Hvis du har glemt sikkerhetskoden på iPhone eller iPhone er deaktivert

Hvis du har glemt sikkerhetskoden på iPhone eller du får beskjed om at iPhone er deaktivert, kan du lese videre for å se hva du må gjøre.

Hvis du skriver feil sikkerhetskode for mange ganger, får du en melding om at enheten er deaktivert. Hvis du ikke husker sikkerhetskoden, må du slette iPhone. Dette sletter dataene og innstillingene dine, inkludert sikkerhetskoden.

Hvis du har sikkerhetskopiert iPhone, kan du gjenopprette dataene og innstillingene etter at du har gjenopprettet enheten. Hvis du ikke sikkerhetskopierte iPhone før du glemte sikkerhetskoden, kan du ikke få tilbake dataene på enheten. Følg fremgangsmåten nedenfor for å fjerne sikkerhetskoden.

Du trenger en datamaskin for å følge fremgangsmåten nedenfor. Hvis du ikke har noen datamaskin, kan du låne en av en venn eller gå til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør.

Fjerne sikkerhetskoden på iPhone X eller nyere, iPhone SE (2. generasjon), iPhone 8 eller iPhone 8 Plus

1. Sørg for at iPhone ikke er koblet til datamaskinen.
  2. Trykk og hold på sideknappen og én av volumknappene til skyveknappen for å slå av vises. Dra skyveknappen for å slå av iPhone. Koble deretter iPhone til datamaskinen mens du holder inne sideknappen. Fortsett å holde inne sideknappen til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.

3. Hvis du har sikkerhetskopiert iPhone, kan du gjenopprette dataene og innstillingene etter at du har fjernet sikkerhetskoden.

Fjern sikkerhetskoden på iPhone 7 og iPhone 7 Plus

1. Sørg for at iPhone ikke er koblet til datamaskinen.
  2. Trykk og hold på sideknappen inntil skyveknappen for å slå av vises. Dra skyveknappen for å slå av iPhone. Koble deretter iPhone til datamaskinen mens du holder inne Volum ned-knappen. Fortsett å holde inne Volum ned-knappen til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.

3. Hvis du har sikkerhetskopiert iPhone, kan du gjenopprette dataene og innstillingene etter at du har fjernet sikkerhetskoden.

Fjerne sikkerhetskoden på iPhone SE (1. generasjon) og iPhone 6s eller eldre

1. Sørg for at iPhone ikke er koblet til datamaskinen.
  2. Trykk og hold på sideknappen eller knappen øverst til skyveknappen for å slå av vises. Dra skyveknappen for å slå av iPhone. Koble deretter iPhone til datamaskinen mens du holder inne Hjem-knappen. Fortsett å holde inne Hjem-knappen til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
  3. Hvis du har sikkerhetskopiert iPhone, kan du gjenopprette dataene og innstillingene etter at du har fjernet sikkerhetskoden.

Gjenopprett iPhone

1. Finn iPhone på datamaskinen. Når du får valget mellom å gjenopprette eller oppdatere, velger du Gjenopprett. Finder eller iTunes laster ned programvaren for iPhone. Hvis det tar mer enn 15 minutter, går iPhone ut av gjenopprettingsmodus, og du må velge iPhone-modellen din ovenfor og gjenta trinnene for å fjerne sikkerhetskoden.
  2. Vent til prosessen er fullført. Deretter kan du konfigurere og bruke iPhone.