Oversikt over iCloud-sikkerhet

iCloud bruker den beste sikkerhetsteknologien og strenge retningslinjer for å beskytte opplysningene dine og er ledende innen bransjen når det gjelder bruk av teknologier som beskytter personvern, for eksempel ende-til-ende-kryptering av dataene dine.

Datasikkerhet

iCloud sikrer informasjonen din ved å kryptere den når den sendes, lagrer den i et kryptert format og sikrer krypteringsnøklene dine i Apples datasentre. Både Apples og tredjeparts datasentre kan brukes til å lagre og behandle dataene dine. Når data som er lagret i et tredjeparts datasenter behandles gis tilgang til krypteringsnøkler kun via Apple-programvare som kjører på sikre servere, og kun mens den nødvendige behandlingen utføres.

Ende-til-ende-kryptering

For ytterligere personvern og sikkerhet bruker mange Apple-tjenester ende-til-ende-kryptering, som krypterer informasjonen din ved hjelp av nøkler som er hentet fra enhetene dine og enhetens passord og som bare du kjenner. Dette betyr at bare du kan dekryptere og få tilgang til informasjonen din, og bare på pålitelige enheter der du er logget på med Apple-ID-en din. Ingen andre, ikke engang Apple, har tilgang til dine ende-til-ende-krypterte data. Ende-til-ende-kryptering krever tofaktorautentisering for Apple-ID-en din og en passkode som finnes på enhetene dine. Noen funksjoner som bruker ende-til-ende-kryptering kan kreve oppdatert programvare.

Datatyper og kryptering

Her er flere detaljer om hvordan iCloud beskytter dataene dine og hvilke datatyper som bruker ende-til-ende-kryptering.

Data Kryptering  Notater
Sikkerhetskopiering Under overføring og på server Minstekravet er 128-bit AES-kryptering
Kalendere Under overføring og på server
Kontakter Under overføring og på server
iCloud Drive Under overføring og på server
Notater Under overføring og på server
Bilder Under overføring og på server
Påminnelser Under overføring og på server
Safari-bokmerker Under overføring og på server
Siri-snarveier Under overføring og på server
Taleopptak Under overføring og på server
Billetter i Wallet Under overføring og på server
iCloud.com Under overføring Alle økter på iCloud.com er kryptert med TLS 1.2. Eventuelle data som åpnes via iCloud.com, krypteres på serveren i henhold til denne tabellen.
Mail Under overføring All trafikk mellom enhetene dine og iCloud Mail er kryptert med TLS 1.2. iCloud krypterer ikke data som er lagret på IMAP-e-postservere i henhold til standard bransjepraksis. Alle Apple-e-postklienter støtter valgfri S/MIME-kryptering.
Apple Card-transaksjoner Ende-til-ende
Tilstandsdata Ende-til-ende
Tilleggsinformasjon nedenfor
Hjem-data Ende-til-ende
Nøkkelring Ende-til-ende Inkludert alle de lagrede kontoene og passordene dine
Favoritter, samlinger og søkehistorikk i Kart Ende-til-ende
Memoji Ende-til-ende
Meldinger i iCloud Ende-til-ende Tilleggsinformasjon nedenfor
Betalingsinformasjon Ende-til-ende
Innlært ordliste på QuickType-tastatur Ende-til-ende
Safari-historikk, fanegrupper og iCloud-faner Ende-til-ende
Skjermtid Ende-til-ende
Siri-informasjon Ende-til-ende Inkluderer innstillinger og tilpasning av Siri, samt et lite utvalg av forespørslene din hvis du har konfigurert Hei, Siri
Wi-Fi-passord Ende-til-ende
Bluetooth-knappene W1 og H1
Ende-til-ende

Meldinger i iCloud

Hvis du har slått på iCloud-sikkerhetskopi, inkluderer sikkerhetskopien en kopi av nøkkelen som beskytter meldingene dine i iCloud. Det betyr at du kan gjenopprette meldingene dine hvis du mister tilgangen til Nøkkelring og de godkjente enhetene dine. Når du slår av iCloud-sikkerhetskopi, lages det en ny nøkkel på enheten din for å beskytte fremtidige meldinger. Apple lagrer ikke denne.

Tilstandsdata

Hvis du bruker Macen til å sikkerhetskopiere enheten, lagres helsedata bare hvis sikkerhetskopien er kryptert. Finn ut mer om administrering av helsedata.

Gjenopprette iCloud-dataene dine

Hvis du glemmer Apple-ID-passordet eller enhetens passord, er det flere metoder for å gjenopprette dataene du lagrer i iCloud.

iClouds datagjenopprettingstjeneste

Hvis du glemmer passordet eller enhetens passord, kan iCloud-datagjenopprettingstjenesten hjelpe deg med å dekryptere dataene slik at du kan få tilbake tilgang til bildene, notatene, dokumentene, sikkerhetskopieringer av enheten og mer. Datatyper som beskyttes med ende-til-ende-kryptering, f.eks. data i Nøkkelring, Meldinger, Skjermtid og Helse, er ikke tilgjengelig via iCloud-datagjenopprettingstjenesten. Sikkerhetskodene til enheten, som bare du kjenner, kreves for å dekryptere dataene og få tilgang til dem. Bare du har tilgang til denne informasjonen, og bare på enhetene der du er logget på iCloud.

Kontakt for kontogjenoppretting

En kontogjenopprettingskontakt er en person du kjenner og stoler på, og som kan bekrefte identiteten din og hjelpe deg med å få tilbake tilgang til iCloud-dataene dine – inkludert ende-til-ende-krypterte data – hvis du noen gang blir utestengt. Gjenopprettingskontakten din har ikke tilgang til kontoen din, bare muligheten til å gi deg en kode hvis du trenger en. Finn ut hvordan du konfigurerer en kontogjenopprettingskontakt.

Kontogjenopprettingsnøkkel

En gjenopprettingsnøkkel er en tilfeldig generert kode på 28 tegn som du kan bruke til å tilbakestille passordet ditt eller få tilgang til Apple-ID-en din igjen. Bruk av en gjenopprettingsnøkkel betyr at du er ansvarlig for å opprettholde tilgangen til de fortrolige enhetene dine og gjenopprettingsnøkkelen. Hvis du mister begge disse elementene, kan du bli utestengt fra kontoen din permanent selv om du har en gjenopprettingskontakt. Lær hvordan du genererer en gjenopprettingsnøkkel.

Personvern

Apple mener at personvern er en menneskerettighet. Våre personvernerklæring beskriver hvordan vi innhenter, bruker, oppgir, overdrar og oppbevarer informasjon om deg. I tillegg til å følge Apples personvernerklæring, utvikler Apple alle iCloud-funksjoner med fokus på personvern.

Finn ut mer

For å lære mer om avanserte sikkerhetsfunksjoner i Apple-produktene, gå til Apple-plattformsikkerhet.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.