objekter du vil ha, fra skjermen og ned til Control Strip.

Dra objekter til høyre eller venstre på Control Strip for å endre rekkefølgen på dem, eller du kan dra dem opp og ut av Touch Bar for å fjerne dem. Klikk på Ferdig på skjermen når du er ferdig.

Du kan også gå inn i tilpasningsmodus for Control Strip ved å klikke på «Tilpass Control Strip» i Tastatur-delen under Systemvalg.

Bruk tilgjengelighetsalternativer med Touch Bar

Tilgjengelighetsfunksjonene som hjelper deg med å bruke Mac, kan også hjelpe deg med å bruke Touch Bar. Hold inne Kommando-tasten mens du trykker på Touch ID (av/på-knappen) tre ganger for å slå av eller på VoiceOver. Med VoiceOver leses Touch Bar-kommandoer opp høyt.

Finn ut mer om bruk av tilgjengelighetsfunksjoner med Touch Bar.