Oversikt over iCloud-sikkerhet

iCloud er utviklet med sikkerhetsteknologier som er bransjestandard, strenge retningslinjer gjelder for å beskytte opplysningene dine, og iCloud er ledende innen bransjen når det gjelder bruk av teknologier som beskytter personvern, for eksempel gjennomgående kryptering av dataene dine.

Datasikkerhet

iCloud sikrer informasjonen din ved å kryptere den under overføring, ved å lagre den i iCloud i et kryptert format og ved å bruke sikre tokener for autentisering. Apple bruker gjennomgående kryptering for visse sensitive opplysninger. Dette betyr at bare du har tilgang til informasjonen din, og bare på enhetene der du er logget på iCloud. Ingen andre, ikke engang Apple, har tilgang til informasjon som er gjennomgående kryptert.

Her er mer informasjon om hvordan iCloud beskytter dataene dine.

Data Kryptering Merknader
Under overføring På tjener
Sikkerhetskopiering Ja Ja Minstekravet er 128-bit AES-kryptering
Bokmerker Ja Ja
Kalendere Ja Ja
Kontakter Ja Ja
Finn vennene mine Ja Ja
Finn iPhone Ja Ja
Helse Ja Ja
iCloud Drive Ja Ja
Meldinger i iCloud Ja Ja
Notater Ja Ja
Bilder Ja Ja
Påminnelser Ja Ja
Siri-snarveier Ja Ja
Taleopptak Ja Ja
iCloud.com Ja Ikke relevant Alle økter på iCloud.com er kryptert med TLS 1.2. Eventuelle data som åpnes via iCloud.com, krypteres på tjeneren i henhold til denne tabellen.
Fjerntilgang til min Mac Ja Ikke relevant Fjerntilgang til min Mac lagrer ikke data til iCloud. Data som hentes fra andre datamaskiner, krypteres med TLS 1.2 under overføringen.
Mail Ja Nei

All trafikk mellom enhetene dine og iCloud Mail er kryptert med TLS 1.2. iCloud krypterer ikke data som er lagret på IMAP-e-posttjenere i henhold til standard bransjepraksis. Alle Apple-e-postklienter støtter valgfri S/MIME-kryptering.

Data som er gjennomgående kryptert

Med gjennomgående kryptering får du den beste databeskyttelsen. Dataene dine er beskyttet med en nøkkel utarbeidet fra informasjon som er unik for enheten din, kombinert med sikkerhetskoden for enheten, som bare du kan. Ingen andre har tilgang til eller kan lese disse dataene.

Disse funksjonene og de tilknyttede dataene overføres og lagres i iCloud ved bruk av gjennomgående kryptering:

• Hjem-data
  • Tilstandsdata
  • iCloud-nøkkelring (inkludert alle de lagrede kontoene og passordene dine)
  • Betalingsinformasjon
  • Siri-informasjon
  • Wi-Fi-nettverksinformasjon

For å bruke gjennomgående kryptering må du ha tofaktorautentisering slått på for Apple-ID-en din. For å få tilgang til dataene dine på en ny enhet må du kanskje skrive inn sikkerhetskoden for en eksisterende eller tidligere enhet.

Meldinger i iCloud bruker også gjennomgående kryptering. Hvis du har slått på iCloud-sikkerhetskopi, inkluderer sikkerhetskopien en kopi av nøkkelen som beskytter meldingene dine. Det betyr at du kan gjenopprette meldingene dine hvis du mister tilgangen til iCloud-nøkkelring og de godkjente enhetene dine. Når du slår av iCloud-sikkerhetskopi, lages det en ny nøkkel på enheten din for å beskytte fremtidige meldinger. Apple lagrer ikke denne.

Tofaktorautentisering

Apple anbefaler at du slår på tofaktorautentisering for Apple-ID-en din. Med tofaktorautentisering er det kun mulig å få tilgang til kontoen din på enheter du stoler på, som iPhone-, iPad- eller Mac-enhetene dine. Når du vil logge på en ny enhet med Apple-ID-en din første gang, må du oppgi to opplysninger – passordet ditt og den sekssifrede verifiseringskoden som automatisk vises på de godkjente enhetene dine.

Bruk av sikre kjennetegn til godkjenning

Når du åpner iCloud-tjenester ved bruk av Apples innebygde apper (for eksempel Mail-, Kontakter- og Kalender-appene i iOS eller macOS), håndteres godkjenningen ved hjelp av sikre kjennetegn. Med sikre kjennetegn slipper du å lagre iCloud-passordet ditt på enheter og datamaskiner.

Personvern

Apple har en konsernomfattende forpliktelse når det gjelder personvernet ditt. Retningslinjene for personvern omhandler hvordan vi innhenter, bruker, oppgir, overdrar og oppbevarer informasjon om deg. I tillegg til å følge Apples retningslinjer for personvern, utvikler Apple alle iCloud-funksjoner med fokus på personvern.