Om Nettverksverktøy

Nettverksverktøy-programmet følger med Macen. Det gir deg informasjon og verktøy som kan hjelpe deg med nettverket ditt.

Nettverksverktøy viser informasjon om alle nettverkstilkoblingene dine, inkludert maskinvareadressen til grensesnittet, IP-adressene som er tildelt, hastighet og status, antall datapakker som er sendt og mottatt, og antall overføringsfeil og kollisjoner.

Disse andre verktøyene er også inkludert i Nettverksverktøy:

• Netstat: Utforsk datamaskinens nettverksrutingtabeller ved å vise en detaljert oversikt over pakketyper som er sendt og mottatt med vanlige nettverksprotokoller.
  • Ping: Test om datamaskinen kan kommunisere med en datamaskin eller en annen enhet på en bestemt nettverksadresse.
  • Lookup: Vis informasjon fra DNS-tjeneren (Domain Name System).
  • Traceroute: Følg veien til en melding gjennom nettverket fra datamaskin til datamaskin.
  • Whois: Skriv inn en domeneadresse for å se «whois»-informasjon fra en whois-tjener.
  • Finger: Skriv inn et brukernavn og en domeneadresse for å bruke Finger-protokollen til å få informasjon om brukeren.
  • Port Scan: Skriv inn en Internett- eller IP-adresse for å skanne etter åpne TCP-porter.

Finn Nettverksverktøy med Spotlight eller på følgende steder på Macen:

For å finne ut mer kan du åpne Nettverksverktøy og velge Hjelp > Hjelp for Nettverksverktøy fra menylinjen.