Administrer nettilgang til iCloud-dataene dine

Fra og med iOS 16.2, iPadOS 16.2 og macOS 13.1 kan du velge å slå av nettilgang for iCloud-dataene dine.

Du kan få tilgang til dataene du lagrer i iCloud på iCloud.com. For å gi deg ekstra sikkerhet og mer kontroll over personopplysningene dine kan du velge å slå av nettilgang til iCloud-dataene, slik at dataene bare er tilgjengelige på de godkjente enhetene.

Når nettilgang er slått av, er iCloud-dataene som vanligvis er tilgjengelige på iCloud.com – som e-post, kontakter, kalender, bilder, notater, påminnelser, filer og dokumenter – kun tilgjengelig på den godkjente enheten.

Hvis du slår på Avansert databeskyttelse for iCloud, blir nettilgang via iCloud.com automatisk slått av. Du kan imidlertid velge å slå nettilgang på igjen og bruke de godkjente enhetene dine for å gi midlertidig tilgang til dataene.

Slik administrerer du nettilgang til iCloud-dataene

Du kan administrere nettilgangen for iCloud.com i iCloud-innstillingene (krever iOS 16.2 eller nyere, iPadOS 16.2 eller nyere eller macOS 13.1 eller nyere).

På iPhone eller iPad

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på navnet ditt, og trykk deretter på iCloud.

3. Trykk for å slå av eller på tilgangen til iCloud-data på nettet.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på navnet ditt, og klikk deretter på iCloud.

3. Klikk for å slå av eller på tilgangen til iCloud-data på nettet.

Når du slår av tilgangen til iCloud-data på nett og deretter logger deg på iCloud.com, vises et varsel som bekrefter at nettilgang til iCloud-data er slått av, og du får ikke tilgang til dataene. Hvis du vil slå på nettilgangen igjen, kan du også velge lenken «Manage on device» (Administrer tilgang på enheten) som vises på iCloud.com og følge instruksjonene på en av de godkjente enhetene.

Nettilgang og avansert databeskyttelse for iCloud

Hvis du slår på Avansert databeskyttelse for iCloud, blir nettilgangen for dataene dine på iCloud.com automatisk slått av for å påse at dataene kun er tilgjengelige på de godkjente enhetene dine. Hvis du vil ha tilgang til dataene dine på iCloud.com, må du først slå på nettilgang. Deretter må du bruke en av de godkjente enhetene for å gi midlertidig tilgang hver gang du vil bruke iCloud-dataene.

Slik får du tilgang til iCloud-dataene dine på nettet:

1. Slå på tilgangen til iCloud-data på nett.

2. Logg på iCloud.com med Apple-ID-en din og passordet ditt.

3. Bruk den godkjente enheten til å godkjenne midlertidig tilgang til dataene.

Når du har gitt tilgang fra den godkjente enheten, er dataene tilgjengelige på iCloud.com. Den neste timen gir enheten din godkjenning hver gang du åpner en ny datakategori – for eksempel bilder, notater eller filer. Når enheten din gir tilgang til en ny kategori, får du en varsling.

Når det har gått en time, må den godkjente enheten gi en ny godkjenning for at du skal få tilgang til en ny datakategori. Når du har tilgang til en datakategori, er den tilgjengelig inntil du logger av iCloud.com eller avslutter nettlesingsøkten.

Enkelte data er ikke tilgjengelige på iCloud.com, herunder Helse-data og passord i iCloud-nøkkelring.

Nettilgang og privacy.apple.com

Hvis du slår av nettilgang for iCloud-data, begrenser dette også dataene du kan motta med Apples administrasjonsverktøy for data og personvern på privacy.apple.com. iCloud-dataene dine vises ikke på listen over tilgjengelige data – som omfatter e-post, kontakter, kalender, bilder, notater, påminnelser, filer og dokumenter. Hvis du vil be om disse dataene, må du først slå på nettilgangen igjen.

Og hvis du har Avansert databeskyttelse for iCloud aktivert, kan Apple heller ikke få tilgang til eller levere kopier av iCloud-data som er beskyttet med gjennomgående kryptering, uavhengig av om du tillater nettilgang eller ikke. Disse spesifikke datakategoriene er oppført i oversikten over iCloud-datasikkerhet.

Enkelte personopplysninger som Apple lagrer og som er knyttet til Apple-ID-en din – blant annet Apple ID-informasjon, transaksjonshistorikk, støttehistorikk og mer – er fortsatt tilgjengelig for deg via privacy.apple.com, uavhengig av innstillingene for nettilgang eller databeskyttelse.