Konfigurer en gjenopprettingsnøkkel for Apple‑ID-en din

En gjenopprettingsnøkkel er en valgfri sikkerhetsfunksjon som bidrar til å øke sikkerheten for Apple‑ID-kontoen din. Hvis du mister tilgang til kontoen din, kan du bruke gjenopprettingsnøkkelen for å tilbakestille passordet og få tilgang igjen.

Øk sikkerheten for Apple‑ID-en din med en gjenopprettingsnøkkel

En gjenopprettingsnøkkel er en tilfeldig generert kode på 28 tegn som bidrar til økt sikkerhet for Apple‑ID-kontoen din ved å gi deg mer kontroll over tilbakestilling av passordet, slik at du kan få tilgang til kontoen igjen.

• Når du konfigurerer en gjenopprettingsnøkkel, slår du av Apples standard prosess for kontogjenoppretting.

• I stedet må du bruke en godkjent enhet eller gjenopprettingsnøkkelen for å tilbakestille Apple‑ID-passordet og logge på kontoen din hvis du noensinne mister tilgangen.

Dette gir deg mer kontroll over gjenopprettingsmetodene for kontoen og kan bidra til å forhindre at angripere får tilgang til kontoen og tar kontroll over den. Men hvis du mister gjenopprettingsnøkkelen og ikke får tilgang til noen av de godkjente enhetene dine, blir du stengt ute av kontoen for godt.

Du kan konfigurere og bruke en gjenopprettingsnøkkel i iOS 14 eller nyere, iPadOS 14 eller nyere eller macOS Big Sur eller nyere.

Konfigurer en gjenopprettingsnøkkel for Apple‑ID-en din

Du kan generere en gjenopprettingsnøkkel på en godkjent enhet der du er logget på med Apple‑ID-en din. Når du har generert en gjenopprettingsnøkkel, kan du også følge denne fremgangsmåten for å oppdatere gjenopprettingsnøkkelen og generere en ny.

Når du genererer en gjenopprettingsnøkkel, skriver du ut en kopi eller skriver den ned. Oppbevar den på et trygt sted, slik at du alltid har tilgang til Apple‑ID-en din. Du kan gi en kopi av gjenopprettingsnøkkelen til et familiemedlem eller oppbevare kopier på flere steder.

Før du konfigurerer en gjenopprettingsnøkkel, må du oppdatere enheten til den nyeste programvareversjonen.

Slik konfigurerer eller oppdaterer du en gjenopprettingsnøkkel på iPhone eller iPad

1. Trykk på navnet ditt i Innstillinger, og trykk deretter på Pålogging og sikkerhet. Du må kanskje oppgi Apple‑ID-passordet ditt.

2. Trykk på Kontogjenoppretting.

3. Trykk på Gjenopprettingsnøkkel, slå på Gjenopprettingsnøkkel, trykk på Bruk gjenopprettingsnøkkel og skriv inn sikkerhetskoden for enheten.

4. Skriv ned gjenopprettingsnøkkelen, og oppbevar den på et trygt sted.

5. For å fullføre konfigureringen bekrefter du gjenopprettingsnøkkelen ved å skrive den inn eller skanne den.

Slik konfigurerer eller oppdaterer du en gjenopprettingsnøkkel på Mac

1. Velg Apple -menyen > Systeminnstillinger, og klikk på navnet ditt.

2. Klikk på Pålogging og sikkerhet.

3. Klikk på Kontogjenoppretting.

4. Ved siden av Gjenopprettingsnøkkel klikker du på Administrer, og deretter skriver du inn Apple‑ID-passordet ditt.

5. Klikk på Slå på, klikk på Bruk gjenopprettingsnøkkel, og skriv inn passordet for Macen.

6. Skriv ut eller skriv ned gjenopprettingsnøkkelen, og oppbevar den på et trygt sted.

7. Klikk på Fortsett.

8. For å fullføre konfigureringen må du bekrefte gjenopprettingsnøkkelen.

Bruk en gjenopprettingsnøkkel

• For å endre Apple‑ID-passordet må du ha en godkjent enhet (med sikkerhetskode eller passord) eller gjenopprettingsnøkkelen.

• Hvis du ikke har tilgang til noen godkjent enhet, eller hvis du er låst ute av Apple‑ID-en din, må du oppgi gjenopprettingsnøkkelen for å tilbakestille passordet og få tilgang til kontoen igjen.

• Når du endrer mer informasjon om Apple‑ID-en din (f.eks. hvis du legger til et godkjent telefonnummer), kan du bli bedt om gjenopprettingsnøkkelen.

Slå av gjenopprettingsnøkkelen

Hvis du bestemmer deg for å slutte å bruke gjenopprettingsnøkkel, følger du fremgangsmåten ovenfor på enheten og slår av gjenopprettingsnøkkelen. Når du gjør det, kan du bruke kontogjenoppretting for å få tilgang til Apple‑ID-en din igjen.

Gjenopprettingsnøkkel og avansert databeskyttelse for iCloud

Når du slår på Avansert databeskyttelse for iCloud, bruker mesteparten av iCloud-dataene dine ende-til-ende-kryptering – noe som betyr at Apple ikke har krypteringsnøklene som trengs for å hjelpe deg med å gjenopprette disse dataene. Derfor må du konfigurere minst én alternativ gjenopprettingsmetode – enten en gjenopprettingsnøkkel eller en gjenopprettingskontakt.

Hvis du bruker Avansert databeskyttelse og konfigurerer både en gjenopprettingsnøkkel og en gjenopprettingskontakt, kan du bruke enten gjenopprettingsnøkkelen eller gjenopprettingskontakten for å få tilgang til kontoen din igjen.

Finn ut mer om Avansert databeskyttelse for iCloud

Finn ut mer om gjenopprettingskontakter