Kombiner sangene dine i album i iTunes

Når du er i Album-visning i iTunes på Mac eller PC, blir ikke nødvendigvis sanger fra samme album gruppert sammen. Du kan organisere sanger manuelt så de blir gruppert i det samme albumet.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Som standard organiserer iTunes album basert på navnet til albumets artist. Noen sanger fra det samme albumet blir kanskje ikke gruppert sammen hvis albumnavnene er litt forskjellig, hvis det er et samlealbum eller hvis sanger fra albumet har forskjellige artister. For å gruppere alle sangene i det samme albumet, må du organisere dem manuelt.

Hvis du er et Apple Music-medlem eller abonnerer på iTunes Match, blir alle endringer du gjør, oppdatert på alle enhetene dine. Hvis du synkroniserer innholdet ditt med iTunes, blir endringene oppdatert på enhetene dine neste gang du synkroniserer.

Kontrollere at albumnavnene samsvarer

Variasjoner i mellomrom, stavemåte eller tegnsetting for albumet kan føre til at iTunes fører opp sanger i forskjellige album. Ett albumnavn kan for eksempel ha et ekstra mellomrom i seg som det faktiske albumet ikke har.

For å sikre at alle sanger fra samme album har samme albumnavn, følger du denne framgangsmåten:

1. Marker alle sangene som skal være i samme album.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Rediger > Vis info.
    Når meldingen «Er du sikker på at du vil redigere informasjon for flere objekter?» vises, klikker du på Rediger objekter.
  3. Skriv riktig albumnavn i boksen ved siden av «album».
  4. Klikk på OK.

Markere sanger som en del av et samlealbum

Hvis albumet er en samling med låter fra flere artister, kan iTunes føre opp sangene i forskjellige album.

Følg denne framgangsmåten for å organisere disse sangene som en del av et samlealbum:

1. Marker alle sangene som hører til i samlealbumet.
  2. Fra menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet, velger du Rediger > Hent info.
    Når meldingen «Er du sikker på at du vil redigere informasjon for flere objekter?» vises, klikker du på Rediger objekter.
  3. Velg «Albumet er et samlealbum med sanger av forskjellige artister».
  4. Klikk på OK.

Tildele sanger til et primært artistnavn til et album

Hvis albumet inneholder sanger av forskjellige albumartister, kan iTunes føre opp sangene i forskjellige album. Følg denne framgangsmåten hvis du vil tilordne et primært artistnavn til et album som inneholder sanger fra flere artister:

1. Marker alle sangene som skal ha samme albumartist.
  2. Fra menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet, velger du Rediger > Hent info.
    Når meldingen «Er du sikker på at du vil redigere informasjon for flere objekter?» vises, klikker du på Rediger objekter.
  3. I boksen ved siden av «albumartist» skriver du inn albumartisten du vil at alle sangene skal ha.
    Hvis du vil merke den opprinnelige albumartisten for en sang, kan du skrive inn dette i kommentarfeltet. For å se kommentarfeltet velger du en sang og så Rediger > Hent info.
  4. Klikk på OK.