Hvis du har glemt sikkerhetskoden til iPhone, iPad eller iPod touch, eller hvis enheten er deaktivert

Hvis du har glemt sikkerhetskoden din, eller hvis du ser en melding om at enheten din er deaktivert, følger du disse trinnene for å fjerne sikkerhetskoden. Dataene på enheten vil ikke lenger være tilgjengelige, og du må slette enheten.

iPhone er deaktivert-skjerm

Hvis du oppgir feil sikkerhetskode for en iOS-enhet for mange ganger, blir du låst ute, og du får en melding om at enheten er deaktivert. På dette tidspunktet er dataene på enheten din slettet. For å bruke enheten igjen må du fjerne sikkerhetskoden ved å utføre en gjenoppretting.

Fjern sikkerhetskoden

Hvis du har sikkerhetskopiert enheten, kan du gjenopprette data og innstillinger etter at du har gjenopprettet enheten. Hvis du aldri sikkerhetskopierte enheten før du glemte sikkerhetskoden, vil du ikke kunne få tilbake dataene på enheten.

1. Hvis du ikke har iTunes, laster du ned og installerer iTunes på Mac eller PC. Hvis du ikke har noen datamaskin, kan du låne av en venn eller gå til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør.
  2. Koble iOS-enheten til datamaskinen og åpne iTunes.
  3. Framtving omstart av enheten mens den er tilkoblet:

• På iPhone X eller nyere eller iPhone 8 eller nyere: Trykk raskt på Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Trykk til slutt på sideknappen, og hold den inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
      slett innholdet på enheten ved hjelp av gjenopprettingsmodus
    • På en iPad med Face ID: Trykk raskt på Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Trykk til slutt på knappen øverst, og hold den inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk på sideknappen og Volum ned-knappen samtidig, og hold dem inne. Hold dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
      gjenopprettingsmodus
    • På iPhone 6s og eldre, iPad med Hjem-knapp eller iPod touch: Trykk på Hjem-knappen og knappen øverst (eller på siden) samtidig, og hold dem inne. Hold dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
      gjenopprettingsmodus

4. Når du får valget mellom å gjenopprette eller oppdatere, velger du Gjenopprett.
    iTunes-skjerm

iTunes laster ned programvaren for enheten. Hvis det tar mer enn 15 minutter, avslutter enheten gjenopprettingsmodus og du må gjenta trinn 2 og 3.
  5. Vent til prosessen er fullført. Deretter kan du konfigurere og bruke enheten.

Få mer hjelp

Hvis du ikke kan oppdatere eller gjenopprette enheten ved bruk av gjenopprettingsmodus, eller hvis du ikke kan bruke gjenopprettingsmodus på grunn av knapper som er ødelagt eller sitter fast, kontakter du Apple-kundestøtte. Deretter følger du trinnene for å avtale service for iPhone, iPad eller iPod touch.