Hvis du har glemt sikkerhetskoden til iPhone, iPad eller iPod touch, eller enheten er deaktivert

Følg denne framgangsmåten hvis du har glemt sikkerhetskoden eller du får en melding om at enheten er deaktivert.

Hvis du oppgir feil sikkerhetskode for en iOS-enhet seks ganger på rad, vil du bli låst ute og du får en melding om at enheten er deaktivert.

Velg en metode for å slette

Hvis du ikke har laget en sikkerhetskopi før du glemte sikkerhetskoden, finnes det ingen måte å redde enhetens data på. Du vil måtte slette enheten, noe som innebærer sletting av alle data og innstillinger:

Gjenopprette ved bruk av iTunes

Hvis du har synkronisert enheten med iTunes, kan du gjenopprette enheten.

1. Koble enheten til datamaskinen du har synkronisert den med.
  2. Åpne iTunes. Hvis du får spørsmål om sikkerhetskoden, prøver du en annen datamaskin du har synkronisert med, eller du kan bruke gjenopprettingsmodus
  3. Vent til iTunes har synkronisert enheten og laget en sikkerhetskopi. Hvis det ikke gjøres, leser du om hva du kan gjøre.
  4. Når synkroniseringen og sikkerhetskopieringen er fullført, klikker du på Gjenopprett [enheten din].
  5. Når du kommer til Oppsett-skjermen ved gjenoppretting av iOS-enheten, trykker du på Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi.
  6. Marker enheten i iTunes. Se på datoen og størrelsen for hver sikkerhetskopi og velg den mest relevante.

Slette ved bruk av Finn iPhone

Hvis du konfigurerer Finn iPhone på iOS-enheten eller Mac-maskinen, kan du bruke iCloud til å slette og gjenopprette den.

1. Fra en annen enhet går du til icloud.com/find.
  2. Hvis du blir bedt om det, logger du deg på med Apple-ID-en.
  3. Klikk på Alle enheter øverst i nettleservinduet.
  4. Velg enheten du vil slette.
  5. Klikk på «Slett [enhet]» for å slette enheten og sikkerhetskoden.
  6. Nå kan du enten gjenopprette fra en sikkerhetskopi eller konfigurere enheten som ny.

Hvis enheten ikke er koblet til et Wi-Fi-nettverk eller et mobilnett, kan du ikke slette den med Finn iPhone.

Gjenopprette med gjenopprettingsmodus

Hvis du aldri har synkronisert med iTunes eller konfigurert Finn iPhone i iCloud, må du bruke gjenopprettingsmodus til å gjenopprette enheten. Da vil enheten og sikkerhetskoden bli slettet.

1. Koble iOS-enheten til datamaskinen og åpne iTunes. Hvis du ikke har en datamaskin, kan du låne av en venn eller gå til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør
  2. Framtving en omstart av enheten mens den er tilkoblet: Trykk på og hold Dvale/våkne- og Hjem-knappen nede samtidig. Ikke slipp når du ser Apple-logoen – fortsett å holde til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
  3. Når du får muligheten til å velge å gjenopprette eller oppdatere, velger du Gjenopprett.

iTunes vil laste ned programvaren for enheten. Hvis det tar mer enn 15 minutter, vil enheten avslutte gjenopprettingsmodus og du må gjenta trinn 2 og 3.

4. Vent til prosessen er fullført. Deretter kan du konfigurere og bruke enheten.

Få mer hjelp

Hvis du ikke får framtvunget en omstart eller bruke gjenopprettingsmodus på grunn av ødelagte knapper, kontakter du Apples kundestøtte.

Sist endret: