Hvis du har glemt sikkerhetskoden til iPhone, iPad eller iPod touch, eller hvis enheten er deaktivert

Hvis du har glemt sikkerhetskoden din, eller hvis du ser en melding om at enheten din er deaktivert, følger du disse trinnene for å fjerne sikkerhetskoden.

iPhone er deaktivert-skjerm

Hvis du oppgir feil sikkerhetskode for en iOS-enhet seks ganger på rad, blir du låst ute og du får en melding om at enheten er deaktivert. Finn ut hva du bør gjøre.

Først velger du en måte å slette innholdet på enheten på

Hvis du ikke har laget en sikkerhetskopi før du glemte sikkerhetskoden, finnes det ingen måte å redde enhetens data på. Du må slette enheten, noe som innebærer sletting av alle data og innstillinger. Velg en måte å slette enheten din på, slik at du kan fjerne sikkerhetskoden:

Slett enheten med iTunes for å fjerne sikkerhetskoden

Hvis du har synkronisert enheten med iTunes, kan du gjenopprette enheten. Da blir enheten og sikkerhetskoden slettet.

1. Koble enheten til datamaskinen du har synkronisert den med.
  2. Åpne iTunes. Hvis du får spørsmål om sikkerhetskoden, kan du prøve en annen datamaskin du har synkronisert med eller bruke gjenopprettingsmodus
  3. Vent til iTunes har synkronisert enheten og laget en sikkerhetskopi. Hvis det ikke gjøres, finner du ut hva du kan gjøre.
  4. Når synkroniseringen og sikkerhetskopieringen er fullført, klikker du på Gjenopprett [enheten din].
    iTunes-oppsummering
  5. Når du kommer til Konfigurer-skjermen mens iOS-enheten gjenopprettes, trykker du på Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi.
  6. Marker enheten i iTunes. Se på datoen og størrelsen til hver sikkerhetskopi, og velg den mest relevante.

Slett enheten med gjenopprettingsmodus for å fjerne sikkerhetskoden

Hvis du ikke har synkronisert med iTunes, må du bruke gjenopprettingsmodus for å gjenopprette enheten din. Da blir enheten og sikkerhetskoden slettet.

1. Koble iOS-enheten til datamaskinen og åpne iTunes. Hvis du ikke har noen datamaskin, kan du låne av en venn eller gå til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør
  2. Framtving omstart av enheten mens den er tilkoblet:

• På iPhone X eller nyere eller iPhone 8 eller nyere: Trykk og slipp raskt Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Trykk til slutt på sideknappen, og hold den inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
      slett innholdet på enheten ved hjelp av gjenopprettingsmodus
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk på sideknappen og Volum ned-knappen samtidig, og hold dem inne. Hold dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
      gjenopprettingsmodus
    • På iPhone 6s og eldre, iPad eller iPod touch: Trykk på Hjem-knappen og knappen øverst (eller på siden) samtidig, og hold dem inne. Hold dem inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
      gjenopprettingsmodus

3. Når du får valget mellom å gjenopprette eller oppdatere, velger du Gjenopprett.
    iTunes-skjerm

iTunes laster ned programvaren for enheten. Hvis det tar mer enn 15 minutter, avslutter enheten gjenopprettingsmodus og du må gjenta trinn 2 og 3.
  4. Vent til prosessen er fullført. Deretter kan du konfigurere og bruke enheten.

Få mer hjelp

Hvis du ikke kan oppdatere eller gjenopprette enheten ved bruk av gjenopprettingsmodus, eller hvis du ikke kan bruke gjenopprettingsmodus på grunn av knapper som er ødelagt eller sitter fast, kontakter du Apple-kundestøtte. Deretter følger du trinnene for å avtale service for iPhone, iPad eller iPod touch.