Oversikt over sikkerhet og personvern for iCloud

Apple tar datasikkerhet og personvern svært alvorlig når det gjelder personopplysninger. iCloud bygger på industristandard sikkerhetsrutiner og benytter strenge policyer for å beskytte brukerdata.

Datasikkerhet

iCloud sikrer informasjonen din ved å kryptere den når den sendes over Internett, lagrer informasjonen i et kryptert format på tjeneren og bruker sikre kjennetegn til godkjenning. Dette betyr at informasjonen din er beskyttet mot uautorisert tilgang både under overføring til enhetene dine og oppbevaring i iCloud. iCloud benytter 128-bits AES-kryptering som et minimum – det samme sikkerhetsnivået som større finansinstitusjoner bruker – og leverer aldri krypteringsnøkler til noen tredjepart.

Sikkerhet og iCloud-funksjoner

Denne tabellen oppsummerer hvordan iCloud sikrer dataene dine når du bruker oppdatert operativsystem og programvare.

Data Kryptering Notater
Underveis På tjener
Kalendere Ja Ja Minstekravet er 128-bit AES-kryptering
Kontakter Ja Ja
Bokmerker Ja Ja
Notater Ja Ja*
Påminnelser Ja Ja
Bilder Ja Ja
iCloud Drive Ja Ja
Sikkerhetskopiering Ja Ja
Finn min iPhone Ja Ja
Finn vennene mine Ja Ja
iCloud-nøkkelring Ja Ja

Bruker 256-bits AES-kryptering til å lagre og overføre passord og kredittkortopplysninger. Benytter også asymmetrisk kryptografi med elliptiske kurver og nøkkelbeskyttelse.

iCloud.com Ja Ikke relevant Alle økter på iCloud.com er kryptert med SSL. Eventuelle data som åpnes via iCloud.com krypteres på serveren i henhold til denne tabellen.
Fjerntilgang til min Mac Ja Ikke relevant Back to My Mac lagrer ikke data til iCloud. Data som hentes fra andre datamaskiner, krypteres med SSL under overføringen.
Mail Ja Nei

All trafikk mellom enhetene dine og iCloud Mail krypteres med SSL. iCloud krypterer ikke data lagret på IMAP-e-postservere i henhold til standard bransjepraksis. Alle Apple-e-postklienter støtter valgfri S/MIME-kryptering.

*Kryptering er bare tilgjengelig når du bruker den nyeste versjonen av iOS eller macOS og oppgraderer Notater-appen.

Bruk av sikre kjennetegn til godkjenning

Når du åpner iCloud-tjenester ved bruk av Apples innebygde apper (for eksempel Mail-, Kontakter- og Kalender-appene i iOS eller macOS), håndteres godkjenningen ved hjelp av sikre kjennetegn. Ved bruk av sikre kjennetegn slipper du å lagre iCloud-passordet ditt på enheter og datamaskiner. Selv om du velger å bruke en tredjepartsapp til å få tilgang til iCloud-dataene dine, sendes brukernavnet og passordet ditt via en kryptert SSL-tilkobling.

Sterke passord

Når du oppretter en Apple-ID for bruk på iCloud, må passordet inneholde minst 8 tegn, et siffer, en stor bokstav og en liten bokstav. Finn ut mer om å opprette sterke passord.

Tofaktor autentisering

Apple tilbyr en valgfri sikkerhetsutvidelse for Apple-ID-en din som heter tofaktor autentisering. Med tofaktor autentisering er det kun mulig å få tilgang til kontoen din på enheter du stoler på, som iPhone-, iPad- eller Mac-enhetene dine. Når du vil logge på en ny enhet med Apple-ID-en din for første gang, må du oppgi to opplysninger – passordet ditt og den sekssifrede verifiseringskoden som automatisk vises på de godkjente enhetene dine.

Totrinns-verifisering

Apple tilbyr en valgfri sikkerhetsutvidelse for Apple-ID-en din som heter totrinnsbekreftelse. Totrinnsbekreftelse krever at du verifiserer identiteten din ved å bruke en av enhetene dine før du kan gjøre endringer i kontoinformasjonen på Apple-ID-kontosiden, logge på iCloud på en ny enhet eller på iCloud.com, eller foreta kjøp i iTunes, iBooks eller App Store fra en ny enhet.

Personvern

Apple har en konsernomfattende forpliktelse når det gjelder ditt personvern. Retningslinjene for personvern omhandler hvordan vi innhenter, bruker, oppgir, overdrar og oppbevarer informasjon om deg.

I tillegg til å følge Apples retningslinjer for personvern, utvikler Apple iCloud-funksjoner med fokus på sikkerhet. Eksempel:

Finn min iPhone

• Du må konfigurere Finn iPhone, iPad og iPod touch i iOS-innstillingene før enhetens posisjon kan finnes.
  • Du må konfigurere Finn Mac i Systemvalg før Mac-enhetens posisjon kan finnes.
  • Stedsdata sendes bare fra enheten når du ber om dens posisjon. De sendes eller registreres ikke på noe annet tidspunkt.
  • Siste kjente posisjon for en enhet oppbevares på Apples tjenere i kryptert format i 24 timer før de slettes permanent.
  • Mistet-modus-data lagres på enheten som er i Mistet-modus og kan bare hentes av deg når du ber om det.
  • Du logges automatisk ut av Finn iPhone-appen (på enheten eller nettet) etter 15 minutter uten aktivitet.
  • Med Fjernlåsing kan du låse enhetens skjerm, slik at uvedkommende ikke får tilgang til dataene dine.
  • Med Fjernsletting kan du permanent slette data fra enheten din på en sikker måte.
  • Hvis du bruker Familiedeling, er det valgfritt om du vil dele enhetens plassering med familiemedlemmene. Enhetens plassering deles ikke som standard.

Stedsdeling

• Med iCloud kan du dele plasseringen din med venner og familie ved å bruke Finn venner-appen eller den innebygde Meldinger-appen i iOS 8.
  • Før noen kan se posisjonen din, må du gi tillatelse til den aktuelle personen.
  • Plasseringen din sendes fra enheten din bare når en venn ber om å se den eller hvis du velger å sende gjeldende plassering i en melding. Plasseringen blir ikke overført eller registrert i noen andre tilfeller.
  • Det finnes en enkelt bryter du når som helst kan bruke til å skjule deg fra alle venner. Du kan slå av valget ved hjelp av en av disse innstillingene:
    • Innstillinger > Personvern > Stedstjenester > Del plasseringen min
    • Innstillinger > iCloud > Del plasseringen min
  • Data om siste kjente posisjon lagres på Apples tjenere i et kryptert format i kun to timer før de slettes permanent.
  • Hvis du bruker Familiedeling, er det valgfritt om du vil dele enhetens plassering med familiemedlemmene. Som standard blir ikke posisjonen delt.
  • Du kan dele plasseringen din med venner og se dine venner på et kart hvis du lastet ned den valgfrie kostnadsfrie appen Finn venner fra App Store.

iCloud-nøkkelring

• krypteringsnøkler for iCloud-nøkkelring opprettes på enheten din, og Apple får ikke tilgang til disse. Bare krypterte nøkkelringdata passerer gjennom Apples tjenere, og Apple har ikke tilgang til noen nøkler som kan brukes til å dekryptere disse dataene.
  • Apple kan ikke se eller bruke innholdet i iCloud-nøkkelringen din.
  • Bare klarerte enheter som du har godkjent, har tilgang til iCloud-nøkkelringen din.
  • Avanserte innstillinger gir deg mulighet til å velge en iCloud-sikkerhetskode på mer enn fire sifre, eller få enheten til å generere en for deg.
  • Du kan velge å deaktivere nøkkelringgjenoppretting, som betyr at iCloud-nøkkelringen holdes oppdatert på tvers av de godkjente enhetene, men at krypterte data ikke lagres hos Apple og ikke kan gjenopprettes hvis alle enhetene dine går tapt.

Bilder

• Du kan slette uønskede bilder fra iCloud-bildebiblioteket eller Min bildestrøm når som helst.
  • Du kan slette uønskede bilder og videoer fra delte album når som helst.
  • Du kan når som helst fjerne abonnenter fra delte album som du har opprettet.
  • Hvis du bruker Familiedeling, legges du automatisk til i et iCloud-bildedeling-album med medlemmene i familiegruppen. Det er imidlertid du som bestemmer hvilke bilder, videoer og kommentarer du vil dele. Ikke noe deles automatisk eller som standard.