Hvis du har glemt iPhone-sikkerhetskoden

Har du glemt iPhone-sikkerhetskoden din? Finn ut hvordan du aktiverer gjenopprettingsmodus på iPhone, slik at du kan slette den og sette den opp på nytt.

Hvis du skriver inn feil kode på iPhone-låseskjermen for mange ganger, ser du et varsel om at iPhonen er deaktivert. (Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser «[Enheten] er utilgjengelig» eller «Låst av sikkerhetshensyn» på iPhone eller iPad.)

Hvis du ikke husker sikkerhetskoden, må du bruke en datamaskin til å aktivere gjenopprettingsmodus på iPhone. Med gjenopprettingsmodus kan du slette iPhonen, slik at du kan konfigurere den på nytt.

Når du har slettet iPhonen, kan du gjenopprette dataene og innstillingene fra en sikkerhetskopi. Hvis du ikke har sikkerhetskopiert iPhonen, kan du konfigurere den som en ny enhet og deretter laste ned eventuelle data du har lagret i iCloud.

Trinn 1: Påse at du har en datamaskin (Mac eller PC)

Denne prosessen krever en Mac- eller Windows-maskin. Hvis du bruker en PC, må du kontrollere at den har Windows 10 eller nyere, og at iTunes er installert. Du trenger også kabelen som fulgte med iPhonen (eller en annen kompatibel kabel) for å koble iPhonen til datamaskinen.

Hvis du ikke har en datamaskin og ikke kan låne en, kan du gå til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør for å få hjelp.

Trinn 2: Slå av iPhonen

1. Koble iPhonen fra datamaskinen hvis den er tilkoblet.
  2. Slå av iPhone ved å følge metoden for iPhone-modellen din:
    • iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X og nyere, inkludert iPhone SE (2. og 3. generasjon): Hold inne både sideknappen og Volum ned-knappen inntil skyveknappen for å slå av vises.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s og iPhone 6: Hold inne sideknappen inntil skyveknappen for å slå av vises.
    • iPhone SE (1. generasjon) og iPhone 5s og eldre: Hold inne toppknappen inntil skyveknappen for å slå av vises.

3. Dra glidebryteren for å slå av iPhone, og vent et minutt for å sikre at den er slått helt av.

Trinn 3: Aktiver gjenopprettingsmodusen på iPhone

1. Gjør deg klar ved å finne knappen på iPhone som du må holde inne i neste trinn:
    • iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X og nyere, inkludert iPhone SE (2. og 3. generasjon) bruker sideknappen.
    • iPhone 7 og iPhone 7 Plus bruker volum ned-knappen.
    • iPhone SE (1. generasjon) og iPhone 6s og eldre modeller bruker Hjem-knappen.
  2. Hold inne den aktuelle knappen for iPhonen og koble iPhone til datamaskinen umiddelbart. Ikke slipp knappen.
  3. Hold inne knappen til du ser skjermbildet for gjenopprettingsmodus på iPhonen. Deretter kan du slippe knappen.

Hvis du ser sikkerhetskodeskjermen, må du slå av iPhone og starte på nytt.

Hvis du ikke får iPhone til å vise skjermen for gjenopprettingsmodus og trenger mer hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Trinn 4: Gjenopprett iPhone

1. Finn iPhonen i Finder eller i iTunes på datamaskinen den er koblet til. (Se hvordan du finner en tilkoblet iPhone.)
  2. Velg Gjenopprett når du får velge mellom Gjenopprett og Oppdater. Datamaskinen laster ned programvare for iPhone og starter gjenopprettingsprosessen. Hvis nedlastingen tar mer enn 15 minutter og enheten lukker skjermen for gjenopprettingsmodus, venter du til nedlastingen er fullført. Deretter slår du av iPhone og starter på nytt.
  3. Vent til prosessen er fullført.
  4. Koble iPhonen fra datamaskinen. Deretter konfigurerer du og bruker iPhonen